Hur laget borde se ut!!

Först måste vi klargöra förutsättningarna, i fredags eftermiddag bestämdes att respektive lag bara får innehålla två mr X. I likhet med många andra fans hoppas vi så klart på fler förstärkningar, men vårt lag (4 femmor!) utifrån dagens trupp med två förvärv har legat till grund för nedanstående lag.

TheSandwich

Sehlstedt (Galbraith)

Heino – X, Lindgren – Qvist – X

Andersson – Svedberg, Thörn – Öberg – Isaksson

Johansson – Vikeväinen, Lundberg – Koponen – Wennerberg

Eriksson – Matushkin, Zetterström – Ledin – Andersson

Utifrån det jag sett ska Siken vakta kassen, Nisse ska he en framträdande roll som offensiv pjäs och Qvist ska ha bättre medspelare. Som jag ser det är det Eetu som leder vårt lag och då måste han ha medspelare därefter. I dagsläget är det Lindgren som är den vassaste yttern och då ska han banne mig lira med Qvist. Då laget saknar en riktigt elak karaktär som håller rent framför Siken, ser jag mer än gärna ett backförvärv som städar rejält ,en som samtidigt klarar ett enkelt och smidigt första-pass.

Den andra linan med Svedberg bakom Öberg och Isak känns stabil och kommer förhoppningsvis producera i likhet med line 1. Då jag i dagsläget rankar Thörn högre än Wennerberg lirar Thörn i den andra medans Wennerberg brunkar i den tredje. Öberg må vara slimmad och i bättre form än i fjol, i dagsläget är han tvåa och då lirar han med de som är kvar.

I den tredje är det främst Ville som tillsammans med Koponen och Lundberg som ser till att ingen passerar bron. I går var MaJo riktigt vass, iaf offensivt… men jag har svårt att sätt han så mycket högre än i det tredje. Vi får se hur han klarar det, jag skulle iaf inte gråta om han tillsammans med Burskydd och Floström delar folkabuss till Lycksele i vinter.

I den fjärde lirar övriga.. bortsett från Ledin som rimligen borde utmana som center i den tredje. Men med tanke på tekningar och dess statistik hamnar Tero i den tredje och Jens i den fjärde.. Om Eriksson eller Z överraskar ser jag det som bonus. Möjligen att de kommer få mer tid, men då ska de banne mig samtidigtvis visa mer. I mitt lag räknas varken DD eller Julkunen som något X, så ifall mot förmodan någon av dessa nu får ett kontrakt ska det vara för lina två vilket samtidigt innebär att att såväl Thörn som Wennerberg faller ett steg.

Löven-Bloggaren

Sehlstedt (Galbraith)

X-Heino, Qvist-X-Wennerberg

Svedberg-Andersson,Öberg-Lindgren-Isaksson

Eriksson-Vikeväinen, Koponen-Lundberg-Thörn

Matushkin-Johansson, Ledin-Zetterström-Floberg

Thomas Selstedt är för mig just nu given etta. Rakt igenom stabila insatser, samtidigt som Galbraith inte imponerat hittillls. Heino given förstaback och ska kompletteras med en stark och hårt defensiv kollega, Qvist leder förstalinan och ska leverera Mr X efter att Wennerberg banat väg. var länge osäker om Thörn skulle få den platsen men hans skadebekymmer gör att han får börja i tredje och arbeta sig upp.

Rutinerade Svedberg får agera pappa åt Nisse som ska ha mycket istid och också vara den som äger puck i detta backpar. Svedda ska göra det han kan bäst, arbeta defensivt utan puck med sina långa bläckfiskliknande armar. jag håller norrbottenslinan intakt. Finns ingen som helst anledning att sära på den i det här läget.

Tredjefemman får en mer defensiv inriktining. Detta backpar är väl de enda som vi kan vänta lite hårda tag ifrån. Eriksson har lärt sig en del från andra sidan pölen och Ville är trots sin litenhet stenhård. Koponen och Lundberg är dokumentetat skickliga defensiva spelare och får i Thörn en kille jobba häcken av motståndarna.

Fjärdefemman känns som en sammanslagning av vad som inte duger längre upp om man bortser från Ledin. Återkommer till det. Matushkin är en spelare som man borde gilla. Killen vågar göra saker med pucken och är iskall i många lägen, men känns något nonchalant och en säkerhetsrisk. Därför ska man ha begränsat med speltid och mogna in i A-lagshockeyn. MaJo får plats för att han känns mindre dålig än Stenling. Jens Ledin aspirerar på en plats bland de tre centrarna, men än kan han inte platsa ut Qvist & Öbbe offensivt och inte Tero defensivt och därför hamnar han i The wasted box. Zetterström och Floberg gör sin sista säsong i klubben i fjärdelinan och där ska de också vara. I mina ögon håller de inte alls måttet och den enda fördelen med deras kvalité är att Sundvsall redan nu kan börja snickra på ett par kontrakt till nästa säsong. Det enda jag ser i dom är två småpojkar som gnuggar översteg mest hela tiden. Vill det sig väl uträttar kanske de stordåd vad det lider… i Lycksele.

Varken DD eller Julkunen har imponerat so far och jag är väldigt tveksam om någon av dessa bör erbjudas kontrakt. Jimmy Andersson ser förvisso intressant ut , men får i mitt lag inleda säsongen med en mindre angenäm tripp tillsammans med Burskydd upp till Lycksele.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: