Individuell poängprognos 19/20

Möjligen ett helt omöjligt uppdrag men jag tänkte ändå återigen försöka mig på att skatta förväntad poängprognos på individnivå. Inte så jag direkt enkelt kan sätta ex.vis 28 poäng på kapten #13 Fredric Andersson eller 38 poäng på nyförvärvet #8 Alexander Deilert. Men jag vill ändå försöka sätta in hela laget i olika spann och vars samtliga spelare ”bör ligga” för att ”Topp 6” ska vara möjligt.

Alex Hutchings Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

Jag kan även skriva att inlägget har varit på gång en tid, påbörjades faktiskt redan i somras men när jag hade på känn att laget skulle spetsas lagomt till återsamlingen höll jag på det en tid. Nu har vi även sett vad killarna gått för under samtliga träningsmatcher, hur kedjorna verkar vara uppbyggda etc.

För att bli ”Topp 6” brukar det då krävas ca 83 poäng i protokollet men här skiftar så klart produktionen i mål framåt mellan 130 och 160 mål, även om det i snitt under de senaste tio säsongerna gjorts i snitt 144 mål av det lag som placerat sig på plats sex.

Sedan kan vi sett till de fem senaste säsongerna notera att vi snittat 130 mål framåt och förra säsongen noterades för 122 mål. När vi under förra säsongen vare sig fick ordning på offensiven eller defensiven och till sist landade på -24 i målskillnad vore det önskvärt ifall vi kan spetsa produktionen framåt klart denna säsong. För att denna skattning ska kunna bli någorlunda realistisk kan vi nog kräva ca 144 mål framåt.

Sett till poängligan i fjol noterades vi för totalt 325 poäng på dessa 122 mål, det skulle då motsvaras av ca 383 poäng på dessa 144 mål.

Innan vi tittar till på individnivå inför 19/20 så kan vi konstatera att vi genom tappet av backarna Jakob Andersson, Simon Åkerström, Jakob Stenqvist, Jonas Emmerdahl, Mikko Pukka och Simon Backman tappat 87 p, dessa sex backar har sedan till den här säsongen ersatts av fem nya i Cooper, Deilert, Larsen, Popovic och Stenvall. Lägg därtill Andreas Hjelm på i vart fall ett korttidskontrakt.

Här tror jag nog att vi kan få tufft att ersatta dessa poäng, tror dock att vi kommer se Deilert som den poängstarkaste..

På samma sätt har vi tappat fyra forwards Jacob Peterson, Mattias Granlund, Filip Cruseman samt Marcus Jonsson och därigenom tappat 70 poäng jämfört med i fjol. På samma sätt som med de backar vi tappat har vi nu numerärt en något tunnare trupp då dessa fyra ersatts med trion Andreasson, Crandall och Hutchings. Nu har ju sportchef Kenttä jämfört med sin föregångare pratat om att vi både kan och ska förvänta oss poäng inte minst från Crandall och Hutchings.

Här tror jag nog att vi med råge hämtat in de poäng vi tappat på backsidan, sammantaget dock i hamn, tror faktiskt även vi kan överträffa de förväntningar jag presenterar nedan. Likt Deilert på bcaksidan är det två forwardsförvärv jag förväntar mig i topp..

Nu är det ju inte avgörande för lagets framgång att någon eller ett par individuellt ligger i topp av poängligan eller liknande, men för att vinna poängligan har det under de sju senaste säsongerna krävts i snitt ca 55 poäng.

HÄR länken till inlägget kring de poäng vi sett på försäsongen.

Hur förväntar jag mig då produktion utifrån dessa 144 mål och ca 383 poäng?

41 – 45 p

#91 Justin Crandall

36 – 40 p

#8 Alexander Deilert

31 – 35 p

#90 Alex Hutchings

26 – 30 p

#13 Fredric Andersson och #77 Lindquist

21 – 25 p

#26 Larsen, #79 Lundberg samt #96 Andreasson.

16 – 20 p

#12 Cooper, #11 Eriksson, #40 Selin samt #71 Stål Lyrenäs,

11 – 15 p

#52 Tornberg och #29 Wiklund

5 – 10 p

#5 Häman Aktell, #19 Söder och #53 Eriksson

0 – 4 p

#30 Pettersson, #35 Cannata, #7 Hellström, #22 Hjelm, #24 Stenvall, #43 Popovic, #10 Norberg, samt #21 Rainersson.

* * *

Här beror det så klart även på hur Fagervall och Kimby kommer fortsätta matcha laget, vilka som får speltid i PP och så där.

Kommentarer eller tankar över ovanstående poängskattning etc. Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: