Idag gäller det!

Idag spelar Björklövens damlag säsongens eller kanske klubbhistoriens viktigaste match. Bortamatch mot laget vi inte nämner vid namn. Två poäng och kvalplatsen mot SDHL är klar. Skellefteå har förvisso efter denna match en match kvar, men måste då vinna mot MODO med 64 måls övervikt och det lär inte hända.

Hur ser då läget ut inför dagens derby? Ja, dessvärre måste Björklöven avvara seriens överlägset bästa spelare i Lore Baudrit pga av landslagsuppdrag, en spelare som svarat för omänskliga 23 mål och 27 assists på 15 matcher och något som Björköven försökt ändra, men utan gehör. Lägg där till att hennes landslagskompisen Betty Jouanny som svarat för 7 mål och 12 assists på sju matcher är på samma läger. Definitivt en nackdel att ha landslagsstjärnor i ett lag i DamEttan, då seriens inte tar uppehåll pga av landslagsspel. Mycket olyckligt för Björklöven. Klubben har dock gjort vad man kan för att stärka upp laget inför matchen och eventuellt kval då man igår presenterade tre spelare i forwarden Essi Jaako från Luleå Hockeys B-lag, forwarden Annie Sjöstrand från Linköpings SDHL-lag och backen Lisa Berglund från Luleå Hockeys SDHL-lag.

Lagen har mötts fyra gånger denna säsong och dom där uppe har vunnit tre av matcherna, varav en efter förlängning. När denna match är spelad återstår en match i denna serie och det är ett möte mellan dagens motståndare och MODO. Även om MODO denna säsong spelat jämnt med laget från norr, så kan vi nog inte hoppas på hjälp från Övikslaget, vars A-lag samtidigt spelar SM-kvartsfinal i SDHL som sista matchen i DamEttan då spelas mellan Skellefteå och MODO, så en seger i dag är mer eller mindre ett måste.

Damlagets sportchef Tom Heikka säger följande på hemsidan. – Viktig att ta en obekväma jobbet framför mål. Skellefteå ställer upp en köttmur i egen zon, väldigt kompakt försvar. Vi måste in där det gör ont. Han fortsätter sina tankar om matchens betydelse. -Det är ju det här man brinner för, det roligaste på säsongen, grädden på moset, sådana här matcher när allt avgörs. Det är kul om man gillar hockey.

Vi önskar damlaget stort lycka till. Pucken släpps där uppe kl 12.00.

* * *

Spel lägger du förstås hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: