Inför Hudiksvall

Ny match och vi möter ett Hudiksvall som inte på något sätt är klara för playoff. Även om konkurrerande Sollefteå har Asplöven på bortaplan så sklijer "bara" fyra poäng med tre omgångar kvar att spela.

Det mest intressanta inför matchen är väl hur Jens ska formulera fjärdelinan? Ska Robin Axbom agera forward som efter Linus Boströms skada igår eller tar han istället in en forward från juniorlaget? Spontant kännder jag nog att han kör vidare med bom,bom,bom i fjärdelinan. Visst sänder det en passning till Robin att han inte är ett val för topp sex, men det får han ta. Hans risktagande spel gör sig mer gällande i en forwardslina än i en förstafemma. Kanske kan han till och med hänga en strut med sina något "risky" dragningar?

Kommer det mer publik idag än igår? Jo, logiken säger förstås givetvis. Samtidigt är Umeåfolket exstremt svårflörtat. Fick i går följande frågan på facebook när jag gav den något syrliga kommentaren, men ack så sanningsenliga, om att vi hade 456 i publiken vid nedsläpp och att Umeåpubliken är exstremt svårflörtade   – Särskilt inte när man ligger trea (?) i serien?? Visst, frågan är ytterst befogad, även om den ställs av en Skelefteåbo och av killen som skriver om matchena för Sheleftyou`s hemsida. Jag skäms inte och förnekar inte heller att jag känner honom. En grymt fin kille som jag håller varmt, tros hemvist. Visst, spy galla ,och jag sväljer, gång på gång. Vi lämnar aldrig in! Vi ställer upp i rad, varje dag, varje match!

Hudiksvall?  Jo, inget oävent gäng, men släng in Mason Graddock och Magnus Nilsson så Jag kontrar med George Halkidis, Peter Tsimikalis och en liten dutt Fredrik Öberg. Torde räcka en söndag i Umeå, eller hur?

Snackade för övrigt med med Anders Grönlund efter matchen igår och hans spontana reflektioner efter Kovlands matchen var glädjen över att få äta middag med föräldrarna på Harry´s. Känslan inför dagens match är att det förhoppningsvis blir mer fart i grejerna och roligare match där vinsten är viktigare än att det ska se snyggt ut som vi sagt nu inför slutet..

Poängen är precis som Anders säger, givetvisvis är seger det viktigaste, men i Umeå duger inte bara bra, det SKA vara bättre. Må vara kräset, men så ligger tyvärr det  till. Inte mitt påhitt, utan ligger i folkandan. As simple as that…or as complicated??!

Jag säger fortfarande 5-2. Visserligen en skymf mot dagens målvakt, att få släppa två, men 5-0 känns så överlägset, eller hur? Vad tror du som läsare?

The S förutsåg redan igår 4-1 och håller fast vid det. Men någa höga två tusen på läktarna känns som en utopi, hoppas dock på några fler än i går.

Vad tror du som svår Umebo?

0 thoughts on “Inför Hudiksvall

 • 13 februari, 2011 kl. 11:52
  Permalänk

  1790 tror jag.. Det behövs nya marknadsgrepp för att få folk till matcherna samt bra sportsliga resultat naturligtvis. I början av 90-talet var det aldrig under ca 2200 på en match oavsett om det var Husum de mötte. Hoppas oavsett om det blir division 1 eller allsvenskan nästa säsong att truppen till 80% får vara intakt, det tror jag är det viktigaste för framgång.

  Svar
 • 13 februari, 2011 kl. 13:20
  Permalänk

  Kommer man få se matchen live på björklövens hemsida som igår ?

  Svar
 • 13 februari, 2011 kl. 14:39
  Permalänk

  Någon som vet om bjorkloven.com sänder även denna match live?

  Svar
 • 13 februari, 2011 kl. 14:42
  Permalänk

  Svar till william (2011-02-13 13:20)
  Man kan ju tycka att de borde det. Samtidigt kanske man sände gårdagens match eftersom Kovland inte lockar det stora massorna. I eftermiddag vill man nog ha mer folk på plats och då kanske man väljer att inte sända. jag vet faktiskt inte. Jag ska dit i alla fall. Sport ska upplevas live.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: