Hemvändare & juniorer

Silly season pågår för fullt och ingen vet riktigt om och i så fall när och hur nästa säsong inleds. Sett till presenterade hemvändare, hur gröngult är Löven och vad är mina tankar kring gårdagens PM gällande juniorerna?

Sedan föregående säsong har vi så här långt bl.a. presenterat nyförvärv i Gustav Possler och Daniel Rahimi, vi fick även en förlängning av Axel Ottosson.

Men beaktat övriga spelare (endast Acke Hellström och William Eriksson?) ser jag totalt fem spelare med naturlig koppling till klubben, det är lite för lite.

Jag har skrivit så mycket i temat förut, men på lång sikt och för att bibehålla och möjligen stärka ett starkt varumärke etc. borde nog ca en tredjedel eller kanske minst 40% vara spelare från stan eller närområdet.

Jag tror mycket på tanken att grannens grabb eller bygdens son spelar i de vackraste färgerna.

Foto: Lucas Norlin

Sedan när det gäller specifikt juniorer så meddelade klubben i går att #70 David Eriksson skrivit på ett avtal för två säsonger.

Väldigt positivt också att både Carl Holmner Härgestam och Elliot Ekefjärd, båda ges chansen när laget går på is och även i kommande träningsmatcher.

Här gillar jag verkligen både att man gett spelarna chansen till försäsongsträningen, bara det borde vara stimulerande men sedan att man även likt i fallet Eriksson som med Åström, Norberg och Rainersson belönar duktiga juniorer med kontrakt.

Nu är det inte alla av dessa som kommer få spela i A-laget, eller på fullt allvar blomma ut.. men genom ett kontrakt visar klubben på at man tror på spelaren och vill försöka vara behjälplig i den fortsatta utvecklingen.

Innan vi lirar i J20 SuperElit riskerar vi alltid att tappa duktiga juniorer, jag tycker det är bra att klubben gör vad de kan i jakten på att rädda kvar fler gröngula lirare i vår organisation.

Kommentarer eller tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Hemvändare & juniorer

 • 6 augusti, 2020 kl. 08:24
  Permalänk

  Vad händer med KHKs superelit plats? Behåller dom den och har dom ekonomi för att driva ett superelit lag?
  Det tillsattes en utredning om ev utökning av superelit redan i våras, vad hände med den?
  För att nå målet 40% egna talanger så måste vi ha ett superelit lag annars är det nog omöjligt.

  Svar
 • 6 augusti, 2020 kl. 10:03
  Permalänk

  Om egna juniorer ska få chansen att få en plats i A-laget då är det nu som dem har störst chans. För per ser inte på spelaren om hen kommer från Shl eller NHL. Eller om han är en spelare från det egna leden där gör han ingen skillnad. Alla får samma chans att visa att dem förtjänar en plats i laget.

  Svar
 • 6 augusti, 2020 kl. 11:37
  Permalänk

  Ja, SuperElit och kontraktera juniorer är oerhört viktigt för tillväxten. Att föreningen tror på individen ger extra klubbkänsla. Bra jobbat!

  Svar
 • 6 augusti, 2020 kl. 13:29
  Permalänk

  Khk borde tappa sin plats i supetelit och löven borde få deras plats

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: