I morgon fredag..

..och i går torskade vi mot Mora. Ni som inte sett målen kan göra det, efter ni gjort det eller ni som var på matchen kanske är nyfikna på vad killarna själva tänkte efter matchen. Bloggen fick ett par kommentarer av såväl Nils Andersson, Ledin som Vikeväinen.

1-3 mot hemma mot Mora, jag tyckte det kändes tungt med den inledningen… vad känner ni själva??

Mora får matchen precis dit dom vill ha den. Dom gör ett ryck där i slutet av första och får utdelning med både 1-2 och 1-3. Sen spelar dom av matchen. Bara stolpar, domare och en storspelande keeper som gör att vi inte kommer tillbaka in i matchen och vänder den. (N Andersson)

– Det blev lite tungt när dom kvitterade rätt snabbt efter vårat 1-0, vilket kändes väldigt tungt. Efter det föll vi i hop och hade inte mycket alls i första perioden. (J Ledin)

– Jo, det var tungt men vi får chans till snabb revanch, vilket känns bra. (V Vikeväinen)

Några korta ord till lagets och din egen insats?

Som sagt så var första perioden jobbig. Jag tycker inte vi kommer upp som vi hade hoppats på inledningsvis i andra perioden heller. Mora fortsätter styra och spela på deras villkor. Men med 4-5 minuter kvar så kommer vi lite närmare, blir lite hetare och skapar ganska mycket. Fortsätter sedan på den inslagna vägen under i stort sett hela tredje perioden, men det ville sig inte riktigt. Min egen insats var okej tycker jag. Var rätt vilsen vissa stunder, framförallt i andra perioden. Man kan aldrig vara nöjd eller känna att man har gjort tillräckligt vid en förlust. (Ledin)

– Tycker att vi stundtals spelar riktigt bra och med lite flyt hade vi kunnat göra några fler mål. (Vikeväinen)

– Vi är lite efter i egen zon i några byten i första delen av matchen och mot ett formstarkt och effektivt Mora så det straffar sig hårt.. Sen gör vi ett bra försök att komma tillbaka men pucken går bara inte in. Jag kände mig pigg idag. Bra fart på benen. Gjorde några smågrejer i första som jag inte är helt nöjd med. Annars rullade det på rätt okej. (Andersson)

Matchens lirare i dina ögon..?

– Det låter jag andra utse. (Vikeväinen)

– Matchens lirare var Greger Artursson. Kändes som om han var överallt. (Andersson)

Ledin, du som är center ska ju teka en hel del, vad säger linjedomarna inför varje tekning egentligen? Vad är det som gäller vid uppställningen och vad har du för taktik?

– Dom säger inte så mycket alla gånger. Bara att man ska stå rätt och att den anfallande tekaren ska ha bladet i isen först. Ibland kan det dock bli lite för petigt, men domarna gör bara sitt jobb och tycker att rätt ska vara rätt antar jag. Min taktik skiljer sig väldigt mycket från gång till gång. Allt beror på hur dagsformen känns, vilket sida man står på och vem man möter. Möter man någon man har jobbigt mot får man föröksa låsa istället för att knacka direkt på pucken som man, eller jag i alla fall, oftast gör om man möter någon man känner att man har lätt mot.

Men hur noga kan det va? Huvuddomaren har ju inte samma behov av att stå i centrum.. borde han släppa pucken oftare?

Ibland blir det lite väl noga, men att huvuddomaren ska in och släppa oftare tror jag inte har någon betydelse.

På lördag lirar ni borta mot Mora.. vad talar för att ni kan revanchera er och hur tror du matchen slutar??

All press ligger på Mora. Vi är rejält revanschsugna och har momentum efter vår anstormning i tredjeperioden senast. 3-6 till oss. (Andersson)

Det som talar för oss är att vi är hungriga och behöver segern mer än dom. jag tror vi vinner med 3-2. (Ledin)

– Vi rättar till några detaljer så ska vi kunna stjäla poäng. Men jag tror vi vinner på lördag, 2-3 känns bra. (Vikeväinen)

Tack ska ni ha killar, ge järnet mot Mora och se till att ta revanch nu!!

0 thoughts on “I morgon fredag..

 • 10 december, 2009 kl. 23:07
  Permalänk

  Härliga intervjuer 🙂 Tycker att det där är tre härliga killar, särskilt Ledin är någon vi ska försöka behålla länge! =)

  Svar
 • 12 december, 2009 kl. 11:49
  Permalänk

  Svar till Johan Marklund (2009-12-10 23:07)
  Tack ska du ha Johan. Alla tre är rätt härliga, det hade inte varit fel med några år till på dem. Laget har saknat kontinuitet de senaste åren, laget borde och ska byggas på lokala förmågar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: