Inför Löven vs Pantern

I kväll tar vi emot IK Pantern hemma i T3 Center. Inför matchen ligger vi kvar på negativ kvalplats med så här långt bara fyra inspelade poäng på hemmaplan, gästerna kontrar med att vara ligans sjunde bästa bortalag och ligger i skrivande stund sex poäng och sju placeringar före oss i tabellen.

Loven_ikp

Vid seger vid full tid skulle dock passera MODO och avancera till plats 12, på så sätt med klart häng på såväl Vita Hästen, SSK som AIK. Vi passerade för övrigt nyligen MODO i publikligan och har så långt över fem matcher snittat 3 730 åskådare per match. Men nu är det ju inte genom publikligan vi kommer kvalificera oss för ett ev. slutspel.

Våra fem senaste:

HC Vita Hästen (b) 2-1 (alltså gröngul seger), Modo (h) 3-5, BIK Karlskoga (b) 1-0 (ny seger!?), Timrå (h) 4-3 och Almtuna (b) alltså torsk med 1-2.

Panterns fem senaste:

VIK Västerås HK (h) 2-3, Västerviks IK (b) 2-3 på straffar, IK Oskarshamn (b) 0-4 och då senast IK Pantern vs Tingsryd AIF 2-1.

..och i fjol alltså 4-8 i matchen i matchen mot då nykomlingen Pantern då lagen vann varsin match i Umeå medans Pantern tog fem av sex poäng i Malmö. Pantern kommer till Umeå med en 2-1 vinst mot TAIF i bagaget och har denna säsongen tagit sju poäng på fem bortamatcher så här långt.

Special teams?

Vi är inte hetast i ligan via 15,56% i PP (9:a) eller 66,67% i BP (14:e), i dessa grenar imponerar dock inte gästande Pantern heller via 17,14% (6:a) eller 80% (10:a).

Men gästerna iaf så här långt klart vassare i båda disciplinerna och man är också det laget som ligger tvåa i fair play-ligan.. 7,60 min per match att jämföras med våra 13,70 min per match. Möjligen än mer intressantare att jämföra gästernas 38 x 2 min med våra 51 x 2 min. Dvs. 1,3 x 2 minutare exakt färre varje kväll.

Det gäller som sagt att vara noggranna med detaljerna och försöka förbättra vårt spel i boxplay.

Interna poängligor:

Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 8 p (5+3)
 2. #7 David Lindquist, 7 p (2+5)
 3. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 5 p (1+4)
 4. #24 Tobias Hage, 4 p (4+0)
 5. #74 Stefan Öhman, 4 p (1+3)

IK Pantern

 1. #92 Dennis Svensson, 6 p (4+2)
 2. #25 Patrik Blomberg, 5 p (4+1)
 3. #41 Johan Björk, 5 p (1+4)
 4. #61 Martin Janohls, 4 p (2+2)
 5. #91 Erik Nyström, 4 p (0+4)

Aktuellt från lagen?

Markus Åkerblom pratade i den HÄR intervjun om hård och tung och träning i början på veckan, respektive lättare och snabbare i går för att komma förberedda inför kvällens match.

Coach Åkerblom pratade även om att komma ut starkt och ta det berömda kommandot och hålla i taktpinnen. Sedan även att spela med tillit.

Markus pratade apropå laguppställningen att det är frågetecken för kapten #74 Öhman och att det kommer bli en del förändringar. Man kommer bl.a. matcha #16 LEJ med #37 Andersson samt #12 Pavel med #55 Fredriksson, sedan kommer då #18 Ottosson som är tillbaka lira i den ena PP-uppställningen.

Vi vet sedan tidigare at vi har lite manfall och på så sätt bra med #40 Anton Toolanen tillbaka hos oss igen.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Våga fortsätta spela ”borta” fast det är match i T3 Center.
 • Aldrig någonsin tumma på noggrannhet vid detaljer eller linjer.
 • Höja nivån i det offensiva kreativa spelet och effektivitet vid målchanser.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

För att kunna se matchen mot IK Pantern via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: