Ineffektivt Löven föll mot Almtuna

Till sist en rätt resultatmässigt rätt sur förlust med 2-4 hemma mot Almtuna IS i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 2-4 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1, 0-1, 1-2 ), skotten 39-18 inför 3 014 betalande i T3 Center den här kvällen. Kan dock sätta ett par mazariner på att vi inte var så många på plats.

Våra målskyttar i tur och ordning: #8 Pukka (1:a för säsongen, grattis!), samt kaptenen #13 F Andersson. Härligt dock att se glädjen hos kaptenen vid reduceringen till 2-3, ner på båda knäna och sedan en liten pump på det. Visar ändå på någon form av frustration eller press, men även en skön lättnad att hitta nätet igen.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu bara har en liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #42 Wikström, samt #51 Ericsson.

Sedan denna gång backen #28 Åkerström samt #29 Stenlund-Ädelgran som extraspelare, dessa fick dock bara två byten (ett vardera) under matchen.

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Mikko Pukka firade Finlands 100:års dag genom att sätta säsongens första kasse. Till tyvärr ingen egentlig nytta!

Laget hemma mot Almtuna IS:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Xtra: Simon Åkerström

Forwards:

David Lindquist – Fredric Andersson – Roope Talaja

Austin Farley – Axel Ottosson – Alex Hutchings

Cody Murphy – Tobias Hage – Erik Rainersson

Mattias Granlund – Andreas Vikström – Marcus Jonsson

Extra: Isak Stenlund – Ädelgran

* * *

Matchen som sådan?

Njae, en lovande inledning men så fort Almtuna kvitterar får de matchen dit de vill och vi har återigen förtvivlat svårt att stundtals bara spela oss ur egen zon. Sammantaget skapar vi ändå tillräckligt med lägen för att bärga poängen, men med sådan här ineffektivitet kan vi definitivt falla än djupare i tabellen.

Det är ändå ett antal av de offensiva och förväntat ”producerande” spelarna som inte riktigt är i flytet och då är vi både rätt beiga och fruktansvärt uddlösa. Sedan en liten forcering på slutet som gav hopp, men samtidigt gav det Almtuna ytterligare några lägen som de skoningslöst nyttjade.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (2 min) och i kväll var vårt BP – % (0 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #26 Stenqvist, 22:30 min
 2. #37 J Andersson, 21:16 min
 3. #13 F Andersson, 19:55 min

Här möjligen lite märkligt att våra säkraste backar i Pukka och Backman klockas med fjärde mest istid respektive sjätte mest av våra backar. Visserligen ville man säkerligen ha inne offensivare backar, men med defensivt säkra backar borde forwards kunnat nyttja våra lägen och då hade vi möjligen bärgat tre pinnar ändå..

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 56%
 2. #18 Ottosson, 50%
 3. #24 Hage, 43%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten väldigt klart med 39-18, föll i grenen tekningar med 29-35, även torsk med klara 2-13 i viktiga grenen blockade skott även om vi slutligen vann grenen tacklingar med 18-14.

Utöver klar övervikt i skotten, att Almtuna dessutom blockade 13 skott och då vi dessutom avslut i virket och även utanför borde vi satt ett par kassar till och på så sätt fått mer energi och kunnat lira av mer avslappnat.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • På något sätt hitta tillbaka till ”hemmaspelet” igen med lite mer check, som tänder publiken och på så sätt ger energi till laget.
 • Bättre effektivitet vid våra målchanser samt ett effektivt special teams.
 • Sedan som vanligt att värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

 

..och hur gick det?

Inledningen smått positiv, men från det att gästande Almtuna kvitterat till 1-1 fick de matchen precis på det sätt de ville. Lite småryckigt och även en del efterslängar och lite tjuvnyp här och var.

Men med någorlunda normal effektivitet vinner vi såna här matcher, men pucken studsade lite och for vid fel lägen. Sedan brände vi så klara lägen att man knappt trodde sina ögon.

Men på något sätt börjar tåget gå nu, antingen står vi kvar på perrongen och närmar oss ett hemskt kval eller så måste vi börja plocka poäng.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

För att vara ironisk skönt att vi inte släppte in nåt i BP, sedan en helt annan trygghet med trion #49, #13 och #24 tillbaka i laget. Men med den inledningen och de lägen vi skapar måste vi vara mer hänsynslösa för att kötta in pucken om inte annat. Vi har inte råd att tappa poäng likt dessa om vi har tänkt oss slutspel eller topp 4. Så enkelt är det!

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 28 matcher och hela 84 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#13 F Andersson, dubbelt upp med i protokollet och ledde den enda linan för dagen.

två loggor

#16 Talaja, fortfarande har det inte riktigt lossnat för supporterliraren. Troligen ändå bästa insatsen.

en logga

#Pukka, målskytt och som vanligt stabil städgumma. Förtjänt av mer istid!

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Almtuna IS i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

Sedan vill så klart skänka en tanke till gästernas Wille Quist där vi hoppas det gick så bra som möjligt, spontant såg tacklingen lite onödig ut även om det olyckligtvis troligen blev än värre då en oförberedd Quist skadade sig när han handlöst föll till isen.

Härligt iaf att publiken stöttade Wille med rungande applåder medan han bars ut på bår, här dock fortfarande väldigt märkligt varför en skadad med stödkrage och på bår ska släpas genom båset eller över sargen. Öppna sargen ut mot B-hallen i stället så kan man enkelt rulla båren på isen och in till direkt sjukvård eller smidigt ut till en ambulans.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

 

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Ineffektivt Löven föll mot Almtuna

 • 6 december, 2017 kl. 23:43
  Permalänk

  Nu är det 3 poäng mot Timrå som gäller. Framgång krävs, löven ska vara top 4.

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 00:09
  Permalänk

  Mike Helber sa om Murphy på tv att han har allsvenskans bästa handleder o kanske till o med Sveriges. Varför får han då inte spela i första el andra med spelare som kan passa? Sätt den där Talallal i 3e eller 4e där han hör hemma.
  Tyckte annars inställningen var betydligt bättre ikväll hos de flesta, Lindqvist kämpa som aldrig förr. Sen såklart ska vi vinna denna match. Hoppas fortf på nyförvärv på backsidan

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 06:49
  Permalänk

  Hoppas på samma inställning mot Timrå….Det lär sannerligen behövas…

  Svar
 • 7 december, 2017 kl. 07:03
  Permalänk

  Det går fort neråt nu till botten träsket.
  Bra värvat löven.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: