Hellgrens citat..

…efter matcherna i helgen;

"Ett fungerande försvarsspel är grunden till allt och i de här matcherna visar vi verkligen att vi klarar av att försvara oss på ett bra sätt. Vi bränner visserligen ett antal bra chanser framåt men så länge vi är täta bakåt så gör det inte så mycket."

+ + +

En kommentar i en tidning behöver inte på något sätt spegla sanningen, någon blir felciterad eller missförstod och i bland tar nog några journalister och avfyrar direkt från från höften, kanske för att vara först och gärna lite sensationell.

Men om, jag säger om, Hellgren har sagt precis så och menar det.. kanske för att skapa lugn och harmoni i gruppen, men ändå..njae, då känns det inte riktigt bra. Visserligen är truppen inte riktigt stängd ännu, Jens har sagt att han håller ögon och öron öppna till den 31 januari. Men då stängs dörren till omklädningsrummet för gott, den som då inte har en plats i omklädningsrummet eller en ordinarie tröja sig icke besvär.

På forwardssidan har vi stor konkurrens, backarna borde definitivt inte vara säkra och då borde alla strida som djur för sin plats och tröja. Då tycker jag INTE Jens borde nöjd med att vi bränner chanser och är ineffektiva. Längre fram i vår, när moståndet blivit betydligt tuffare, kommer vi ges än färre chanser, målvakterna kommer vara än bättre och vårt förssvarsspel kommer definitivt att utsättas för större prov.

+ + +

Klart man kan vara nöjd med det som fungerar.. men ambitionen och tanken just nu borde väl rimligen vara att jobba till 1000% med det som inte fungerar! Eller?

Försvaret måste stärkas upp än mer, vi ska vara rejälare och ännu mer noggranna både med och utan puck. Anfallsspelet borde vara rakare och mer direkt på mål, under hela säsongen har vi haft mycket puck men som när systrarna Sedin var små är mycket av spelet i hörnen. Oavsett om man är lika många eller är någon fler på isen så gäller det att någon tar skiten på kontoret helt enkelt. Sedan ligger vi just nu på beskedliga 13% i PP att jämföras med Asplövens 29%, det finns en del att jobba på..

0 thoughts on “Hellgrens citat..

 • 19 januari, 2011 kl. 11:29
  Permalänk

  Ring och fråga hur han tänker? 🙂

  Svar
 • 19 januari, 2011 kl. 14:21
  Permalänk

  Med ett par backar till skulle man komma upp i 9 kontrakterade och var finns dom pengarna ? Samtidigt
  som J20 kan behöva förstärka inför ett eventuellt kval.
  Så det finns en hel del att ta ställning till för att få ihop det.

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 11:07
  Permalänk

  Svar till Löven (2011-01-19 11:29)
  Just nu ger jag Hellgren arbetsro med sin/sina backrekryteringar Löven.. sen kanske!!

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 11:10
  Permalänk

  Svar till Olle (2011-01-19 14:21)
  Helt rätt Olle.. KLart man inte vill äventyra klubbens ekonomi och existens än en gång, frågan är bara vad som är värst på lång sikt.

  Hur många år i ettan klarar vi? Hur många sponsorer faller ifrån? Publiken och fans, nästa år i ettan.. knappast fler iaf.. eller?

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 11:41
  Permalänk

  M.a.o. Se till det sportsliga (vad som är bäst för föreningen) och värva smart (som alltid).

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: