HockeyAllsvensk premiär: Försnack VIK Västerås

Så kan vi då äntligen börja använda ordet seriematch i våra inlägg. Borta är nu allt vad försäsong och träningsmatcher heter. I dag drar det äntligen igång! Hur känns det där ute i alla gröngula hjärtan?

Först ut på banan är då VIK Västerås HK, laget som ifjol var så nära en återkomst till SHL man kan komma. Serieseger (bara en sån sak borde ge avancemang), därefter hockeyallsvensk final (förlust mot Karlskorna) och direktkval (förlust mot Rögle). Här undrar vi lite om förra säsongen sitter kvar i skallarna eller om de bara fått mersmak och känner vittring på SHL?

Från Björklövens håll pratar man i termer om att det äntligen drar i gång, och att killarna sett fram emot premiären förstod vi redan föregående helg då kapten #74 Öhman visade upp det nya omklädningsrummet. Det utlovade klippet kommer, håll ut! ..och apropå Stefan säger bl.a. #34 Palmebjörk i detta KLIPP signerat hemsidan att det alltid går bra när man får spela med Stefan, men även att..

Vi i laget har djävligt kul ihop, förhoppningsvis visar det sig på isen också!

Det låter ju som ljuv musik och när bloggen varit på plats och spanat på träningar har det trots full koncentration och fokus till minst 100% alltid känts lite avslappnat, lättsamt och skönt uppsluppet. Det har känts och känns fortfarande som det är glädje, full harmoni och ett väldigt förväntansfullt Löven som i kväll entrar T3 Center. Klart positivt bara det.

I denna INTERVJU med ass.coach Åkerblom pratar Markus om lite ändrad träning på slutet, dels fys men även kortare ispass och att fokus leget på fart även om laget så långt det är möjligt alltid vill spela med kontroll. Svårt att säga emot Markus gällande försäsongen, där har vi ärligt blandat och gett och hittills tycker inte bloggen att vi i någon match presterat motsvarande lagets kapacitet under 60 min.

Men det är väl det som stavas f-ö-r-s-ä-s-o-n-g!?

När det gäller gästande VIK Västerås menar Markus att de också vill spela aggressivt och med hög fart och Björklöven verkligen måste hålla koll på VIK´s spetsspelare.

Flyttar vi fokus från Björklöven och mot gästande VIK Västerås pratade ju deras coach Filander redan i början på veckan om att Löven på papperet har ligans bästa lag, han försökte så klart psykologiskt flytta fokus och sätta mer press inför deras på papperet kanske svåraste, eller näst svåraste bortamatch i ligan. Inga konstigheter och det tillhör så klart spelet. HÄR förresten ett klipp där Martin pratar om kvällens match.

Filander avslöjade bl.a. Att det blir #32 ”Frallan” Fransson (som Kevin i DENNA intervju rankade som seriens bästa keeper) som kommer vakta kassen och att inlånade #37 Jacob Andersson (Marklunds) bildar backpar med #55 Borgman.

* * *

Det bloggen vill se i kväll är att vi tar tag i den berömda taktpinnen från första nedsläpp, visserligen premiär och även om Markus Åkerblom helt riktigt pratade om 52 omgångar och att vi ska vara bäst i vår är det faktiskt nu i kväll det börjar.

Våra tre nycklar inför kvällens match:

 1. Första 10 minuterna, T3 Center är vår gröngula borg, vi och killarna ska ta kommandot direkt.
 2. Specialteams som alltid viktigt, tätt bakåt och fantasi framåt!
 3. Målvaktsduellen Lindskoug vs Fransson, mycket vunnet om #47 slår #32.

* * *

Vi återkommer under dagen i eftermiddag med aktuellt lag och det senaste.. Hur tänker och känner du själv inför matchen i kväll?

Skriv gärna en kommentar här nedan då fältet som vanligt är fritt.

2 thoughts on “HockeyAllsvensk premiär: Försnack VIK Västerås

 • 11 september, 2015 kl. 07:08
  Permalänk

  Jaaaaaaaaaaaaa, idag börjar det och som småbarnsförälder tackar man högre makter att man INVESTERAT i Cmores maxpaket.

  Kör så det ryker gubbar!

  Svar
 • 11 september, 2015 kl. 11:18
  Permalänk

  Äntligen Serie start. Som botlig optimist så tippar Löven seger med 4-2 sista målet
  i tom kasse Lövens mål av Pär, Jon, Fredrik, Nicklas. Skotten: 33-28

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: