Inför Löven vs Oskarshamn

I kväll kl. 19:00 tar vi emot IK Oskarshamn hemma i T3 Center. Inför matchen ligger vi kvar på plats 11 i tabellen medans gästande Oskarshamn ligger på plats 8 och därigenom slutspel med fyra poäng mer på kontot.

Infor IKO 131026Vi har så här långt skrapat ihop nio poäng på sju hemmamatcher vilket är 10:e bäst (eller 5:e sämst beroende om man ser glaset som halvfullt eller halvtomt). Gästerna kontrar med att vara ligans 12:e bästa bortalag och med sex inspelade poäng på sju matcher.

Oskarshamn går väl något sämre än vad vi på bloggen tippade inför säsongen. Laget kommer närmast ifrån en hemmaseger (3-2) mot AIK.

Sedan återkomsten till HockeyAllsvenskan har vi på dessa tre säsonger alltid vunnit en av två hemmamatcher varje säsong hemma i T3 Center mot just Oskarshamn. Under förra säsongen vann vi med 5-2 i den ena och föll på straffar i den andra, men däremot så föll vi båda gångerna i Oskarshamn och Be-Ge Hockey Center. Totalt alltså 4-8 i matchen i matchen mot även Oskarshamn under föregående säsong.

Våra fem senaste:

Björklöven-Timrå 4-3
Almtuna-Björklöven 2-1
Björklöven-Pantern 4-3 (OT)
Björklöven-Mora 3-1
Västerås-Björklöven 2-0

Oskarshamns fem senaste:

Oskarshamn-Pantern 0-4
Västervik-Oskarshamn 5-2
Oskarshamn-Södertälje 3-4 (OT)
Tingsryd-Oskarshamn 4-2
Oskarshamn-AIK 3-2

Oskarshamn kommer alltså till Umeå med fyra inspelade poäng på de fem senaste matcherna, där kontrar vi med åtta poäng på lika många matcher.

Special teams?

Vårt powerplay nu 14,29% efter matchen mot Västerås (10:e plats) och läget är värre i boxplay med 69,05% i BP (alltjämt ohjälpligt sist i den ligan). Oskarshamn är något svagare än oss i PP med 13,16 % (12:a) och har ligans bästa BP med fina 91,30 %.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt 11,77 min per match att jämföras med Oskarshamn 10,54 min per match. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har gästerna drabbats av 56 st med våra 59 st, dvs. rätt jämnt skägg således.

Det gäller som sagt eller skrivit på slutet att fortsätta vara noggranna med detaljerna och framförallt försöka höja effektiviteten i PP samt förbättra vårt spel i boxplay. Ni vet vad man säger om hockeyn?

detaljernas-krig

Interna poängligor:

Björklöven

 1. #28 Lucas Sandström, 9 p (5+4)
 2. #7 David Lindquist, 7 p (2+5)
 3. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 7 p (1+6)
 4. #24 Tobias Hage, 6 p (4+2)
 5. #57 Stefan Andersson, 6 p (1+5)

IK Oskarshamn

 1. #62 Manuel Ågren, 9 p (4+5)
 2. #7 Nicolas Deschamps, 7 p (4+3)
 3. #11 Victor Löfstedt, 6 p (2+4)
 4. #44 Pontus Widerström, 5 p (3+2)
 5. #16 Arsi Piispanen, 5 p (2+3)

Aktuellt från lagen?

Coach Åkerblom pratade i den HÄR intervjun en del om den senaste matchen mot Västerås där det trots förlust med 0-2 fanns en del att ta med sig som varit bra. Åkerblom heller inte oroad över att ha blivit nollad, såg det mer som ett olycksfall i arbetet. Om dagens motståndare Oskarshamn tänkte han och förutsåg bra sel och bra fart där han gärna ville visa upp sitt formstarka Björklöven.

Sedan då comeback för Mattias Granlund i kväll som missat de fyra senaste pga. av skada. Mattias berättar i den HÄR intervjun att det varit jobbigt att sitta vid sidan av då man gärna vill hoppa in på plan och hjälpa laget. Han menade dock att rehab-gruppen med #4 Emmerdahl, #14 Murhpy och han själv hållit i gång bra och att det skulle bli kul att vara tillbaka.

Enligt träningen i går skulle han i så fall gå in i en kedja med #33 Messy Jonsson och #24 Tobias Hage, helt klart en jobbig kedja som då mer än gärna vill bidra med energi till laget.

Gästande Oskarshamn och deras coach Fredrik Söderström säger följade till IKOs hemsida inför matchen:

– Om vi kollar resultaten under den första rundan ser vi att alla slår alla, det är till stor del frågan om dagsform, så jämnt är det mellan lagen. Ska vi ha chans till poäng mot Björklöven krävs skräpa över 60 minuter. En ödmjuk inställning till uppgiften, hårt arbete och special teams har avgörande betydelse. Vi är redo, kul match som väntar.

Söderström meddelade även att Joakim Hagelin, Linus Morin, Anders Poulsen, Kristoffer Gunnarsson, Fredrik Forsberg och Johannes Johannesen alla saknas och att Daniel Nilsson och Emil Larsson är utlånade.

Våra tre nycklar inför kvällens match? (får bli en repris)

 • Återigen då det här med ”bortaspel” trots match i T3 Center och värdera rätt sätt i alla situationer. Checka eller backa.. ?
 • Sedan att aldrig någonsin tumma på noggrannhet vid detaljer eller linjer.
 • Special teams. PP är på G och så också BP! Fortsätt på den inslagna vägen.

Oskarshamn vann visserligen senast, men svag form innan dess så viktigt vara på tå redan från nedsläpp och ta kommandot. Sedan då så klart att vi verkligen visar effektivitet när vi får våra lägen. Vi behöver inte ha mer av spelet, vi behöver inte heller ha fler klara lägen än Oskarshamn men får vi så bara en halvchans ska puckdjäveln in.

Det duger liksom inte att pricka magplattan på keepern när man får ett helt öppet läge mitt i anfallszon och mellan tekningscirklarna. Då ska det ringa.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

* * *

För att kunna se matchen mot IK Oskarshamn via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

2 thoughts on “Inför Löven vs Oskarshamn

 • 28 oktober, 2016 kl. 10:42
  Permalänk

  Funderar på att gå på matchen, men vem är domare? Är det Schillken eller Lyth lär man stanna hemma…

  Svar
 • 28 oktober, 2016 kl. 11:49
  Permalänk

  Den här matchen måste vi bara vinna. Oskarshamn kommer med fem backar och 11 forwards. Vi bör kunna kämpa ner ”kärnkraftverket” om vi pumpar på med våra fyra femmor och kör slut på motståndarna. Gärna ett målkalas inför en hyggligt stor publik.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: