-Hur många righare kan man ha i ett lag?

Den frågan ställde Jesper Landström på Twitter idag och det fick mig att tänka på ett inlägg jag tänkt skriva under en längre tid och nu om någon gång passar den faktiskt som handsken. Här är hans Tweet.

Hur många rightare kan man ha i ett lag? https://t.co/W30Ypsq8p7— Jesper Landström (@JLandstroem) 13 oktober 2019

I morgon tisdag landar ju nämligen Björklövens senaste nyförvärv Tyler Vesel i Umeå och med honom en del funderingar då vi nu helt plötsligt har en uppsjö av just rightare i laget, ni vet det som vanligtvis likställs med spets. Så är det ju inte riktigt, men eftersom fördelningen mellan leftare och rightare har en viss slagsida mot leftfattade spelare inom hockeyn kan ofta rightfattade spelare göra den där skillnaden då du får fler alternativ och skott- och spelvinklar helt enkelt. Har du en övervikt av den ene så kan det sätta sina begränsningar, så också om du har för många rightare.

Sebastian Selin, en av många rightare i Björklöven. Foto:Lucas Norlin

..jag, då kände jag att det var dags. Detta lag har alltså enligt min spaning hela 11 rightare, tre dokumenterade leftare (eligt EP) och sen är tre ännu okända ur den 17 man starka utespelartruppen. I mål även en rightare och ingen mindre än succémålvakten Petr Cech (jajjamän, fotbollsmålvakten).

Det för då allt vidare till min tilltänka inlägg och det är hur fördelningen ser ut i hockeyallsvenskan.

Detta kan man ju analysera i absurdum och sen är ju alla trupper numer ett levande dokument, men lite intressant att både Kristianstad och Tingsryd helt saknar rightback, att vi och BIK Karlskoga och Södertälje har rätt jämn fördelning på backsidan. MODO har väldigt många på forwardssidan där också vi och AIK har bra mängd. I dessa antal ingår alltså alla spelare som finns med i truppen enligt elitprospects, även juniorer.

Sen är ju detta egentligen bara siffror och inte alls något som i en eller annan form ger framgång utan det är ju vad spelaren bakom klubban levererar och även du är rightare så är det inte vinstgaranti för det. Dock lite intressant då nye Tyler Vesel är rightare, center och bör tänkas gå som förstecenter i laget. OM har ex skulle ersätta David Lindqvist mellan Alex Hutchings och Justin Crandall, blir det då inte lite mycket av det goda med tre rightare i samma kedja? Det återstår att se hur det blir och vart han hamnar i kedjorna. Det kommer för övrigt bli ett helt eget inlägg framöver.

* * *

Att spela på i vilken kedja Vesel hamnar är nog inte spelbart hos vår samarbetspartner Coolbet, men andra spel går att hitta där! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “-Hur många righare kan man ha i ett lag?

 • 14 oktober, 2019 kl. 21:13
  Permalänk

  Om jag fick fria händer så skulle jag antingen köra med 3 rightare i 1:a kedjan och fortsätta med övriga kedjor som finns nu.. eller som gör man om helt.

  1:a W. Eriksson – Vesel – Crandell
  2:a Hutch – Andersson – Lindqvist
  3:dje OSL – Andreasson – Viklund.
  4:de Selin – Söder – D. Eriksson

  När Lundberg är tillbaka så tar han Viklund plats å Viklund tar D. Erikssons plats..

  Svar
 • 14 oktober, 2019 kl. 21:33
  Permalänk

  Retorisk fråga:
  Blir det inte lika ”för mycket av det goda” om han har tre left:are i samma kedja..?
  Det är ju inte helt ovanligt…

  Svar
 • 15 oktober, 2019 kl. 11:09
  Permalänk

  CCCP HADE 5 Righare i deras 1a femna och alla som kan hockey vet ju hur bra dem var!

  Svar
  • 15 oktober, 2019 kl. 12:32
   Permalänk

   Nja, halvt rätt. Alla hade samma, fattning, men var leftare, men de var så skickliga att det givetvis helt överskuggar fattningens betydelse.

   Svar
 • 15 oktober, 2019 kl. 13:03
  Permalänk

  Jag menar ju att de inte behöver vara en nackdel att alla har Righare

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: