IBK Wirtala!!

Måste bara få lyfta Håkan Wirtalas nya uppdrag, IBK Dalen. Inför säsongen hade bloggen ett inlägg kring Wirtalas kontrakt och uppdrag som coach för superligalaget, trots avsaknad av direkt kunskap eller erfarenhet av innebandy. Det luktade lite "julafton kl 15:00" över historien och jag tror ärligt att det var fler än vi som tvivlade och var skeptiska.

I kväll var undertecknad en av de drygt 1500 som följde IBK Dalen i Gammliahallen och lagets första kvartsfinal mot favoriten Storvreta. Trots fantomspel av pensionerade målvakten Fredrik Hörnqvist räckte laget inte riktigt till. Visst hade Dalen flera chanser till ytterligare mål, men det var Hörnas förtjänst att laget ens hade chansen. Sällan har man sett en målvakt agera likt en tiger och vid många tillfällen på egen hand ta bollar i mer eller mindre omöjliga lägen.

Men inlägget ska tillägnas Håkan som jag förstått har gjort ett djäkla bra jobb med Dalen. Inför säsongen tappade laget flera tunga namn och i stället fyllde man upp med yngre och rätt oprövade namn. Wirtala har med assistans av Peder Bodén tagit detta relativt oprövade lag till slutspel och det är inte kattskit. Sedan verkar Håkan vara en betydligt mer aktiv coach än den f.d. coachen/numera sportchefen Urban Karlsson. Wirtala tog time out och plockade Hörnqvist med 2 min kvar, det är ju en hel evighet i innebandy. Han ville i alla fall ge killarna en rejäl chans till kvittering och Nilsberths rökare i ribban hade nog gett Dalen i vart fall sudden.

Jag tror tyvärr Dalen får det tufft i serien och en seger i den första matchen hade smakat mumma. Men idrott är idrott och allt kan hända, vi kan bara önska lycka till och hoppas laget överraskar nere i Uppsala. Kör hårt!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: