Hockeyallsvenskan och straffar då?

Ja, i går kollade vi hur statistiken såg ut för Björklöven och deras straffar i år och i fjol. Hur ser det ut för de andra lagen i år. Vi plockade fram lite statistik även för dem.

Megazone

Straffstats HA 15_16

Vita Hästen är som ni ser grymma när det gäller att vinna på straffar. Åtta segrar på nio försök säger allt och faktiskt åtta raka efter att i 18:e omgången förlorat till Sundsvall. Där har deras toppar varit Adam Schmidt har satt sex av nio straffar och Cruz Rydberg fem av nio. Värst lagmässigt är ju förstås AIK:s Robin Kovacs som satt åtta av elva straffar. Jesper Bratt har satt tre av sex. Malte Strömvall har missat fem av fem. Finns säkert fler som har bra stats i ligan i de andra lagen.

Johan Löf / AXELLÖF

Adam Schmidt, vass straffläggare i Vita Hästen. Arkivfoto:AXELLÖF

För fler lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

I övrigt är topplagen AIK och Tingsryd bra på straffar precis som Sundsvallslagen Sundsvall och Timrå. Pantern har endast en seger och det var mot just oss i måndags. Före det hade man satt en av 13 straffar. Nu satte man två av två. Vår statistik ska vi inte tala om.

Mest missade straffar i en match har Leksand som i omgång 28 missade 10 raka straffar. Almtuna vann genom att vara lite bättre, genom att sätta sin tionde straff.

Megazone

3 thoughts on “Hockeyallsvenskan och straffar då?

 • 3 februari, 2016 kl. 08:26
  Permalänk

  Tack för att ni gör ett så fantastiskt jobb. Väldigt intressant statistik. Där har vi bra många förlorade poäng. Hade v bara legat på 50% så hade det ramlat in poäng nog för att på allvar konkurrera om PO.
  Men även detta understryker väl vilket loser gäng vi blivit. Självförtroende 0.

  Svar
 • 3 februari, 2016 kl. 09:34
  Permalänk

  Gör ont i lövensjälen men det enda som känns rejält proffsigt och underhållande denna säsong är Loven4ever o alla dess intressanta ”reportage” likt detta.

  Svar
  • 3 februari, 2016 kl. 09:43
   Permalänk

   Tillbaka till straffarna från lövenperspektiv; hur det kan gå att vara så tokusla med ”snipers” som Hutch Brock o Lucas är sanslöst. En riktig bravur. Gick det helt åt skogen med allt snack om hur bra vi var innan serien startade ? Det kan väl frågas vad gäller allt med laget iofs.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: