Helgens tankar

Mycket hände i fredags, en dag som inte alls passade sig för bloggande, så nu försöker jag summera allt man hörde och läste.

24652289364_6499418a34_b

William Quist är inte klar för Almtuna enligt källa till bloggen. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Isak Stenlund-Ädelgrahn ska alltså vara klar för Björklöven? Alltid märklig när klubbar drar på att presentera spelare så at alla redan vet innan klubben berättar att det är så som alla redan vet. Å andra sidan är det inte alltid så. Jo, Erik Forsell var muntligt klar för Malmö när vi skrev det, men blev nog lite pinsamt att det läckte ut i förtid. Sådant ska inte komma ut från den innersta kretsen, men händer ibland.

***

Sen kan spelare uppges vara klar för klubbar fast de inte är det, även om man säger att man har flera oberoende källor på det. William Quist är enligt inte klar för Almtuna utan de är bara en av många intressanta klubbar för honom. Sen kan det ju sluta att han hamnar där, men visst vore det tråkigt? Dels att se honom i en annan allsvenska klubb, men till råga på allt dom? Lite tråkigt lag, men verkar å andar sidan ha något bra på G.

***

Mer då? Ja, Pär Edblom valde att lämna för Modo och även om han är en schysst kille så har han inte rosat marknaden i hockeyallsvenskan de tre senaste säsongerna. Spelat Leksand ur SHL, spelat Södertälje ur hockeyallsvenskan och då ifjol. Nä, nu får vi se vad Dalle han hitta, då han omedelbart började söka ny center. Vem hoppas ni vi landar som näste center? Skriv en kommentar…

***

Sen fick ju både Victor Ekeståhl-Jonsson och Gustav Grundström lämna. Bloggkollegan var ju i morse inne på att de borde fått besked tidigare. Tyvärr är det ju så att två spelare av deras kaliber inte skapar någon huggsexa på marknaden och att de båda skulle göra vad som helst för att få stanna. Det vet Löven och därmed behöll dem så länge det gick. Hade ett kort snack med bägge i fredags och båda var förstås besvikna, men försökte se positivt på framtiden. Victor har några krokar ute och Gustav skulle ta ett snack med sin agent. Han hoppades på hockeyallsvenskan, annars siktar han på spel utomlands.

***

Sen signade ju Björklöven Cody Murphy som beskrivs på följande sätt av en källa till bloggen.

” Han jobbar verkligen stenhårt, bra frekvens på benen, hårt skott om han får tid. Det som kan förbättras är själva känslan offensivt. Började bra men droppade av. Behöver någon som kan ta fram puckarna så han får tid att skjuta.”

Låter ju verkligen som en kille för Björklöven anno 2016. Frågan är väl vem centern som ska ta fram puckarna ska vara?

***

Nu börjar vi väl så smått ladda för Brännbollsyran som går av stapeln till helgen. Bloggen har som vanligt tagit pulsen på vårt favoritlag Boston Bruins årgång 1979. Intervju kommer framöver.

 

4 thoughts on “Helgens tankar

 • 23 maj, 2016 kl. 18:03
  Permalänk

  Om inte Wille är klar för någon klubb tycker jag att man åtminstone kan lyssna på honom. Nu borde det ju finnas lite mer i kassan. Klart man kan ha tur och fynda spelare men ibland måste man ju betala vad spelare är värda marknadsmässigt. Men ibland kan man också mötas på halva vägen. I den mån Wille är sugen att förtsätta. Kolla t.ex Hästen där sponsorn gick in. Det finns att skämmas för att man lägger ett dåligt bud och sedan blir synad och får krypa till korset. Ska man hitta en spelare som gjorde runt 30 poäng billigare än Wille? Ja, allt är väl möjligt men chansar man så på varje värvning så kommer det bli som det blev i Asplöven tillslut.

  Konstigt att man inte har hittat något därifrån än. Då räknar jag inte Andersson dit då jag tror att han hade hamnat i Löven ändå. Kan hålla med om att den fd lagkapten är intressant. Där är väl både Vik och M intressade? Måste ju till lite på backsidan eftersom jag inte tror att det finns på kartan att det här laget skulle börja gör 6-7 mål per match och vinna ”svängdörrshockey”. Men vem vet…

  Svar
  • 23 maj, 2016 kl. 18:08
   Permalänk

   Wille vill prova lyckan någon annanstans. Som han sa i vår intervju hade han blivit lite bekväm och helt enkelt hitta glöden igen.

   Svar
   • 23 maj, 2016 kl. 21:23
    Permalänk

    Jo, men vad ska han säga?
    Du vet ju själv hur det är om man gillar ett lag.

    Jag tycker DJ ska fundera på hur mkt annan spelare han får för budet till Quist. Sedan har vi ju fått en GM som kanske kan styra upp träningen så folk börjar utvecklas inte avvecklas. 😉

    Svar
 • 23 maj, 2016 kl. 19:43
  Permalänk

  Som sagt Quist var sönderläst skadebenägen bra bara var tionde match
  Men när han välkommer igång och bara kör då är han SHL-ämne

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: