ïîçäðàâëÿþ ïàðåíü!

Jag tror faktiskt vi missat att lyfta fram Sasjas och Jockes Rysslandsäventyr med Molot-Prikamie Perm. Det är bara att gratulera grabbarna, ïîçäðàâëÿþ, som är väl värda chansen.

Jag undrar om någon tränare i ett annat allsvenskt lag behandlats på samma sätt som Jocke? Jag menar en femteplats i serien (06/07) som toppas med kvalserien efter Bergmarks kvittering mot Lakers. Säsongen efter leder Jocke laget återigen till en topplacering, plats fyra och med blott fyra poäng till direktkvalificering för kvalserien. I play off minns vi alla hur det gick mot Borås HC. Inte ett ord till, men vi kan väl än en gång konstera att det är små marginaler i sporten? 

Vad som sedan hände vet vi alla och "Cirkus Löven" under parollen TOTL drog i gång. Magic ner i båset med Guldpolarna från -87 och Fagerwall fick foten. Sedan blev han sportchef för juniorerna, fast det kändes mest konstruerat.. även om det fanns behov, så hade vi inte riktigt ekonomin för det. TOTL blev inte som Magic tänkt och det blev återigen rockader i båset, in med den hetlevrade och energiska Eloranta… hans entusiasm smittade verkligen av sig.. (??) och säsongen blev den värsta i mannaminne. I ett desperat försök att rädda klubben till play off kallades Fagerwall ner från läktaren eller ur frysboxen. Han fick liksom inte komma i ett lätt läge eller muntert gäng. Nä, det är alltid lätt att vara efterklok.. men med kontinuitet och Fagerwall kanske vi alltjämt varit ett topplag i allsvenskan?

+ + +

Sasjas historia i Lövens bås är inte alls lika lång eller brokig, men även Sasja var i alla fall i mina ögon värd en vackrare sorti. Alexander ledde 04/05 J-20 och den efterföljande säsongen A-laget. Jag kan inte alla turer, men i bland tror jag nog det skulle behövts lite mer av den hårda ryskinspirerade skolan i såväl junior- som representationslaget. Eftersom det uppenbarligen funnits ett bultande grön-gult lövenhjärta hos Alexander, vilket de sammanlagt 12 säsongerna vittnar om, tycker jag han hade varit klockren som juniortränare. Erfarenheten, inställningen till hård träning, engagemanget och kärleken till sporten hade möjligen gjort våra juniorer än mer förberedda och vårt juniorlag hetare. 

+ + +

Tanken var egentligen bara en kort notis om att de drog på ett Rysslandsäventyr, men jag slant lite på tangenterna. Det var ejänkligän inte tanken, men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Avslutar mer lättsamt och positivt i stället.

Stort lycka till grabbar och än en gång ïîçäðàâëÿþ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: