Hur agerar Björklöven härnäst?

Jakten på en förstecenter fortsätter, man signade en okänd målvakt och sen ska väl lite spets in?

Hur går tankarna, Per Kenttä? Foto:Löven4Ever

Om vi börjar vid tanken om att en förstecenter ska in i laget så känner jag ju spontant att så behövs, men om marknaden just nu är som sportchef Per Kenttä sa till VK en gångna veckan –Centermarknaden är inte så bred just nu och vi har många centrar i truppen. Så det kan bli att vi letar en forward eller back (som supporterspelare) också om vi ser att det vi söker inte finns, så får vi kanske söka annat i väntan. En sån spelare skulle ju kunna vara Alex Hutchings, som ju inte behöver en större presentation för lövenfans och ju som är bekant med nämnde Kenttä. – Han gjorde det bra för oss i Oskarshamn och jag har bra erfarenheter av honom, säger han till VK-sporten.

Hur känner Hutch då? – Jag blev extremt besviken över att jag aldrig ens var aktuell för en fortsättning i Oskarshamn då nästan varenda spelare erbjöds nya kontrakt, sa han tidigare till HockeyNews.se. Kanadensaren öppnar dock upp för fortsatt spel i Sverige där målet förstås är SHL.

När det gäller målvaktsposten och Joe Canatta så känns det ju rätt spännande med en transatlantisk målvakt och det efter att vi den senaste gången hade Andrew Raycroft som också var en del i denna signing, även om Per Kenttä inte vill kännas av detta. – Det var kul att höra. Det hade jag inte något att göra med, sa han till VK-sporten.

Vad ska vi då förvänta oss av Canatta? Ja, enligt Kenttä lyder spådomen, – Det är en rutinerad målvakt som är väldigt lugn i rörelserna, ingen fladderpelle. Och han är välskolad och tajt i sitt målvaktsspel.

Lyssnar man på Anton Edlund, fd Colorado-scout och numera anställd för scouting och spelarutveckling på en spelaragentur vid namn Alterno, som förvisso inte sett karln in action, men som har väl initierade källor på Canatta, lät det så här. – Adam Werner är ju till exempel väldigt strukturerad och spelar med små rörelsemönster. Han är inte så fladdrig, den här killen ska inte vara så. Det man kan säga är att det är en bra kille och att han har bra skills som målvakt betraktat.

Vem som vet bäst låter vi vara osagt, men vän av ordning kan nog minnas just Raycroft som en målvakt som inte alltid höll sig kring målets ramar dock riktigt bra. Betyder detta något? Det kan bara framtiden utvisa. Undertecknad ser dock fram emot att se Joe irl, tror han blir en dundesuccé!

Man förlängde även med målvaktstränaren Marcus Ekman Westman och det gillas av oss här på bloggen. Vi upplever att han gör ett bra jobb, vilket han uppenbart gör i och med nytt kontrakt och det hyllar vi med följande bild. Stor kram av kärlek @KajBjorkhagen för att vi kunde sno denna bild.

Sen finns det en spelare från fjolårssäsongen utan kontrakt som fortfarande finns i träning med laget och det är Emil Norberg. När bloggen var förbi senaste testet den 8 maj snackade vi kort med honom och hans mål var att köra med laget tills han fick veta något annat. När det i dagsläget är oklart om klubben hittar den spets man vill ha på forwardssidan kan den bli Emils lycka. – Emil kan vara aktuell där, säger Kenttä till VK-sporten och avslutar – Till en av de två utvecklingsplatserna på backsidan kan det bli ett SHL-lån. Det kan också bli att en junior flyttas upp. Vi har fyra stycken som tränar med oss just nu.

Tankar ni som läsare om allt ovanstående?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på vilken Björklövens nästa signing blir? Då är Coolbet nog inte bästa stället, men om du söker andra sportodds, spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: