I kväll jämfotahopp och hoppsasteg

Lillebror..i morgon står vi återigen stadigt med fötterna på jorden. Om det var med fånigt litet leende och några förskynta hoppsasteg i måndags efter matchen så cyklade man i kväll, i ren eufori, på bakhjulet över hela Tegsbron på hemvägen. Visserligen var Lillebror AIK, laget från schtaaan, oförskämt sega, oinspirerade, viljelösa och allmänt intetsägande. Visserligen var det deras blott andra match, men vi har bara matchat mot Piteå och Sundsvall så lite bättre borde de kunnat bjuda till. Man kan inte sticka under stol med att viljan och intresset för en träningsmatch i hockeyfestivalen ska och borde vara större hos våra krigare. Men det finns helt olika förutsättningar för de båda lagen med spelarbudget etc. där det lär skilja minst ett par galaxer. Dessutom är det många nya i AIK, och i vart fall de borde väl kunnat bjuda till lite. Foppa såg ovanligt stor och bredaxlad ut, förklaringen torde väl stavas nya axelskydd eller klassiska axelvaddar från någon borthängd kavaj. Trots att Foppa var blekare och mer anonym än förra säsongen, var han på något sätt den som kanske utmärkte sig mest i AIK. ..visst ja, pojkspolingen Larsson visade vid ett par tillfällen upp en del av sitt register och borde oxå nämnas. Sargpasset i PP var nog matchens delikatess, hockeygodis av bästa sort.

I hemmalaget fanns det många ljusglimtar, men den som glänste allra mest och bäst var nog Lindgren. Drivet, energin som Viktor har känns långt upp på läktaren och han kommer garanterat bjuda på mycket och fin underhållning i vinter. Nisse Anderssn fick pris som bästa Löv och av de matcher man sett hittills i höst var det nog Nisses bästa (so far!) . Förutom vårdat och lugnt med puck, klev han vid ett par tillfällen fram och spelade småfysiskt. Ville är en annan back som går från klarhet till klarhet och vid något eller några tillfällen smög han till och med framåt i anfallen och fyllde på. Visserligen ser han inte särskilt stor ut, han använder dock alltsom oftast sina kilon i rätt tillfälle och eftersom han står så rätt kommer sällan någon över bron. Ville är inte på något sätt spektakulär eller sticker ut, men att han lirat div 1 syns inte och det känns lite som slöseri faktiskt. Vem eller vilka som får de sista platserna stavas nog mångt och mycket ekonomi, men det är inte alls omöjligt att namnet Vikeväinen står kvar på tröja nr 32 hela säsongen.

Om det var hög press och aggresiv forechecking som var meducinen i måndags så var det snarare lugnt och metodiskt spel av lagets backar som gladde i kväll. Inte lätt att se att det mångt och mycket är unga egna eller en try out-spelande div 1 back. Ingen slår i panik (nästan ingen, möjligen Burskydd!) ifrån sig pucken, utan hela tiden används hjälmens insida på bästa sätt. Laget spelar hela tiden sig ur varje situation och tog endast vid något enstaka tillfälle sargen till hjälp för att få ro. Möjligen att någon lirade väl mycket vid något enstaka tillfälle, då kan bli på gränsen till nonchalant… men man var sjukt imponerad över att så många gjorde så mycket rätt.

Möjligen att alla ska ha ett C på bröstet den här säsongen. När Svedberg fick äran gjorde han då sin bästa match hittills. Förutom mer stabilt, rejält och betydligt mindre dräll än tidigare fyllde han på i anfall och fick dessutom näta. Mer sånt!! Av de som kandiderar till posten är det väl enbart Stenling man vill sätta ett stort ? efter. Alla andra backar ser lugna, trygga och oerhört coola ut.. Stenling däremot känns förvånansvärt vilsen och ser hela tiden stressad ut, är det någan av backarna som slår pucken i ren panik eller i blindo är det allt som oftast han. Möjligen att han skulle växa med ett eller par C:n.. vi får väl se.

Kul att Siken var tillbaka och gjorde så bra ifrån sig. Möjligen att han fick bättre hjälp av backarna i dag eller att de mörka forwards som anföll i dag var blekare än Abbotts i måndags. Måste säga att han såg tätare ut än någonsin och nog kändes det som att returerna var betydligt färre än tidigare. Hoppas Kari fortsätter varva de båda, i dagsläget känns dock Siken som knapp etta. Apropå Kari så fick han för första gången höra H sjunga hans namn, för första alltså.. knappast den sista.

Lite oroväckande at Aki klev av, i nuläget verkar ingen veta varför..

!!! Viktor Lindgren

!! Nisse Andersson

! Ville Vikeväinen

? Stenling (ska killen verkligen ha ett C och skulle det i så fall hjälpa??)

?????????????????????????????????????????????????? Månsson. Vid en kampsituation såg Månsson rött och något annat som ingen annan sett. Men att som 3:e eller 4:e gubbe blanda sig i och efter ett nacksving och andra fula knep slapp vi se honom. Maken till hjärnsläpp var det länge sedan man såg, möjligen att han tog fel på både dag och tid och trodde det serverades kräftor i B-hallen.

Bye, bye

/TheSandwich

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: