Inför KIK vs Löven

Björklöven fortsätter sitt täta matchande och i eftermiddag är match igen då vi tar oss an nykomlingen Kristanstad på bortaplan, vilket blir den sista matchen av tre på fem dagar.

I eftermiddag väntar då alltså nykomlingen som i premiären föll hemma mot Tingsryd på övertid. Först ytterligare en förlust mot BIK Karlskoga innan man därefter tog två raka segrar mot AIK och Västervik, under veckan två uddamålsförluster mot Mora IK (b) och sedan SSK (h).

Under fjolårssäsongen möttes vi inte, laget är en helt ny bekantskap och det blir intressant att möta säsongens nykomling i eftermiddag.

I Kristianstad hittar vi på temat Green Connection backen Robin Axbom.

Aktuell tabell

Interna poängligan, Tingsryd vs Björklöven 

#54 Lundgren, 2+2 = 4 p

#11 Hansson,1+3 = 4 p

#13 Willman Borvik, 3+0 = 3 p

..där vi kontrar med:

#91 Crandall, 2+7 = 9 p

#8 Deilert, 3+4 = 7 p

#13 Andersson, 4+2 = 6 p

#91 Justin Crandall Foto: Lucas Norlin

Special teams

Björklövens powerplay (PP) fortsätter rent statistiskt att se bra ut, med sina 23,81 % ligger vi nu 3:a i den ligan. Här är hemmalaget 8:a med 15,79 %.

Går vi över till Penaltykilling (PK) är vi fortsatt 100 %iga efter ytterligare sex minuters PK mot TAIF vilket innebär att vi hittills hållit tätt i hela 31:50 min. KIK PK-siffra är den tredje bästa i ligan med 85 % eller 3 insläppta på 20 tillfällen.

Sajtem har även kollat med Thomas Melin (Melin-Hockey)  inför matchen.

Hur är i läget i Kristianstad inför mötet med Löven? – Det kunde varit bättre. Två raka nollpoängare via onsdagens 2-3-förlust borta mot Mora och gårdagens 3-4-förlust hemma mot Södertälje. Dessutom har Kristianstads IK, som i de fyra första matcherna var helt förskonat från skador, nu i de två senaste matcherna drabbats av den inom hockeyn i princip oundvikliga negativa sidan.

Viktige, välmeriterade och rutinerade keepern Joel Gistedt blev i onsdags pååkt av en Moraspelare och är knäskadad. I skrivande stund är det oklart hur allvarlig skadan är men klart är, till Kristianstadsbladets Marcus Nilsson bekräftat av KIK-headcoachen Mikael Gath, att Gistedt missar även dagens match. I skrivande stund även frågetecken för backen Amil Krupic och centern Daniel Andersson som båda tvingades avbryta fredagsmatchen efter varsin smäll mot huvudet.

Även Krupics backpartner Viktor Wahldén fick senast en tuff smäll mot huvudet men återkom senare i spel.

Hur har spelet sett ut?Sammanfattningsvis; ojämnt. I de två första matcherna spelade Kristianstads IK bra/lyckades hålla i sitt grundspel under 40-45 minuter, vilket bara räckte till en av sex möjliga HA-poäng.

I de därpå följande två matcherna lyckades Mikael Gath och Andreas Liljas manskap följa gameplanen och hålla i grundspelet under samtliga 60 minuter, vilket resulterade i två raka 2-0-segrar – hemma mot AIK och borta mot Västervik.

Men i de två senaste, nollpoängsgivande, matcherna har Kristianstads IK fallit tillbaka till att inte mäkta med att hålla ihop grundspelet under hela matchen. Och powerplay har, totalt sett, under de inledande sex HA-matcherna varit varken bra eller tillräckligt effektivt på den här för många av KIK-spelarna nya (HA-)nivån.

Någon spelare som stuckit lite extra, någon man bör ha koll på i Kristianstad..?Framförallt, sett till mina förväntningar innan seriespelet drog igång, har danska backnyförvärvet Mathias Röndbjerg överraskat positivt på mig. Fjolårssäsongens KIK-målkung Johan Lundgren, som har slitit stenhårt och föredömligt ansvarstagande över hela isen och skapat mycket målchanser även i alla de tidigare fem matcherna, fick senast mot Södertälje välförtjänt retroaktiv utdelning i form av sina två första HA-mål (även om det första styrdes in i mål av en SSK-spelare) i KIK-dressen.
 
Bästa KIK-kedja senast var nykomponerade linan Herman Hansson-Fredrik Hansson-Johan Lundgren. Och Fredrik Hansson är Fredrik Hansson – igår assisterade kapten Hansson, som nu är inne på sin nionde raka KIK-säsong, till samtliga tre hemmamål. Och ut i fingerspetsarna laglojale och ettrige energispelaren Herman Hansson har genomgående varit en av KIKs bästa spelare, inte minst i boxplay tillsammans med Malte Sjögren.

Joel Gistedt saknades senast och Robin Wallin fick en mardrömsdebut i HA iklädd KIK-dressen. Tony Pappila har tillfört en del KIK-positiva sekvenser. Gustav Willman Borvik har genomgående varit en av KIKs mer framträdande spelare och dessutom svarat för tre HA-mål. Dennis Svensson kan bättre. Kalle Miketinac och Anton Heikkinen visade bra takter under försäsongen men båda har hittills i HA-spelet varit två melinska besvikelser.

Summa summarum har den historiska HA-nykomlingen från Skåne varit lite ojämnt hittills och vi KIK-anhängare väntar alltjämt på att unga spelare med hög utvecklingspotential, som nämnda Miketinac & Heikkinen, ska visa vad de kan i HockeyAllsvenskan i Kristianstads IK-dressen.

I dag, mot serieledande Björklöven som hittills i HA-spelet har imponerat storligen, har KIK-spelarna ingen press på sig att vinna så kanske/förhoppningsvis att det lossnar då mot Per Kenttäs på alla lagdelar mycket starka hockeyallsvenska Lövenbygge…

Laget kommer säkert släppas vid lunchtid, det blir som vanligt intressant att se hur man i dag kommer formera laget.

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Komma ut starkare än senast och direkt ta kommandot.
 • Målvaktsspelat och special teams.
 • Sedan både ökad kreativitet som effektivitet i anfallszon.

Dagens fråga?

Kan vi fortsätta streaken med att både stänga ner motståndarens PP som att utöka vinstraden?

*

Oddsen i skrivande stund .. 2,95 – 4,25 – 2.10

*

Matchen i eftermiddag sänds på C More Hockey samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Inför KIK vs Löven

 • 6 oktober, 2019 kl. 10:02
  Permalänk

  Ingen underskattning nu tack. Full fart och 100% fokus. Önskar att Emil får sätta en eller ett par mål idag, han behöver det. Kom igen nu Löven.

  Svar
 • 6 oktober, 2019 kl. 11:02
  Permalänk

  Önskar att vi fortsätter matcha Cannata i målet trots det täta matchandet. Han inger ett lugn å försvaret å kan vinna matcherna på egenhand..

  Alla som kan hockey vet att för varje vinst kommer vi närmare vår första förlust. Jag hoppas inte det kommer i eftermiddag. Då denna match liknar matchen i fredag (AIK – Timrå) Där KIK har allt att vinna å vi har allt att förlora.

  Jag håller med föregående talare om Emil men det skulle också vara bra om Cooper fick häng en kasse samt OSL så han kan leda andra linan.

  Svar
 • 6 oktober, 2019 kl. 14:14
  Permalänk

  Är vi i närheten av något sorts rekord i 100% i Boxplay? Vore kul om säsongen kunde bli historisk redan nu på något vis.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: