Hjälm på, tack!

Nä, detta inlägg kommer inte handla om att jag vill att man ska förlänga med Andreas Hjelm (även om jag förstås vill det), utan detta blir en form av uppmaning/vädjan till vår ledning inom Björklöven.

I tisdagens besökte vi som bekant Björklövens isträning och med oss hade vi vår nye fotograf Lucas Norlin för att fota träningen och få med lite användbara bilder för framtida inlägg. Vi bad honom då fota våra tränare för eventuellt kommande inlägg i hur märkligt det är ätt många tränare inte bär hjälm. Tanken var att jag skulle skriva det här inlägget i helgen, men känner mig nödgad att skriva redan nu på min lunch.

En syn jag hoppas slippa se framöver. Foto:Lucas Norlin

Läser under morgonen på Twitter att Borås tränare Janne Ericsson på måndagens träning råkade ut för en olycka i form av en kollision och drabbats av en kraftig hjärnskakning då han slog bakhuvudet i isen. Tittar man på bilden tillhörande nyheten på Borås hemsida så förstår man tyvärr varför han skadades.

Nu hoppas jag för allas skull att vi framöver slipper se vår tränartrio på isen ifört tomteluvor och keps, även om det snart är jul. En mössparad finns säkert i väggarna i A3 Arena, men låt oss slippa se det på isen. Ni ledare gör ett kanonjobb och vi vill se er fortsätta leda laget på det fantastiska sätt ni gör, dels på isen, dels i båset, men definitivt inte liggandes i en sjukhussäng.

Ni inom Björklöven är också förebilder för många barn och unga på olika sätt och som ni alla vet, barn gör inte som vuxna säger, barn gör som vuxna gör. Kör sin hjälte utan hjälm tar barnet lätt efter. Därför tycker jag även spelarna sluta entra isen utan hjälmar. Visst kan nån tycka att det ser coolt ut, men kom igen.. det är 2019. Dels bör hjälmen tas på i rollen som förebild, men också det faktum att ett enda felskär av någon i fel läge och vi får en strike ingen vill se. Visst är bowling är kul, men bara på avsedd plats.

Tråkigt att det i så mycket annat ska till en olycka innan någon förhoppningsvis tar tag i problemet. Sen fattar jag inte alls varför många tränare beträder isen utan hjälm? Helt obegripligt. Visst ni deltar inte i övningarna på det sätt en spelare gör, men det gjorde nog inte janne Ericson heller. Sonen har just börjat Tre Kronors Hockeyskola och där får INGEN, inte ens föräldrar på skor, beträda isen utan hjälm och där går det inte undan kan jag lova. Is är is, men vem än är på den, bör hjälm på gälla eller hur?

Tankar om detta?

7 thoughts on “Hjälm på, tack!

 • 11 oktober, 2019 kl. 11:28
  Permalänk

  Tycker att våra tränare ska få välja huvudbonad helt själva. Tror inte att någon liten kotte kräver att få spela i mössa bara för att Lövens tränare använder mössa. Bra jobb med bloggen men det här var lite väl petigt.

  Svar
  • 11 oktober, 2019 kl. 11:54
   Permalänk

   Tyvärr är det exakt så. Jag är själv tränare i ett pojklag och barnen skulle gärna vara lika coola som sina förebilder om dom fick..

   Se på RBK där bär alla tränare hjälm när dom är på isen, för dom är det en självklarhet.

   Något jag tycker Lövens ledarstab borde ta efter. Det ska vara coolt att bära hjälm oavsett ålder eller nivå på utövarna. Keps å mössa bär dagens barn & ungdomar ändå 95% av övrig tid.

   Svar
  • 11 oktober, 2019 kl. 12:54
   Permalänk

   Visst får de välja själva. Ungefär som att man kan köra bil utan bälte. Det funkar, bara man är beredd att ta konsekvenserna om det inte går som planerat.

   Svar
  • 11 oktober, 2019 kl. 14:28
   Permalänk

   Håller med ”Deven” som svarat på ditt inlägg. Jag är också ledare i ett pojklag och de tar efter det man anser vara coolt. Det hjälper inte att man i de senaste upplagorna av tv-spelet NHL kan lira lake-hockey i vilken mundering man vill, med eller utan hjälm.

   I Ångemanland har förbundet ett krav på att alla som befinner sig på is (spelare och ledare) ska bära hjälm. De blev förvånade när de mötte västerbottniska lag med ledare utan hjälm. =/

   Svar
 • 11 oktober, 2019 kl. 11:28
  Permalänk

  Bra tankar och poäng!

  Svar
 • 11 oktober, 2019 kl. 18:44
  Permalänk

  Mycket kloka ord av bloggaren!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: