Helgen v40, helgen då det vände?

A-laget vann, J20 vann och J18 gjorde likadant. Var vecka 40 veckan då allting vände?

debatt utvald bild

Det är ingen hemlighet att våra juniorlag inlett säsongen sämre än förväntat, men var det i helgen det vände? Seger för J20 i går med 5-2 mot Kiruna IF/Malmbergets AIF, lagets blott andra trepoängare på fem matcher och viktigt hemmamöte med tabellfyran Kalix HC i dag kl 16.00 i T3 Center. Sen kan man ha åsikter om att laget absolut inte borde ha skitlag som Lejon, Örnsköldsvik, Vännäs, Kalix, Sundsvall, Östersund och serieledande Boden före sig i tabellen , men det tar vi längre fram under säsongen, om inte ändring sker. Det är ett löfte!! Ifjol dominerade man inte heller men slutade i alla fall på en 3:e plats, fem poäng efter seriesegrande Östersund, men där slutspelet vanns enkelt av Piteå.

Tabell

J20

J18

Tabell

J18

Går vi vidare till vårt J18-lag, så rosar de väl inte heller marknaden just nu, men efter gårdagens 4-1 mot topplaget Luleå HF på bortaplan så finns ju hopp helt klart. Sen imponerar ju inte två segrar på sju matcher, men det tar vi upp längre fram under säsongen om bättring inte sker. Segern mot Luleå borgar ju för mer, eller hur? Bra jobbat grabbar. Laget möter Boden idag kl 12.00 och vi håller tummarna! Minns ni när bloggen senast var i Björknäshallen i Boden? Se här (och läs varför han fick lubba upp för läktaren!)

 

 

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Helgen v40, helgen då det vände?

 • 9 oktober, 2016 kl. 19:06
  Permalänk

  Hur kan man begära att juniorlagen ska gå bättre? Man släpper iväg alla som har nån sorts talang och verkar närmast glad att slippa dom. Sen tar man inte in nya utifrån – tyvärr är dom som är kvar inte tillräckligt bra för att löven ska hävda sig bland andra juniorlag. Vad har satsats på J20 de senaste åren på att ersätta alla som lämnat? Ingenting tyvärr!!!

  Svar
 • 9 oktober, 2016 kl. 23:42
  Permalänk

  Föreningen ”sänder” även fel signal då man konsekvent stoppar sina talanger att träna med äldre på sin nivå inom föreningen. Nästa år försvinner toppen av födda 2001 och då nästa år även 2002 osv pga att man inte satsar på sina talanger. Norrlandselit i 2002-2003 och Sverigeelit 2005 stoppas redan, som man sår får man skörda!
  Låt yngre tävla med äldre så de tvingas ta i och utvecklas

  Svar
  • 10 oktober, 2016 kl. 08:36
   Permalänk

   Att vara bland de bästa i sin grupp hämmar inte ens utveckling.

   Svar
 • 10 oktober, 2016 kl. 10:16
  Permalänk

  Håller med! Men utveckling handlar också om att inte ”lära in fel beteenden” såsom att vara så överlägsen i sin ålder att man tex utan fysiskt spel vinner puck och således lär in ovanor att inte få träna att spela fysiskt. Att aldrig behöva kämpa eller tävla för att vinna, vad ger det? Likaså handlar det om att dessa spelare är i toppen även 1-2 år uppåt – inte ”bara” bäst i sin grupp och måste därför få chansen att spela på sin mycket högre nivå. Detta kombinerat med att pappatränare med egna barn utan motsvarande talang fritt får spela och träna uppåt permanent och på så sätt får fortsätta att begränsa för de verkliga talangerna. Detta sammantaget gör att ingen törs stanna i föreningen eftersom inga föräldrar litar längre på att ansvariga i Björklöven gör något åt detta även i juniorlagen. Innan ”rätt signaler” kommer så strävar alla efter flytt till andra föreningar vilket är en mycket dålig affär för föreningen. Talanger födda -01 är tyvärr redan på väg bort….

  Svar
 • 10 oktober, 2016 kl. 12:21
  Permalänk

  Lägg inte energi på nåt ni inte kan påverka.Björklöven har ingen kontroll på ungdomsverksamheten och man bryr sig inte. Ta bara 00:orna som exempel och stt det är därför J18-20 inte presterar nu. Det kommer att bli ödesdigert för föreningen när 04-spelarna kommer upp till U16 och skall vara stommen i juniorlagen. Alla TV-pucksspelare kommer att komma ifrån andra föreningar. Ungdomsansvarig får ta på sig det fulla ansvaret om varför inget görs åt problemet. Tex så förlorar 04:orna mot Timrås breddlag med 13-1 och nu senast i helgen med 16-2 mot Skellefteå på 2×15 min i Nordmaling. De yngre 05:orna är mycket bättre och vann klart mot 04:orna i mars, det är omöjligt i andra föreningar. Man tränar helt enkelt fel och för lite, det föds väl knappast sämre hockeyspelare i en ålderskull i norrlands huvudstad Umeå än i Skellefteå men definitivt så finns det bevisligen mindre motiverade tränare med lägre ambitioner.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: