Hyvästi Sirviö!?

Sirviös framtid kan vara räknad och Eloranta ryktas till Vasa. Mycket spännande att se vad som händer närmsta tiden då framför allt Sirviös famtid måste klargöras så snart som möjligt.

Arto sitter alltså på ett 1+1 års kontrakt som Löven kan sägas upp före den 31 januari. Om inte styrelseordföranden vill ge några kommentarer i dagsläget tolkar i alla fall jag det som att något är på g. Om Sirviö däremot har styrelsens och VD:ns fulla förtroende är det väl bara att spotta ur sig det. Finns liksom anledning att hålla Arto på halster och senare meddela att optionsåret kommer nyttjas. Lite märkligt å andra sidan i fall klubben vill att han scoutar spelare till kommande säsong i fall han inte skulle få fortsätta. I den här videon berättar han bl.a om en svensk spelare han ska kolla upp ytterligare under våren. Arto själv verkar då vilja fortsätta trots att han ännu inte hört något från klubben.

Jag har 1+1 år, men är definitivt intresserad av att fortsätta mitt arbete här. Men jag har inte hört något från Björklöven faktiskt.

För att någon gång få lite lugn och ro, någon form av kontinuitet och viss stabilitet borde nog Arto ges en säsong till. Då finns det däremot inget att skylla på, inga spelare som en f.d. sportchef kontrakterat och först då kan väl Artos arbete och skapelse utvärderas på ett rättvist sätt? Arto har dock stor del i årets trupp, lagets tränare och borde rimligen ta stort ansvar gällande det sportsliga resultatet.

Hittills har i alla fall jag ett mycket blandat intryck av Arto. Vissa saker har han skött lysande såsom try out:er innan säsongskontrakt, signering av Patrik Galbraith och Tero Koponen för att nämna några. Andra saker tycker jag borde kunna funka bättre och då tänker jag främst på samarbetet med Lycksele eller chans till egna juniorer. Nu får vi väl hoppas att TSK med grön-gula pengar tar sig uppåt så vi får ett samarbete värt namnet.

En annan tanke jag haft hela säsongen är att det finns en stor risk med för många från samma nationalitet, egentligen helt utan koppling till laget. Kärnan eller stommen måste bara utgöras av lokala spelare som spelar för märket på bröstet och att det är spelare som publiken identifierar sig med. Jag har i alla fall fått känslan att finnarna blivit för många och lite av en grupp i gruppen, huruvida de spelar för märket eller inte får väl var och en bedöma.

+ + +

 Vad tycker du då, borde Arto respektive Kari få vara kvar eller ska vi satsa på något nytt? Kreativa och konstruktiva kommentarer emotages tacksamt.

+ + +

The Sandwich tippar att både Arto och Kari byts ut, även om Arto rimligen borde fått en fair chans. I annat fall borde han fått veta att han fortsätter…

Lövenbloggaren tippar givetvis att Kari byts ut. Finns ingen anledning att han ska åka omkring och plocka puckar till den lönen. Arto tro jag däremot blir kvar. Klubben måste finna viss kontinuitet för att nå framgång och även om många vill göra gällande att nyförvärven floppat så beror det mer på att all jävulskap drabbat Löven i år. Vi är bättre än tabellen visar och jag tycker faktiskt att Arto gjort ett helt OK jobb. En sista sak… alla gnäller över jessefloppen, men handen på hjärtat, vilken allsvensk sportchef hade tackat nej till Jesse när Löven värvade honom. Han hade levererat om han haft bättre lagkamrater. Så enkelt är det.

0 thoughts on “Hyvästi Sirviö!?

 • 14 januari, 2010 kl. 15:03
  Permalänk

  Kari bör bytas ut, ja. Han sitter väl på en rätt trevlig lön och därför är det väl bättre, och mycket billigare, att plocka in exempelvis Jimmy Blixt som assisterande till Jocke?

  R2… Hmm… Trots allt värvade han Galbraith, vilket var den bästa värvningen sedan.. Tobbe L? Iaf, jag vet inte om jag tycker att det räcker, för det känns som att direkt han kom hit, så flyttade ett antal finnar med honom. Kanske dags för någon lokal? Jag tar gärna på mig ansvaret, för en extremt billig lön 😉 Nämen.. Någon som vågar satsa på egna produkter (och andra BRA)

  Jens Ledin
  Dansken med handsken m.fl

  Svar
 • 14 januari, 2010 kl. 16:01
  Permalänk

  Jag tycker det är ganska klart att Arto stannar, det enda som varit fel med årets upplaga av löven är att de flesta verkar tro att man kan byta ut halva laget varje säsong och ändå få spelare att lira fullt ut.

  Låt Sirviö fortsätta jobba om han trivs med Jocke som tränare, för det finns inte längre plats för Kari.

  Det som oroar mig är att Kari och Arto kom in som ett team, därför anar jag att det är båda eller ingen.

  Svar
 • 14 januari, 2010 kl. 18:42
  Permalänk

  Ett måste att behålla Arto oavsett vad budget och målsättning blir för nästa år. Det går inte att ”börja om” varje år. I det stora hela är det inga fel på lagbygget av Arto. Svårt för honom att styra över prestationer och skador.
  Kari lär inte bli kvar men svårt att hantera Jocke på ett bra sätt. Osäker på om han är rätt man för framtiden.

  Svar
 • 14 januari, 2010 kl. 21:16
  Permalänk

  Svar till Johan Marklund (2010-01-14 15:03)
  På den första lappen läser jag Kari.. på den andra står det Arto.

  Du Marklund verkar gilla lokalt, helst både sportis och assisterande. Eventuellt Fagervall som coach.. tja, den är väl möjlig.. men njae, hade varit kul med något nytt. Beror säkert på hur säsongen slutar, grabbarna verkar ju lite på g för närvarande.

  Svar
 • 14 januari, 2010 kl. 21:24
  Permalänk

  Svar till WR (2010-01-14 16:01)
  Okej WR, ganska klart att Arto stannar? Är det inte lite underligt att de inte meddelar vad som gäller då?

  Ytterligare en röst på att Kari gjort sitt, tolkar det dessutom som att även du ser Jocke som fortsatt tränare.

  Vad gäller teamet R2/Kari så håller jag inte riktigt med. Först värvades ju Arto och sedan fixade han en tränare som han trivs med och samtidigt tror på. Om båda får gå är det som individer och inte ett paket/team, för någon form av kontinuitet så är det ju Arto som borde stanna…

  Svar
 • 14 januari, 2010 kl. 21:35
  Permalänk

  Svar till Henrik (2010-01-14 18:42)
  Henrik vi gillar också kontinuitet, en sak med alla dessa omstarter är att det kommer en SC till ett halvdukat bord. Laget har vissa spelare, en del önskvärda en del mindre och sedan blir det liksom att göra det av bästa av situationen. Sedan har ju den nya inte lika bra koll på laget även om han kan ha hyfsat bra koll på marknaden och vassa kontakter.

  Vad gäller Arto och dennes jobb verkar du och Lövenbloggaren vara av ungefär samma åsikt. Jag håller med om skadorna, vad gäller prestationer så gäller det kanske att scouta killarna ännu bättre. Det gäller att ha rätt karaktär också!!

  Svar
 • 15 januari, 2010 kl. 09:55
  Permalänk

  Arto kvar, Kari bort. Att Kari inte ska vara kvar behöver väl knappast kommenteras. Arto bör var klar för att vi ska slippa börja om. Förhoppningen är att Arto får resurser redan till sommaren så att laget kan vara klart redan till första ispasset.
  Ang Jesse floppen, precis som ovan. Vem hade inte nappat på den kroken?
  I övrigt är det väl trots allt helt ok. Iom alla skador så blev det väl några ”panik” värvningar men hel ok ändå.
  Om inte Arto ska vara klar så måste den nya vara klar redan 1 feb så nästa års bygge kan startas omg.

  Svar
 • 15 januari, 2010 kl. 19:27
  Permalänk

  Svar till Thomas (2010-01-15 09:55)
  Ytterligare röst för att Kari gjort sitt, dessutom ytterligare en röst för att Kari borde få fortsätta..

  Kan inte annat än hålla med gällande resurser och lagbygge Thomas, chefen måste få veta vad som gäller och det är viktigt att laget är så färdigt som möjligt redan vid första ispasset.

  Vad gäller Jesse-floppen känns allt rätt enkelt egentligen, som eliteprospect-/youtubesportchef verkade killen mer än bra. Som sportchef borde jag scoutat killen så att han, med sin karaktär, kunde passa in i vårt lag.. Floppen är inte Jesse enligt min mening, utan själva signeringen. Scouting??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: