Hur brukar vi starta och hur går den sen?

Snart är det dags för den hockeyallsvenska säsongen 19/20 att dra igång. Den 20 september gästar vi NKT-Arena för bortamatch mot Karlskrona HK. Många det som sagt till mig ”Tänk om Björklöven kunde börja med ett par segrar”, ”Tänk om vi kunde hänga med i toppen inledningsvis” eller ”Tänk om vi kunde få en bra start, då kan allt hända”.

Hur har det då sett ut de sedan vi åter tog klivet upp i hockeyallsvenskan? Om vi tänker om inledningen i termer ”de fem första omgångarna”, då har det sett ut så här.

18/19 (Slutade 10:a)

17/18 (Slutade 5:a)

16/17 (Slutade 11:a)

15/16 (Slutade 12:a)

14/15 (Slutade 6:a)

13/14 (Slutade 14:e)

Hur summera det här? Ja, inte oväntade placeringar i bottenskiktet de första åren efter åren i HockeyEttan, men sen har vi ju från säsongen 15/16 alltså två serieledningar på de fyra senaste säsongerna, visserligen varvat dessa med nya besök i avgrundens näste, men ser ni mönstret? Vartannat år botten, vartannat i toppen. Ifjol i botten..så…? Samtidigt finns ingen logik att börja bra och sluta bra eller inleda dåligt och sluta i botten?

Analysera det om ni kan…Kommentatorsfältet är som vanligt öppet..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Hur brukar vi starta och hur går den sen?

 • 12 september, 2019 kl. 12:18
  Permalänk

  Och ser man på de som har gått upp varje år:

  18/19 Oskarshamn 3:a Leksand 7:a
  17/18 Timrå 4:a
  16/17 Mora 12:a
  15/16 Leksand 12:a
  14/15 Malmö 6:a Karlskrona 7:a Rögle 12:a
  13/14 Djurgården 4:a

  Så med andra ord spelar det inte så stor roll vilken start man får utan hur man får ihop det på slutet av säsongen. Inget lag som legat 1:a eller 2:a tidigt på säsongen har gått upp…

  Men sedan så är det jobbigt att jaga hela säsongen så visst vore det skönt att få en bra start och ha poäng att spela så… Och vi har haft lite för många säsonger när vi hela tiden har fått snegla neråt i tabellen och varje match på slutet har varit en kamp för att hålla oss kvar…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: