Hatten af för VD Gustafsson med flera

Björklöven gjorde för fjärde räkenskapsåret i följd ett plusresultat, det känns otroligt skönt och trots klena sportsliga resultat på isen visar VD Joakim Gustafsson och alla i det ekonomiska teamet toppresultat säsong efter säsong.

Tänk den säsongen vi dessutom går bra rent sportsligt och får en längre säsong med lite Slutspel.

Några spontana reflektioner utifrån Björklövens Bokslutskommuniké för 16/17, länk till hemsidan och alla uppgifter de lämnat.

  • Koncernens intäkter ökade med ca 5,5% (nu 34,6 Mkr)
  • Koncernens resultat ökade med ca 33% (nu 230 kkr)

Detta trots att VD Gustafsson tidigare pratat om att de sena sportsliga förstärkningarna kostat klubben en del pengar. Här kan vi nog dessutom även ana att vi backat lite ekonomiskt på att ex-vis ”låna ut” målvakten #50 Lundström och därefter rätt sent köpa in en ny etta i form av SHL-meriterade Linus Fernström.

  • Därtill ett eget kapital om 6,8 Mkr och likvida medel om 4,4 Mkr.

Näe, på det ekonomiska och möjligen organisatoriska planet känns det som att gröngula Björklöven är stabila och möjligen redo att börja kliva i tabellen. Då ska det på isen helst heller inte bara vara målsättningar eller resultat i termer av ”slutspel”, jag vill på allvar att man gör verkstad av Fagervalls prat om topp 4.

Men hatten af till VD Gustafsson och alla andra som gjort detta ekonomiska resultat möjligt.

* * *

Glöm inte heller att teckna årskort om du inte redan gjort det, första prishöjningen i kväll onsdag kl. 00:00. Klicka på bilden nedan för all info.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: