Hussfelt: – ”SHL hade fått en extra krydda ifall trädebröderna skulle mötas!”

Likt vi körde inför säsongen med ambassadör Johan Edlund kollade bloggen nu läget med an annan av våra utsedda Löven-ambassadörer, nämligen Jesper Hussfelt.

Läs nedan hans tankar dels inför säsongen, sedan då försäsongsderbyt mot Skellefteå AIK och då även serieupptakten samt tankarna inför kvällens möte med HC Vita hästen.

Efter 1-2 borta mot IK Oskarshamn och tappad serieledning, en match färre än övriga i toppen väntar nu Vita Hästen i Himmelstalundshallen i kväll, hur är din känsla inför matchen?
– Bara att få möta Vita Hästen i Himmelstalundshallen är ju en klassiker. Smaka bara på det. Jag minns fortfarande många klassiska möten för 20 år sedan och jag saknar fortfarande Rickard Rauge.
Men känslan är god. Löven hämtade sig snabbt efter torsken i premiären och motsvarar så här långt förväntningarna. Det blir tätt, men visst kan det bli en knapp vinst till slut!
Fast historiken och våra senaste matcher i hallen har inte gett många poäng, men vad säger du annars om serieupptakten?
– Jo, förväntningarna var ju höga inför premiären och det är lätt att det börjar går troll i det hela när man förlorar en nervös premiär. Vinsterna mot Timrå och Almtuna satte liksom riktningen inför fortsättningen och så här långt tycker jag att resultaten är grymt bra.
Har du följt med under silly season och vilken av de nya spelarna har du i så fall störst förväntningar på?
– Jag har sett för lite för att kunna uttala mig. Det är dock min ambition att kunna ta mig upp till Umeå snart för att se Löven på plats och då ska jag lära mig mer om laget i år.
Det låter kanon, då får du så klart hojta till. Vi blandade och gav under försäsongen rent spelmässigt, men inte många lag som fyller arenan första helgen i augusti va? Varför borde detta derby spelas i SHL och inte i augusti?
– För mig som är uppväxt med Björklöven så är det ju nästan bisarrt att Skellefteå spelar SM-finaler när Löven krigar på i nästhögsta serien. Det här är ju ett klassikermöte som har en rivalitet som i princip saknar motstycke i svensk hockey. Det är genom sina rivaler man kan identifiera sig själv och SHL skulle få en extra krydda om de två trädebröderna skulle få möta varandra i högsta serien.
Vad har du för favoritspelare i årets trupp?
– Jag tycker att det är coolt att Stefan Öhman fortfarande presterar på så hög nivå. Jag har alltid gillat honom och är glad att han spelar i Löven och inte i MoDo.
Och vem är favoriten genom alla tider?
– Matti Pauna! Jag kan rabbla hela guldlaget från 1987 men det var något speciellt med Matti Pauna. Gillade såklart flera spelare såsom Peter Andersson och Patrik Sundström, men för mig var det en spelare som stod ut.
I fjol var vi ju egentligen tippade i botten och överraskade rätt rejält, till sist sexa och vi var ju inte långt ifrån ett direktkval mot SHL. Nu nämndes vi inför säsongen som ett av topplagen, ligger just nu trea bara två poäng bakom serieledande VIK Västerås och överraskningen Pantern. Hur långt tror du vi kommer räcka denna säsong?
– Jag är övertygad om att det är dags för en placering i den absoluta toppen. Det var så ytterst nära att det höll hela vägen redan fjol. Kan laget behålla ödmjukheten och den där vinnarmentaliteten så finns kvalitéerna i år för att vara med där uppe. Topp fem ska vara första målet. Allt annat som är bättre känns super.
Om och i så fall när tror du Björklöven återigen spelar i högsta serien?
– Om klubben fortsätter utvecklas på det här viset, om det sportsliga satsningen fortsätter så börjar det närma sig nu. Klart att man får drömma om att det blir redan inom tre år, och det som tidigare har känts avlägset känns numera mer realistiskt.
..och hur slutar då matchen i kväll?
– 3-4. Sent segermål!
* * *
Det låter som ljuv musik och tar vi alla dar i veckan, inte direkt varje gång vi plockar poäng i Himpan. Men gärna i kväll, hemskt gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: