Inför Borås

 Återigen stundar en helg som mer eller mindre kräver två segrar och 6 poäng och jag ser egentligen inget som ska kunna hindra att detta inträffar. Först till rakning är ikväll Borås, ett lag som just nu parkerar på den sjunde och sista playoffplatsen med 32 inspelade poäng, 14 mer än vårt Björklöven. Bägge lagen brukar vara hemmastarka i sina möten sinsemellan och bara en av de fem senaste mötena har givit bortaseger. Senast lagen möttes i Umeå Arena var ifjol då Löven vann med 4-1 och Niklas Zetterström blev 2 målsskytt!! Årets hittills enda möte vann Borås i Borås med klara 4-0.

I Borås hittar vi exlöven Daniel Wågström, numera back och förre Timrålånet Erik Andersson. I laget finns också Jens Karlsson, en spelare som sällan lämnar någon oberörd. Laget innehåller även rutinerade Mattias Remstam samt den rörlige backen Mats Hansson. Laget föll i sin senaste match hemma mot Malmö med 3-4 efter förlängning, trots att man vann skotten med hela 36-17. Låter inte så lite Löven över det. Löven får se upp med Borås andrakedja som innehåller just nämnda Karlsson/Andersson och flankeras av Alexander Bergström. Dessa har tillsammans gjort 52 poäng på 19 matcher. Jämför det med Lövens poängbäste kedja Schultz/Öberg/Isaksson som på nästan lika många matcher (Jesse 11 matcher) noterats för 33 poäng. Borås har för övrigt nio(!!) forwards som väger 90 kg eller mer. Burskydd & Co ägg lär ligga i riskzonen. Deras backar är dock av det mindre slaget, så förhoppningsvis ska vi kunna ta oss in på mål ikväll.
 
Löven mönstrar i stort sett samma lag som i stort sett gjorde en bra match mot Leksand senast, förutom den lilla detaljen som heter mål. Hoppas det kommer några av den varan ikväll. Koponen är tillbaka, likaså Dansken med handsken.
Målvakt: Patrick Galbraith (Thomas Sehlstedt)
Förstafemman: Johan Svedberg, Martin Johansson – Magnus Isaksson, Fredrik Öberg, Viktor Lindgren.
Andrafemman: Per-Anton Lundström, Jussi Heikkinen – Jesse Schultz, Eetu Qvist, Mattias Wennerberg.
Tredjefemman: Nils Andersson, Olli Korkeavuori – Tomi Mustonen, Johan Wikström, Tero Koponen.
Fjärdefemman: Ville Vikeväinen, Andreas Stenling – Christopher Thörn, Jens Ledin, Jonas Floberg. Jimmy Andersson
 
Det är precis som Kari och Peter säger: – Tillsammans ska vi vända det här och i tillsammans medräknar jag givetvis även publiken. Med publiken i ryggen kan mycket hända och ikväll är inget undantag, så man ur huse gott folk och se på när Löven skickar Elloskatalogen ner i returcontainern.
 
Lövenbloggaren tippar 4-2
 
The Sandwich tippar: 5-2

Om matchen på Borås hemsida.

0 thoughts on “Inför Borås

 • 21 november, 2009 kl. 00:14
  Permalänk

  Ja det gick ju bra detta med att lägga kataloger i containern. Börjar bli trött på allt tjat om att kalla oss för Ellos hela tiden. Det är en sponsor som vi är stolta över så vet inte varför det hela tiden blir vårt namn. Vi heter Borås HC och vi nollade Umeå Energi , förlåt Björlöven på sin hemmaplan. Härligt jobbat BHC.

  Svar
 • 21 november, 2009 kl. 12:11
  Permalänk

  Svar till LarsBrandt (2009-11-21 00:14)
  1-0 till dig. : ) Du missade den uppenbara: ”Löven har vissnat”

  Svar
 • 21 november, 2009 kl. 12:21
  Permalänk

  Svar till LarsBrandt (2009-11-21 00:14)
  Den smällen kändes rätt bra. Ell..flåt.. Borås gör helt klart en bra bortamatch och vinner säkert välförtjänt. Vad som hänt med vår grön-gula spelare är oförklarligt. Att alldeles för många gör för lite är iaf helt klart, men varför??

  Kan knappast jämföra med Borås som visserligen spelade rätt defensivt, men samtidigt så kyligt och effektivt att vi helt kom till korta. Det finns ett antal spelare som utgör ryggraden och när dessa spelare som Hansson, Wåström, Andersson, Bergström, Karlsson och Remstam är bra kommer Borås garanterat att plocka fler poäng.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: