Ineffektivt Löven föll mot Västervik

Till sist en rätt resultatmässigt rätt knapp förlust med 3-5 borta mot Västerviks IK i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 5-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1, 3-0, 1-2), skotten 18-35 inför 1 244 betalande i Plivit Trade hallen den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #37 J Andersson (mål för andra matchen i rad), därefter både #13 F Andersson och därefter #37 J Andersson igen. Dessutom båda i PP.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en liten lista över indisponibla i skadade kvintetten, #4 Jonas Emmerdahl, #14 Cody Murphy, #24 Tobias Hage, #29 Stenlund Ädelgran och #90 Alex Hutchings.

Sedan denna gång bara backen #12 Pavel som extraspelare, Niklas noterades dock inte för vare sig byten eller någon speltid.

Laget borta mot Västervik:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericsson

David Lindquist – Axel Ottosson – Erik Rainerson

Emil Norberg – Nicklas Johansson – Roope Talaja

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Mattias Granlund

* * *

Matchen som sådan?

Blev inte direkt som jag tänkt mig, såg framför mig dubbla hängslen och livremmar.

Sett till matchbild, spelövertag och de chanser som faktiskt skapades under matchens 60 minuter tycker jag vi borde tagit med oss alla tre poängen. ”Systemet” oavsett vad det egentligen går ut på fungerar rätt bra nu och trots att vi hade en femma borta skapade vi tillräckligt mycket, vågade spela rätt modigt för att vara borta så med någorlunda normal skärpa hade vi tagit segern och tre så oerhört värdefulla poäng.

Det är väl mest det som känns så djäkla surt, men i den här sporten räknas inte poäng, inte heller klara målchanser, utan rent krasst gummin i nät. Där föll vi.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 50% (7:01 min) och i kväll var vårt PK 67% (4:03 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #37 J Andersson, 22:54 min
 2. #26 Stenqvist, 22:18 min
 3. #13 F Andersson, 20:27 min

Tekningar?

 1. #22 Johansson, 69%
 2. #18 Ottosson, 67%
 3. #13 F Andersson, 64%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten djäkligt klart med 35-18, även klar seger i så viktiga grenen tekningar med 37-22, kollar vi in grenen blockade skott ”förlust” med tanke på vårt spelövertag med 6-22 och slutligen vann vi även det fysiska spelet genom 5-6 i grenen noterade tacklingar.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Få stopp i mittzon så Västervik inte får briljera med sina spelvändningar.
 • Effektiviteten. Mot AIK fanns en del lägen som måste sitta om det ska bli vinst på bortaplan.
 • Seger till varje pris. Nu får det se ut egentligen hur det vill. Ett av tre spöken måste bort.

..och hur gick det?

Jag tycker inte vi hade problem med Västervik, vår ineffektivitet berodde inte heller inte på att Fransson i hemmaburen var magisk.. tyvärr var det vi själva som med blött krut inte riktigt fick till det. Någon seger blev det tyvärr inte heller, nåt jag däremot gillade var att laget trots både manfall inför och ställningen på tavlan visade moral och ändå krigade in i det berömda kaklet.

Så vare sig fel på taktik, energi, inställning eller moral.. det var bara den lilla detaljen att få trissan i mål.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Rätt surt just nu, men två nya mål i PP borde bygga självförtroende och sedan då att vi visar karaktär och moral trots såväl manfall som underläge och verkligen fortsätter ända in till slutet.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 15 matcher och hela 45 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#37 J Andersson, två mål i kväll och mest istid. Jacob går från klarhet till klarhet.

två loggor

#18 Ottosson, två nya assist och dessutom nu bl.a. rätt bra stats vid tekningar.

en logga

#13 F Andersson, kaptenen visade bl.a. återigen sitt fina skott och bidrog likt Axel med bra tekningar.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Västervik i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

7 thoughts on “Ineffektivt Löven föll mot Västervik

 • 19 januari, 2018 kl. 23:11
  Permalänk

  Ineffektivt?
  Nu vägrade min mediaspelare visa mer än 3 av Lövens baklängesmål. Werner var ju totalt värdelös. Plockpotatis utifrån. Hur många hade Kevin släppt in av dessa? Oförlåtligt på denna nivå. Det är ju inte ens div1-klass. Kör Masiello i 8-10 matcher så han slipper känna press. Glöm Werner. Oduglig. Värdelös. Har kollat div1 hockey hela mitt liv och har aldrig sett någon målvakt släppa så mycket skräp bakom sig på en och samma match. Någonsin. Bland topplagen. I botten så finns det här. Men är Björklöven ett bottenlag i div1?

  Berätta nu hur bra Werner är…

  Sedan kan man ju skylla på allt annat…

  Han måste skärpa sig!!!! Ordentligt.

  Svar
  • 19 januari, 2018 kl. 23:40
   Permalänk

   Klart vi var på tok för ineffektiva Ray, 35-18 i skott och i bl.a. high lights såg vi ju #51 Ericsson märkligt nog bränna något riktiga fint läge. Men inte så mycket plockpotatis i kväll va? Det första ett genomspel i PK, visserligen efter bara sex sek och det var ett tag sedan vi släppte något liknande. Den tycker jag är svår att lasta på Werner.. Deras andra även det en styrning just vid mål och där är det väl mer #49 Backman som ”nästan” har sin gubbe än att Adam missar? Deras tredje sedan en styrning, inte heller den lägger i varje fall jag på Adam. Sedan tycker jag vi vid den fjärde först slarvar vid egen blå genom kaptenen när vi ska spela oss ut, sedan ser den baljan inte alls otagbar ut och Adam möjligen lite felplacerad vid den första stolpen. Vid det femte målet har jag svårt att se hur Adam skulle agerat på annat sätt..

   Hur många av dessa som Kevin skulle tagit? Inte en susning, det enda insläppta jag tyckte kändes lite billigt iaf den fjärde kassen och deras 4-1.

   Svar
  • 20 januari, 2018 kl. 00:11
   Permalänk

   Måste här backa upp bloggkollegan å det grövsta. Du är alltså av den sorten som menar att alla mål som tillkommer är målvaktens fel?? Precis som Ths S säger är de flesta mål beroende på brister i vårt spel eller rent snygga mål av Västervik.

   Berätta hur bra Werner? Ja, Står han inte i FBK nästa säsong så står han i AHL. Sen kan du ju fortsätta se på div 1. Vi kan inte hindra dig att titta på målvakter där. Märkligt dock att dom spelar där när de enligt dig bevisningen håller mycket högre klass, men du skulle kanske bli måvaktsscout?

   Svar
   • 20 januari, 2018 kl. 20:20
    Permalänk

    Jag var lite onykter och lite väl snabb i analysen. Givetvis har både du och Mackan en klarare analys. 🙂

    Har fortfarande en saknad efter Kevin som är i mina ögon en otroligt komplett målvakt. Det är ju inte Werners fel.

    Även om det låter så har jag aldrig tyckt att det är Werner som förlorar matcher åt Björklöven.
    Han vinner ju också matcher åt löven.

    Det stora problemet är ju att Lövens forwards bara producerad 15 mål under ordinarie tid (60min) på dom senaste 10 matcherna. Ett mål var 40 minuter. Svårt att vinna då?

    Det kan man inte heller klandra forwards eller laget för.
    Problemet är att Hutch är skadad och varken den tänkta målproduktionen hos Kim eller Murphy samt den tänkta sponsorspelaren är ersatta.
    Det blir för stor bortfall helt enkelt.

    Emmerdahl bortfall är ju också stort även om det inte finns något att anmärka på Pukka och Beckmans defensiva spel, så får Björklöven det svårt defensivt om någon av dessa saknas. Otroligt viktiga spelare, enligt mitt sätt att se det.

    Hoppas ingen tog det personligen när man gör en snabb känslomässigt dålig analys. 🙂

    Viss potential finnes men det behövs mer framåt och inga skador på befintligt material.

    Svar
    • 20 januari, 2018 kl. 21:34
     Permalänk

     Mycket kloka tankar Ray och jag tog knappast ingen tog illa vid sig gällande din kommentar. Jag tycker snarare det är djäkligt befriande och positivt med lite debatt och ständiga kommentarer från bl.a. dig och Plocken, vi vill nog helt ärligt att bloggen ska vara så mycket mer än bara vad vi själva tycker, respons och en ständigt pågående gröngul diskussion eller starkt engagemang är helt klart att föredra. Det har vi känt och tyckt hela tiden. – För evigt, för alltid! –

     Svar
 • 20 januari, 2018 kl. 07:22
  Permalänk

  Min korta analys är att försvarsspelet i andra perioden såg förjävligt dåligt ut. Löven ska vara ett lag i toppen men när är vi där? Vi ska vinna mot motståndare som VIK, detta är ett skämt. Werner kunde haft en bättre match var inte tungan på vägen denna gång.

  Svar
 • 20 januari, 2018 kl. 09:59
  Permalänk

  Werner har hållit hög klass på slutet, bästa målisen i allsvenskan kanske. Igår såg jag inte matchen men döm inte honom efter den matchen även om han släppte in ett par kassar i onödan som Ray skriver.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: