Inför AIK vs Löven

Björklöven fortsätter sitt täta matchande och ikväll är match igen då vi tar oss an AIK på bortaplan på Hovet. Ni känner väl till vår historia och att det blivit ett litet spöke.

Ikväll väntar ett 11:e placerat AIK, ett AIK som ifjol gick som tåget, vann serien överlägset innan Oskarshamn satte stopp för SHL-drömmarna. Nu har man tagit en helomtag och börjat om från början vilket inledningen av serien kunnat spegla, även om lagets näst senaste insats 4-3 mot Timrå imponerade. Man följde därefter upp med 3-2 borta mot Västervik i onsdags.

AIK vann de två mötena ifjol på Hovet, dels en 2-1 seger, men också en mer svidande 7-2 seger, trots 23-23 i skott. Målen i fjol från Peterson, Selin och Söder i PP. Någon av de två senare som kliver fram i kväll? Selin iaf helt klart inne i zonen.

På ämnet Green Connection hittar vi hos AIK .. ingenting.

Interna poängligan, AIK vs Björklöven 

#17 Svensson, 1+5 = 6 p
#20 Marklund, 1+4 = 5 p
#20 Porsberger, 4+0 = 4 p

..där vi kontrar med:

#91 Crandall, 3+8 = 11 p
#13 Andersson, 6+3 = 9 p
#8 Deilert, 3+5 = 8 p

Special teams

Björklövens powerplay (PP) fortsätter rent statistiskt att se bra ut, med sina 29,03 % ligger vi nu 2:a i den ligan. Här är AIK 13:e med 7,04 %.

Går vi över till penaltykilling (PK) är vi fortsatt i ligaledning med bara 1 insläppt på 23 försök eller 95,65 %. AIKs PK-siffra är den 9:e i ligan med 79,41 % eller 7 insläppta på 34 tillfällen.

Laget kommer släppas vid lunchtid, det blir som vanligt intressant att se hur man nu kommer formera laget.

Senast sakande vi alltså Deilert, Popovic, Norberg och Lundberg redan innan matchen. Därtill klev #53 Eriksson av senast efter bara två byten och sedan totalt bara 12 byten eller knappt 7 min på #7 Hellström. Står allt rätt till där?

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Fortsätta hålla gameplan och nu i hela 60 minuter.
  • Fortsatt god kreativitet och effektivitet och i anfallszon
  • Ett fortsatt suveränt målvaktsspel kombinerat med special teams så kan spöket vara borta.

Kvällens fråga?

Matchen i matchen, flest mål för hemmalagets Porsberger eller gästernas kapten #13 Andersson.

*

Oddsen i skrivande stund .. 2,90 – 4,25 – 2.13

*

Matchen i kväll sänds på C More Hockey samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Inför AIK vs Löven

  • 11 oktober, 2019 kl. 08:56
    Permalänk

    Det är är en väldigt bra chans för löven att vinna ikväll på Hovet. Jag tror att löven vinner med 3-0 joe håller sin andra 0 för säsongen. Lövens målskyttar blir 90, 91, 96.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: