Individuell poängprognos 18/19

Möjligen ett helt omöjligt uppdrag men jag tänkte ändå återigen försöka mig på att skatta förväntad poängprognos på individnivå. Inte så jag direkt enkelt kan sätta ex.vis 34 poäng på kapten #13 Fredric Andersson eller 16 poäng på nyförvärvet från Piteå Hockey #52 August Tornberg. Men jag vill ändå försöka sätta in hela laget i olika spann och vars samtliga spelare ”bör ligga” för att ”Topp 4” ska vara möjligt.

Jag kan även skriva att inlägget har varit på gång en tid, påbörjades faktiskt redan i somras men när jag hade på känn att laget skulle spetsas lagomt till ispremiären en aning höll jag på det en tid. Nu har vi även sett vad killarna gått för under samtliga träningsmatcher, hur kedjorna verkar vara uppbyggda etc. Nu landade vi även i går Kevin Goumas som på något sätt får anses som ett extra tillskott.

För att bli ”Topp 4” brukar det då krävas ca 90 poäng i protokollet men här skiftar så klart produktionen i mål framåt mellan 136 och 161 mål, även om det i snitt under de senaste sex säsongerna gjorts i snitt 150 mål av det lag som placerat sig på plats fyra.

Här lite intressant dock att Timrå IK ”bara” gjorde 134 mål som ligavinnare föregående säsong, sedan kan vi sett till de fem senaste säsongerna notera att vi snittat 132 mål framåt och förra säsongen noterades för 136 mål. När vi under förra säsongen fick ordning på defensiven och till sist landade på +3 i målskillnad vore det önskvärt ifall vi kan spetsa produktionen framåt en aning. För att denna skattning ska kunna bli någorlunda realistisk att kan vi nog kräva ca 150 mål framåt.

Sett till poängligan i fjol noterades vi för totalt 348 poäng på dessa 136 mål, det skulle då motsvaras av ca 390 poäng på dessa 150 mål.

Innan vi tittar till på individnivå inför 18/19 så kan vi konstatera att vi genom tappet av kvintetten Ottosson, Farley, Lindquist, Hutchings och Talaja tappat 149 poäng jämfört med i fjol. Nu har ju sportchef Grönberg pratat om att fler måste producera och att alla linor måste se sig själva som potentiella hot.

Nu är det ju inte avgörande för lagets framgång att någon eller ett par individuellt ligger i topp av poängligan eller liknande, men för att vinna poängligan har det under de sex senaste säsongerna krävts i snitt ca 54 poäng.

Hur förväntar jag mig då produktion utifrån dessa 150 mål och ca 390 poäng?

41 – 45 p

36 – 40 p

31 – 35 p

#48 Cruseman

26 – 30 p

#13 F Andersson#29 Wiklund och #79 Lundberg.

21 – 25 p

#26 Stenqvist, #40 Selin, #71 Ståhl Lyrenäs samt #? Goumas.

16 – 20 p

#37 J Andersson, #52 Tornberg, #14 Murphy, #19 Söder och #22 Peterson.

11 – 15 p

#28 Åkerström, #20 Granlund, #33 Jonsson

5 – 10 p

#4 Emmerdahl, #5 Häman Aktell, #8 Pukka samt #49 Backman och #51 Eriksson.

0 – 4 p

#30 Pettersson, #31 Masiello, #7 Hellström, #10 Norberg, #11 Eriksson samt #21 Rainersson

* * *

Här beror det så klart hur Fagervall och teamet kommer fortsätta matcha laget, vilka som får speltid i PP och så där. Sedan tänker jag mig att när en ev. Företags-/Supporterspelaren 18/19 landas är det en i huvudsakligen offensiv producerande spelare som förväntas spetsa vår offensiv än mer.

Vi är nu ett tämligen vältränat kollektiv som är beredda att jobba hårt för varandra och trots fyra mål i snitt framåt per match, så här långt 15,4% i PP (länk) är det ändå i den lagdelen jag främst känner att vi skulle behöva spetsa truppen.

Tänk de senaste säsongerna när vi fått in intressanta spelare som Talaja, Hamill, Trotter och Hurtubise.. Med en, eller allra helst två sådana under säsongens gång med tanke på de obligatoriska kommande skadorna skulle vi vara en utmanare på allvar i den här ligan.

Kommentarer eller tankar över ovanstående poängskattning etc. Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Individuell poängprognos 18/19

 • 19 september, 2018 kl. 08:04
  Permalänk

  Ändå antijink att placera Goumas mellan 21-25 poäng. Svårt att se att killen är värvad för att bredda poängproduktionen utan han är gött gött att spetsa målskyttet. Egentligen finns det bara två rimliga scenarion; antigen öser grabben in mål eller så bryter klubben kontraktet efter jul.

  Svar
  • 19 september, 2018 kl. 11:22
   Permalänk

   Förmodligen kommer han ösa in mål fram till jul, ~24 poäng. Sedan skadar han sig på en julfest i mellandagarna och är ”två veckor bort” fram till sommaren.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: