Helt rätt beslut!

Björklöven och sportchef Fredrik Grönberg gick alltså idag skilda vägar och det var enligt mig helt rätt beslut att fatta.

Fredrik Grönberg hos C More under en hemmamatch i vinter.

-Vi är inte nöjda med nuläget och väljer därför att inte förlänga det avtalet, säger Björklövens vd, Anders Blomberg till klubbens hemsida och fortsätter. -Det är inga enskilda händelser som ligger till grund för vårt beslut, utan en samlad bild av den sportsliga utvecklingen under det senaste året, betonar Anders Blomberg.

Där håller jag med att det inte alls blivit vad man hoppats på, men att tro att allt löser sig nu är att dra förhastade slutsatser. Om vi backar tillbaka en smula så anställdes Fredrik Grönberg första gången inför säsongen 2014/15, då han var helt grön inom hockeyn utöver otaliga år i Djurgårdens ungdomsstyrelse. Han valdes före en del andra betydligt mer meriterade namn. Kanske ville man ha in nytt blod? Han valde också att kliva av i förtid utan att ha lämnat något större avtryck. När vi så skulle anställa sportchef inför den här säsongen var vi nog många som fastnade med kaffet i brevlådan när han åter dök upp, utan att ha skaffat sig mer erfarenhet som sportchef under dessa tre år som gått sen senast och med facit i hand lämnade han inget avtryck den här gången heller utöver otaliga långrandiga svar om värdegrund och kravprofil, till och med på frågor om helt andra saker. Att han sen enligt uppgift inte svarade i telefon när agenter ringer utan i bästa fall ringer upp när det passar honom känns inte sportchefsmässigt i mina öron.

Vart vill jag då komma med det här? Jo, vi har en styrelse som faktiskt har anställd denna man två gånger om. Jag brukar säga om Björklöven att det som inte lär sig sin historia är dömd att upprepa den. Passar rätt bra här. Grönberg är faktiskt inte enda syndabock här. Nu får vi hoppas att styrelsen verkligen hittar rätt nästa gång och rätt i mina ögon är bara en person. Per Känttä. Norrlänning som vill hemåt och som verkligen kan omvandla en ett lingon till en guldklimp. Sen har han förmodligen ambitioner att ta sig till SHL, men där ser jag bara två alternativ och det är Luleå och Skellefteå och där finns just nu inga lediga jobb. Därför passar Björklöven som lika bra som en lördagsmorgon bäst just nu. Norrland, god ekonomi och ambitioner om SHL. Där kan han få det att hända. Har uppgifter om att han har en klausul som gör att hans nuvarande kontrakt kan brytas innan decembers utgång, men är osäker vad det konkret skulle kunna innebära.

Era tankar om en kommande sportchef? Skriv en kommentar

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

 

19 thoughts on “Helt rätt beslut!

 • 20 november, 2018 kl. 16:25
  Permalänk

  All in på Kenttä…. ?

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 16:54
  Permalänk

  Hur ”fastnar man med kaffet i brevlådan”?
  🙂

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 17:25
  Permalänk

  Kentä vore drömmen, men han lär väl vara bunden av kontrakt med Oskarshamn i alla fall säsongen ut. Och vi behöver nog någon på posten innan dess.
  Fagerwall har ju dubbelarbetat förr, men det är inte optimalt. För troligen vingsmåste (bör) Löven gå ut på värvningsjakt redan nu. Inte minst om Ståhl-Lyrenäs skulle vara borta lika länge som jag befarar. Har inte hört något om vad dagens undersökning visade, men jag misstänker korsband eller ledband. Brukar vara lång viloperiod där.
  Något annatg namn har jag inte, men någon med goda kontakter utomlands vore inte fel. Det finns många klubbar som har bättre lycka med importerna än Löven.

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 17:37
  Permalänk

  Jaaaaaaa håller med…….Per Känttä har fingertoppskänsla som ingen annan, tyckte redan då innan Oskarshamn att Löven skulle satsat på honom. Här bör Björklöven agera mycket tungt för att få honom norrut, han får helt enkelt kosta en slant extra som kommer att bli guld värt framöver…..!!!!

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 17:40
  Permalänk

  Håller med! Kentää har lyckats överallt han varit! Han och fagge skulle som norrlänningar trivas bra ihop 🙂

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 17:54
  Permalänk

  Varför var det rätt beslut? Vad har Grönberg gjort fel – goumas en chansning som inte höll men skeppades genom klausul.

  Men i övrigt då? Vilka spelare är det som är så dåliga värvningar? Karlskronagubbarna? Pettersson? Jag har inte sett så många matcher i år.

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 18:32
  Permalänk

  Håller med om Kentää. Men Stefan Bengtzen är ett bra alternativ också. Han är ledig, kunnig, men kanske något stukad efter att ha failat i Brynäs. Samtidigt, det var han som byggde KHK-s trupp året innan de gick upp, och han var bra med Bulan Berglund i Brynäs.

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 19:44
  Permalänk

  ’ Att han sen enligt uppgift inte svarade i telefon när agenter ringer utan i bästa fall ringer upp när det passar honom känns inte sportchefsmässigt i mina öron. ’

  Exakt vad har det med saken att göra förutom att du försöker spä på att beslutet var rätt? Vilket jag också tycker. Det är betydligt mer anmärkningsvärt att du återigen tror på vad en agent säger rakt av speciellt då du vet vad agenter har för huvudsyfte med sitt arbete. Inte så svårt att räkna ut vilken agent det ryktet kommer från. Agenten fick väl inte sin spelare såld och så börjar skitsnacket gå. Det verkar vara en del av agentrollen. Tur de har så godtrogna kanaler som köper allt de säger som sanning.

  Svar
  • 20 november, 2018 kl. 20:48
   Permalänk

   Det handlar inte om att jag tror på vad en agent säger utan lyssnar vad flera agenter och andra som företräder spelare säger och att många av dessa lessnat på kontakten (eller den obefintliga) med Björklöven och att många bra spelare gått vidare till andra klubbar. Det gagnar knappast klubben. En bra relation med de som företräder det utbud som finns bör man ha.

   Svar
   • 20 november, 2018 kl. 21:14
    Permalänk

    Litar på bloggen och vad ni vet. Är det sant angående den dåliga kontakten från Grönberg är det inget annat än skandal. Kan inte bara nått bli rätt nångång i denna förening.

    Svar
 • 20 november, 2018 kl. 20:58
  Permalänk

  Äntligen ett bra beslut av Lövens ledning. Gör rätt nu nästa gång. Ta tid på er men kom fram med en sportchef som kan ishockey och tillsammansmed Fagerwall kan bygga ett lag för framtiden. Supportrar och övriga besökare är värda det efter alla år av svikna förhoppningar. Att Grönberg har misslyckats kan man enkelt se på det de tänkta spelarna levererar. Detta plus att vi trodde på det som skrevs om vårt försvar. Tack och lov för Hellström. Utan honom vore det katastrof. Att en spelare varit på try out i NHL gör honom inte till en stjärna även om han själv tror det.

  Svar
 • 20 november, 2018 kl. 21:37
  Permalänk

  Hur fan går det till att (nästan) ingen jävel kan stava till Kenttä?

  Svar
  • 20 november, 2018 kl. 21:51
   Permalänk

   Ja, det vette fan? Ungeför som att inte alla kan uttala Hutchings? 😉

   Svar
 • 20 november, 2018 kl. 22:54
  Permalänk

  Vi får inte heller glömma Fallet Trotter som ännu ej är avgjort. Inte något som FG kan vara stolt över

  Svar
 • 21 november, 2018 kl. 08:08
  Permalänk

  Om han ska in så måste löven in med 10-15 mille nu, riv kontrakt med spelare och ta in 5-10 nya spelare. Det är enda räddningen för denna pajas säsong, å banka vett i fagge att passa sig ut ur zoon funka ej i HA. Man måste köra crosspass å snabba uppspel. Å när de kommer till det spelsystem så kan ja lova att ni få se en nygammal nr 7!!! Då e Acke tillbaka

  Och sluta ed sosse hockey å bänka eller skeppa Stenqvist nu!!! Och ta in snipers i klass med meyer sparks hutch!!

  Hutch ha redan lyckas bättre i iok än under fagge, han ligger nu på 18 pinnar på 19 matcher!! I löven gjorde han 22 poäng på 33 matcher!

  De säger allt!! Fagervall är ingen bra tränare / sportchef !! Han e en brunkare

  Svar
  • 21 november, 2018 kl. 14:44
   Permalänk

   Överlag ett rätt obegripligt inlägg. Men om du vid ”snipers” syftar på Lindsay Sparks som ståtar med 1+1 och -7 på 10 matcher vet jag inte om jag sörjer över att han valde SSK framför Löven.

   Svar
 • 22 november, 2018 kl. 17:16
  Permalänk

  Ett helt korrekt beslut.
  När det gäller Kenttä så vore det intressant om det gick att forska i ryktena som jag hört får olika håll att han stod på lövens kansli och erbjöd sina tjänster, men det fanns inget intresse, så han drog till Oskarshamn.. Är det sant, är ju frågan hur intresserad han är nu?

  Svar
  • 22 november, 2018 kl. 17:39
   Permalänk

   Vad jag förstått är att löven vid den tiden hade tanken att Fagervall skulle fortsätta på dubbla poster, men att det till slut inte gick och då kom Grönberg in i bilden.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: