Hur formerar vi laget?

Med Kevin Goumas in i laget så medför det en hel del tankar om hur laget ska formeras, främst med tanke på det statiska matchandet på försäsongen. Här kommer mina.

Vart hamnar Kevin Goumas?

Målvakter:
30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Pettersson är invärvad som etta och bör så matchas inledningsvis.

Backar:
2 Alexander Hellström – 54 August Tornberg

49 Simon Backman – 5 Hardy Häman-Aktell

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

8 Mikko Pukka

Över just nu
26 Jacob Stenqvist (hinner han hem?), 4 Jonas Emmerdahl (Skada, platsar han ej?)

Backsidan är svår. Tycker egentligen att alla nio ska spela med sina olikheter beroende på matchsituation. Pukka som sjunde back? Nä, antingen spela eller skeppa. Åkerström och Andersson lirar mest ihop för att de är ett hot i PP, ett hot jag vill splittra och istället köra: Åkerström, Tornberg och Andersson Stenqvist, möjligen byta ut Andersson mot Häman-Aktell. Samtidigt innebär det att Stenqvist ska in och då givetvis någon ut. Hellström? definitivt inte. Backman? No way. Häman-Aktell? Nä, inte heller honom. Pukka? Nä, inte där heller. På något sätt skönt att sitta bakom datorn och inte i Fagervalls skor.

Forwards:
Cody Murphy – Kevin Goumas – Oskar Stål Lyrenäs

Filip Cruseman – Kristoffer Söder – Alexander Wiklund

Emil Lundberg – Jacob Petersson – Sebastian Selin

Mattias Granlund – Lucas Eriksson– Marcus Jonsson

Över just nu:
Fredric Andersson, Erik Rainersson, William Eriksson och Emil Norberg.

Men vart ska framförallt Fredric Andersson in när han är redo för spel? Spontant in på Söders plats, men samtidigt…splittra den kedjan som levererat på försäsongen? Söder är i min bok ingen producerande center och et vet han också, men har trots allt levererat över förväntan och fungerar i den omgivningen. Eller löser vår kontinuerliga skadeproblematik problemet? Samtidigt har Björklöven inte provat några andra konstellationer än de ovan, men marginella ändringar vid skador. Hur vet vi vilka som fungerar ihop om vi inte provar. Provar gör man väl på försäsongen eller har man så fastställda ramar och järnkoll på laget så ändrar bara sker vid skador? Vem hamnar på sidan när Lucas Eriksson får ta en kant? Han själv? Messy? Granlund? Att placera ett nyförvärv utanför laget sänder inte bra signaler om scoutingen? Samtidigt känns är William Eriksson en bit från ”startelvan”. Hur tänker man?

Dina tankar om hu du skulle vilja formera laget?

***

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Hur formerar vi laget?

 • 18 september, 2018 kl. 16:14
  Permalänk

  Murphy och Goumas känns som ett radarpar och med OSL på flanken så känns det som något som kan bära långt. Tror verkligen Murphy kan blomma ut om han bara får vara frisk. HK-kedjan har spelat bra men visst, Fredrik Andersson skall in någonstans. För mig får man gärna prova sig fram bara men vågar bryta ett dåligt mönster. Längtar till fredag.

  Svar
 • 18 september, 2018 kl. 16:15
  Permalänk

  Murphy och Goumas känns som ett radarpar och med OSL på flanken så känns det som något som kan bära långt. Tror verkligen Murphy kan blomma ut om han bara får vara frisk. HK-kedjan har spelat bra men visst, Fredrik Andersson skall in någonstans. För mig får man gärna prova sig fram bara men vågar bryta ett dåligt mönster. Längtar till fredag. På målvaktssidan så känns Massiello som den stabilare tills dags dato.

  Svar
 • 18 september, 2018 kl. 18:12
  Permalänk

  Ryktas ännu en till forward till Löven nu, frågan börjar bli vilka som ska vara utanför ordinarie truppen?

  Svar
 • 18 september, 2018 kl. 21:18
  Permalänk

  Stenqvist till Frölunda!
  Varför låna spelare när vi har egna?

  Svar
  • 19 september, 2018 kl. 08:29
   Permalänk

   Du menar vår poängstarkaste back ifjol, som är på vippen att vara SHL-redo?
   Du menar spelaren vi redan lånat och således inte kan ”ersätta” med annat lån?
   Du menar spelaren som imponerar i Dallas, och får stanna kvar och visa upp sig för en NHL-klubb?
   Du menar en niondel av det som utgör allsvenskans bästa/bredaste backbesättning?

   Visst har killen vissa nonchalanta drag i defensiven, och juniormissarna dyker upp med jämna mellanrum. Men det ska du inte se som enbart negativt, utan snarare är det just det som gör att han behöver matchning i Allsvenskan en säsong till, och om du inte ser potentialen ber jag dig komma in i matchen.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: