Inför Almtuna

På grund av diverse omständingheter dröjde dagens inför, men här är våra tankar inför kvällen drabbning mot Almtuna.

Vi har känslan att Löven är på G och vändningen senast mot Oskarshamn, som visserligen bara gav två poäng var nog viktigare än många tror, kanske till och med viktigare än tre poäng. Hur då tänker du? Att vinna vet laget att dom kan, men vetskapen att man kan hämta upp ett underläge är en grymt viktig egenskap och känsla att ha med sig när slutspelet fortlider. För ett slutspel är just vad det är. Varje match framöver är en sjunde och avgörande match om och om igen, om laget ska nå sin målsättning om playoff.

Almtuna kommer till Umeå Arena som ett bra hemmalag, men högst mediokert bortalag. Laget har i år två bortavinster varav en efter full tid och bara mäktat med 16 mål framåt på 8 matcher, faktiskt lika lite som Löven klarat av. Lagen har för övrigt samma målskillnad på bortaplan (16-29). Almtuna tog en stabil 2-0 seger på hemmaplan mot Malmö i onsdags, där lagets förstalina med Andreas Paulsson, Johan Andersson och Jimmie Kraft blev tungan på vågen som stod bakom bägge målen. Jag skulle dock i Karis ställe kanske sätta extra bevakning på Robert Kimby. Tycker han jämt gör mål i Umea Arena, då oftast i Nybro.

I Löven väntas Victor Lindgren göra comeback och i och med hans inträde är laget näst intill komplett, så nu ser laget riktigt intressant ut. Tomi Mustonen får göra hemmadebut och han blir riktigt kul att följa. Verkar ha mycket hockey i sig. Förväntar mig givetvis att Patrick Galbraith vaktar kassen, att vi kör rätt hårt på tre kedjor samt att vi får mycket folk på läktarna. Törs vi liksom Bedros hoppas på 4 000?

Lövenbloggaren tippar 5-2

The Sandwich tippar 4-1

0 thoughts on “Inför Almtuna

  • 13 november, 2009 kl. 15:51
    Permalänk

    Dags för allsvenskans tredje dyraste trupp att leverera. Tabellen ljuger inte. Dags att vända faisko till framgång. Det är ok att vara optimist men nu är det är dags att ställa krav. En klar seger krävs härmed så att vi inte behöver läsa bloggar om div 1.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: