Hellström: – Det är otroligt stort, kommer inte såna många här chanser på en karriär!

I kväll spelas första semifinalen och vi fortsätter ta pulsen på några spelare inför det som komma skall. Möt här backen och Umeå-sonen #7 Alexander Hellström för att ta del av hans tankar inför semifinalserien mot BIK Karlskoga.

7 Alexander Hellström Foto: Lucas Norlin
Fortsatt glad påsk Acke, hur är känslan så här i slutspelstider?Tack detsamma, känslan är bra, väldigt laddad på fortsättningen.

Nu är det ju lite speciella tider med covid etc. och då ett pågående slutspel, men hur firar du påsken det här året och finns det några skillnader mot ett vanligt eller mer ”normalt” år? Ja, alltså det blir inte så mycket firande alls i år, äta ett par påskkarameller på bussen bara. Men det gör inget!

Vad säger du annars om din egen säsong så här långt? Alla vet att det varit tuff säsong för mig. Jag är väldigt glad att jag kan vara med det här fantastiska gänget igen och kriga vidare.

Ja, vi var ju många som befarade att säsongen tyvärr var över för din del efter din skada, hur tungt kändes det där och då? Jo, det var väldigt tungt och kändes tomt. Trodde själv att jag inte kunde spela något mer dessutom.

Därefter då lite småljumma besked och sedan briserade bomben att du var tillbaka på is och kunde bli tillgänglig för spel i slutet på säsongen. Kan du ta oss genom den sista tiden under din rehab och hur dina egna tankar gått kring en ev. comeback redan under säsongen? Jag tog det som det kom bara, tänkte inte alls på hockey första tiden men sen gick det fort och helt plötsligt kunde jag vara med igen. Det var rätt omtumlande men väldigt roligt, njuter av varje minut med hockeyn  just nu då allt känns lite som en bonus för mig.

Men sedan då en kvartsfinal hemma i A3 mot Mora, hur stort är det för dig att få dra på dig den gröngula tröjan med lövet på bröstet i ett slutspel? Otroligt stort! Det kommer inte så många såna här chanser under en karriär så det gäller att ta tillvara på dem, men också att inte glömma bort att njuta av det.

Ni kommer nu närmast från 3-1 i matcher mot Mora i kvartsfinalserien, vad tycker du till sist fällde avgörandet i den serien? Jag tycker att vi till slut fick betalt för allt vårt hårda jobb ifrån alla gubbar, en process som började redan i somras. Att vi verkligen får alla att bidra efter bästa förmåga, oavsett vilken roll man har. En fantastisk laginsats!

Hur går dina tankar inför det stundande semifinalspelet? Jag känner som resten av laget, att vi är reda och bara vill att det ska dra igång nu!

Vad tror du blir nycklarna för att besegra BIK över sju matcher? – Att vi är mentalt och fysiskt starka, att vi orkar spela vårat spel och vara disciplinerade, oavsett vad som händer. 

Stort tack för att du tog dig tid Acke, ge järnet! Tack själva!

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.. 

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

One thought on “Hellström: – Det är otroligt stort, kommer inte såna många här chanser på en karriär!

  • 4 april, 2021 kl. 11:15
    Permalänk

    Hoppas alla håller disciplin och focus på max så finns goda chanser till finalspel. Blir grymma matcher framöver.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: