Inför Asplöven

Dags för årets första riktiga värdemätare och bör väl vara seriens svåraste match. Asplöven lär ha en riktigt bra offensiv, men ett försvar som lämnar mycket att önska. Jag tror den här matchen kan komma att passa Löven bra. Man möter ett lag som inte kommer att ställa upp med ett igelkottförsvar framför egen målvakt utan försöka spela en offensiv hockey och det lär ge ytor i anfallszon för de våra. Mot detta lär man ha 600 högljudda Haparandabor på läktaren.

Johan Bergmark aviserar att han missar matchen, vilket betyder att Hampus Larsson stannar kvar där han avslutade matchen mot Rebels. Lite lustigt det där. Pratade med Hampus härom dagen och jag förklarade min syn på honom som hockeyspelare och att han verkligen inte borde lira i en fjärdelina. Diplomatisk ( och mediatränad?) som han var sa han lugnt att han spelar där tränaren sätter honom och att chansen kommer om han jobbar hårt. Nu kom den kanske fortare än vi båda trott och på ett lite tråkigt sätt möjligen, men nu lär han knappast behöva ställa sig sist i ledet när Berra väl återkommer. Den fart och fläkt han visade mot Rebels är precis vad laget behöver.

Däremot är Alexander "Igor" Eriksson tillbaka och det känns bra. Även om jag gillar när juniorer får chansen så hade Lars Malm en hel del problem mot Rebels.

Daniel Wälitalo vaktar kassen, även om Björn Wållberg gjorde en klart stabil insats mot Rebels.

Det blir intressant återseende för Joni Lindlöf och Marcus Waldehagen, bägge med förflutet i Asplöven. Marcus som de två senaste säsongerna gjort 117 poäng (54-63) på 67 matcher och Joni som säsongen 2008/09 gjorde 55 poäng (35+20) på 33 matcher för Haparandaklubben. Nu kommer de för första gången tillbaka. Kan Lövensjukan, dvs att exlöv attid gör mål på vårt Löven gälla även där? Det slutar väl med att Anton Lundberg tar över showen. : )

Isen i Haparanda ska enligt uppgift vara betydligt bättre än isen som beskådas i Umeå Arena i dagsläget och det borde ju gynna Björklöven. Att det sedan reser upp fans glädjer givetvis laget. – På en så här lång bortaresa brukar jag räkna varje enskild person som 10 så det är bara roligt, säger Oscar Molin. vem som vinner läktarkampen,Aspen Army eller Green Devils, låter jag vara osagd, men håller nog en tumme för GD. Om det stämmer som Oscar säger så krävs nog bara 5 fans för att överrösta AA. Inte fan har de mer än 50 pers? No way.

Asplöven har till den här säsongen likt Löven värvat från den franska ligan. Shawn Snider är namnet och har likt Joni Lindlöf kanske inte riktigt levt upp till de högt ställda förväntning man haft på dessa spelare, men det lär komma och med handen på hjärtat, det är inte nu de ska vara bäst.

Lövenbloggaren tippar gröngul victoria med 5-2.

The Sandwich meddelade från inlandets djuuupa skogar att han tror på en 4-2 seger, men Waldehagen som exekutor i tom kasse.

Björn Wållberg tippar 5-2.

Oscar Molin tippar även han 5-2. De ja vue?

Vad tror du som läsare? Vinner vi, blir det 5-2 eller kommer årets första poängtapp?

0 thoughts on “Inför Asplöven

 • 6 oktober, 2010 kl. 12:44
  Permalänk

  Vinst för Löven är ENORMT viktigt i denna match. Att torska mot div-1-lag från Haparanda är inget som skapar respekt runt om i hockey-Sverige.

  Svar
 • 6 oktober, 2010 kl. 13:08
  Permalänk

  Svar till janne (2010-10-06 12:44)
  Oddset på en Lövenseger är väl till och med lägre än Glocalnet? ; ) Jo, Självklart är den här matchen viktig, framförallt för att kunna behålla det mentala övertaget man har på de övriga lagen.

  Svar
 • 6 oktober, 2010 kl. 14:12
  Permalänk

  2-4 efter att asplöven chocköppnat med 2-0 i första perioden. Löven kommer dock tillbaka och Floberg får 4 nya färska poäng

  Svar
 • 6 oktober, 2010 kl. 18:16
  Permalänk

  3-5 tror jag på och att Floberg fortsätter att dominera

  Svar
 • 7 oktober, 2010 kl. 12:48
  Permalänk

  Svar till Hasse (2010-10-06 18:16)
  Trots att Flobba glänste, så gav det bara en poäng.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: