Inför Kalix

Löven drar norrut för att besöka Kalix och Fururinken. Minns själv när man i sin ungdom drog dit för att spela Wika-cupen och möten med lag som exempelvis Oulon Kärpet. Det var tider det. Numera känns det inte lika lukerativt att ens lag spelar där och förhoppningsvis går det bättre än det gick senast lagen möttes. Ni minns,va? Ni som läser bloggen regenbundet vet att Jimmy Stålnacke påminde oss om det ohyggliga debacklet när vi föll med 1-2 hemma  säsongen 1997/98 och min gamle lagkamrat Peder Larsson gjorde bägge målen och en Timo Leininen som var rena väggen. Nu blir det med all säkerhet en annan utgång.

Löven kommer troligast till spel medföljande lag:

Målvakt: Daniel Wälitalo (Björn Wållberg)
Förstafemman: Martin Johansson, Alexander "Säffle" Eriksson – Marcus Waldehagen, Johan Bergmark, Joni Lindlöf
Andrafemman: Oscar Molin, Anders Grönlund – Joakim Wikström, Jonas Floberg, Linus Boström
Tredjefemman: Jonnie Karlsson, Alexander "Igor" Eriksson – Jimmy Andersson, Joakim Törnqvist, Jimmy Blixt
Fjärde forwardspar: Hampus Larsson, Jonathan Johansson

Hampus Larsson får alltså ge vika för Jimmy Blixt och det tycker jag är synd. Inte att Blixt får mer speltid, men att Hampus hamnar i fjärdelinan. Jag ser en enorm potential i honom, men han har bara inte kommit in ispelet än. Ser betydligt mer i honom än exempelvis Jimmy Andersson. Sen är han den ende rightaren bland forwards och ger anfallspelet en ytterligare dimension.

här skriver Kalix om matchen på sin hemsida.

Här kan du läsa om vad Piteå-tidningen skrev om förra matchen.

Lövenbloggaren tippar stensäker seger med 8-1.

The Sandwich tippar i sin tur kort och gott seger med 6-2.

+++

Sen har det här inget med Lövens inför att göra,men Teg vann alltså igåt mot Kiruna med 2-1, vilket innebär att man inlett med uddamålsförlust borta mot Asplöven, Storseger mot CRIF och nu seger mot Kiruna. Starkt, mycket starkt. Många har tippat dom i botten, men jag förökte sticka ut hakan och placerade dom som 6:a, så bra är dom. ja kanske till och med bättre. Varför hyllar jag då en egentlig konkurrent till Löven? Ja, alla dagar i veckan tar jag Teg före de övriga. Kan man rent ta en topp 4 placering? ja, det vete faan om inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: