Hur gick det sen, Löv till HA?

Förra säsongen satte vi ett häftigt poängrekord, men fick tyvärr aldrig fullfölja finalserien mot MODO eller ett ev. Direktval mot SHL då förbundet fick lite panik och snabbt kissade i byxan. Men hur har det gått för de spelare som lämnade för andra lag i HockeyAllsvenskan?

Följande fem spelare fick inte nytt kontrakt eller valde själv att lämna för spel i konkurrerade lag i HockeyAllsvenskan:

Mattias Pettersson (mv), Kristianstad IK

Kristianstad som lag har inlett rätt svagt och ligger efter 1-9 hemma mot SSK näst sist i tabellen. Som om inte det vore nog numer dessutom drabbat av Corona med uppskjutna matcher som följd.

Mattias har startat nio av de inledande 14 matcherna, sett till 4,16 insläppta mål 16:e bäst i ligan och med räddningsprocenten 85,60% även där 16:e plats i ligan.

August Tornberg (b), Västerås IK

Västerås som lag har inlett relativt starkt och det är inte överraskande, vann senast 4-0 hemma mot Västervik och ligger just nu på plats 4 i tabellen.

August snittar 17:45 min per match (3:e mest av backarna i VIK), -8 (sämst i VIK) och via 0+3 totalt 3 poäng.

David Lindqvist (fw), BIK Karlskoga

BIK Karlskoga som lag har väl inlett något svagare än väntat, vann senast med 8-2 hemma mot Mora och ligger på plats 8 i tabellen.

David snittar 15:12 min per match (4:e mest av forwards i BIK), +2, och via 1+12 totalt 13 poäng (5:e bäst i BIK) samt 51,91% i tekningar.

Emil Lundberg (fw), HC Vita Hästen

Vita Hästen som lag har väl inlett ungefär som väntat, i går hela 7-0 hemma mot MODO och laget ligger på 6:e plats i tabellen.

Emil numer lagkapten i Hästen snittar 20:35 min per match (2:a mest av forwards i Hästen), +11 (Bäst i Hästen) och via 9+6 totalt 15 poäng vilket är näst bäst i laget efter Sörensen.

Fredric Weigel (fw), AIK

AIK som lag har även denna säsong inlett rent svagt, laget föll i sin senaste match med 1-5 hemma mot Mora på Hovet och ligger på plats 12 i tabellen.

Fredric snittar 17:02 min per match (2:a mest av forwards i AIK), -2 och via 2+7 totalt 9 poäng vilket är bäst i AIK och slutligen 44,55% i tekningar.

*

Sammantaget är det riktigt kul att Emil Lundberg dels belönats med ett C på bröstet och sedan fått en rejält stor roll och rikligt med istid. Sedan blir det intressant att se hur det kommer gå framöver då Emil inledningsvis haft en minst sagt skaplig radarpartner i Marcus Sörensen.

Även David verkar ha mått bra av klubbytet och har fått en större roll än den han haft i Löven, däremot hade jag trott att Weigel tillsammans med Holm skulle göra än mer för AIK. Sedan hade nog Tornberg hoppats på större utdelning rent offensivt sett till poäng, även om han sett till istid verkar få stort förtroende. Men lite noterbart jämförbart med i fjol alltså tredje bäst i ligan sett till +/- och nu alltså sämst i Västerås.

Sedan går det inte att komma ifrån att målvakten Pettersson så här långt haft en riktigt tuff höst med sitt Kristianstad, fjolårets fina statisk bakom ligans bästa försvar något helt annat denna säsong. För Kristianstads del och för att hålla sig kvar i ligan viktigt att få till dels offensiven, men främst försvarsspelet och de insläppta målen. Det har även Mattias en stor del i.

Kommentarer, reflektioner eller tankar i övrigt..? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Hur gick det sen, Löv till HA?

 • 18 november, 2020 kl. 07:59
  Permalänk

  Det är ju ingen av dem som skulle ta en plats i löven.

  Svar
  • 19 november, 2020 kl. 14:25
   Permalänk

   Weigel skulle definitivt ta plats, men jag kan inte säga att han saknas direkt för det.

   Svar
 • 19 november, 2020 kl. 01:20
  Permalänk

  Weigel skulle jag velat haft kvar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: