Inför Bofors

Dags för årets första hemmamatch, en match som sätter huvudbry i vilket lövenfans som helst. Laget är rätt brandskattat och hur ska laget formeras? Om vi utgår ifrån det lag som åkte till Växjö kan vi anta att förstafemman förblir ograverad. I andra saknas Jens Ledin och där lär väl Marcus Lundberg få ta centerrollen. I tredjefemman saknas Aki Heino och den platsen kommer väl att tas av Alexander Eriksson. i Fjärdekedjan tar nog Jimmy Andersson platsen som Marcus Lundberg lämnar efter sig. Eftersom inga förvärv är klara så borde man ha ett antal extraspelare på bänken, dels för erfarenheten, men dels att fylla på med om vi får fler skador. Med tanke på den dåliga isen i Umeå Arena så lär fler knän gå. Vad jag förstår har man slutat att slipa isen inför värmningen och det förstår jag inte alls. Nå, hur som helst, här är en möjlig laguppställning:

Förstafemman: Lundström – Vikeväinen, Wikström – Öberg –  Wennerberg

Andrafemman: Svedberg – Johansson,  Isaksson – Lundberg – Lindgren

Tredjefemman: Eriksson – Korkeavuori, Mustonen – Koponen – Qvist

Fjärdelinan: Andersson – Floberg – Thörn

Extraspelare: Marcus Jonsson, Maxim Matushkin

Bofors kommer till Umeå som en fortsatt aspirant till den tredje och sista direktplatsen till kvalserien, en kamp man för med kvartetten AIK, Mora, Malmö och Almtuna. Lagen ligger inom 3 poäng, där Bofors tillsammans med Almtuna har sämst utgångsläge med ca 20 måls sämre målskillnad.

I mötena mellan Löven och Bobcats är den sällan hemmalaget som avgår med segern. Endast vid ett av de fem senaste mötena har slutat med hemmaseger och det var inte Löven som stod för den. Upplagt för bortaseger med andra ord? Nja, tror nog Löven kommer knyta näven kring kulorna och med en smärtsamt grin i fejset ta en välbehövlig seger.

Lövenbloggaren tippar hemmaseger med 3-1.

The Sandwich tippar 4-2.

Här kan du se en intervju med Bofors tränare Sam Hallam inför matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: