-Behöver alla fingrar för att ta puckarna!

Vi börjar så smått ladda mot mötet med klassiska Leksand, degraderade SHL-laget Leksand, ett lag som väl inte alls inlett säsongen som gemene man/kvinna förväntat, men som ni vet är en degradering inte lätt, något exlövet, idag tillika Leksingen Henrik Haukeland kan verifiera. Läs här vår intervju.

Tjena Henrik. Dags för att skärskådas av bloggen? – Tjena. Har alltid tid med ett snack med bloggen nr 1.

Dags för bortamatch mot din gamla klubb Björklöven. Hur många fingrar skulle du offra för att stå mot Björklöven? – Klart jag hoppas at få stå mot Löven, det hade vore jättekul. Behöver alla fingrar för att ta puckarna, så skulle nog inte ofta några av dom, haha.

Hur känner du inför det faktum att du är landslagsaktuell, men inte får så många matcher som kanske krävs för att kunna visa att du förtjänar en plats i landslaget? – Klart jag vill stå fler matcher, det vill ju alla men jag ser inte på det så, utan jag ska försöka göra det bra i Leksand och gör jag det kommer chansen på landslaget.

Du har vunnit 66 % av matcherna du deltagit i, mot 25 % för din kollega, med bättre statistik och färre insläppta i snitt än den samme. En rak fråga, varför stå du inte oftare? – Som sagt hade jag velat stå mer, men Frans har spelat väldigt bra. Sen ska jag försöka ta chansen när den kommer.

Vad vill du säga om Leksands inledning av seriespelet? – Vi är inte nöjda med vår start på säsongen, men vi har spelat bättre och bättre för varje match tycker jag. Sen kanske det inte har blivit så många poäng som vi önskat. Så vi måste hitta ett sätt att vinna fler matcher på.

Även om ni inlett sämre än vad jag i alla fall förväntat så verkar ni vara på gång. Håller du med? – Vi är på rätt väg, man måste komma ihåg at vi nästan är ett helt nytt lag, så det tar lite tid at få ihop kemin.

Har du någon koll på Björklöven av idag? – Ja lite grann, eftersom vi spelar i samma serie.

Har du någon kontakt med någon lagkamrat från tiden i Umeå? – Har kontakt med väldigt många av lagkamraterna från tiden i Umeå, det var en fin tid.

Du spelade ex med Victor Ekeståhl-Jonsson i Björklövens J20 lag då det begav sig, en kille du kommer möta på fredag. Har du någon koll på honom idag? – Inte så mycket, men jag vet att det är en bra spelare.

Vi vänder lite på steken. Hur trivs du i Leksand? – Jag trivs jättebra, en mysig liten by. Jag trodde det skulle vara mindre än vad det är haha, men det finns jättemånga fina ställen som man kan åka ut till och besöka och exempelvis fiska.

Jämför tiden i Leksand mot tiden i Umeå. – Svår fråga, men tiden i Umeå var nått speciellt för mig det måsta jag säga.

Vilka spelare ska vi speciellt se upp med i Leksand? – Victor Amnér, Tobias Ericsson, och Fredrik Forsberg. 3 riktig bra spelare.

Hur tror du matchen slutar? – Leksand vinner i alla fall.

Det tror du ja. Hur det än går, så tar vi pulsen på varandra efter matchen, eller hur? – Det låter väldigt bra!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: