Hatet gör Löven till segrare?

Att Björklöven inte levt upp till förväntningar håller nog de flesta med om. 6 matcher har spelats och om totalt 18 poäng så här långt och Löven har skrapat ihop 8 poäng fördelat på 2 segrar och en övertidsseger. Finns det något gemensamt i dessa tre matcher där löven tagit poäng?

Det gör det faktiskt. Båda tre poängarna har kommit med Pierre Schilken som domaren och övertidssegern mot Vita Hästen var det Peter Lyth i den randiga tröjan. De två mest hatade domarna i hela Hockeyallsvenskan är den gemensamma faktorn. Är det hatet som gör Löven till segrare? Eller är det så enkelt att deras domarstilar passar Löven? Nu är det otroligt lite spelat av säsongen men det är en rätt rolig parentes. Efter säsongen ska jag kolla med vilka domare vi tar mest poäng.

Peter Lyth ( Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

Vi lövenfans kanske inte ska skrika å sucka nästa gång dessa namn står som domare det kan helt enkelt va det bästa möjliga för vårt älskade Björklöven.

Vad tror ni, kan domare ha betydelse för hur poängen fördelas?

6 thoughts on “Hatet gör Löven till segrare?

 • 8 oktober, 2018 kl. 14:55
  Permalänk

  ”Hat” är väl ändå inte riktigt rätt ord i detta sammanhang! Det skulle vara mer klädsamt om ni försöker vara lite mer balanserade. Särskilt i dessa tider av näthat och fake news. Skärpning!

  Svar
  • 8 oktober, 2018 kl. 17:07
   Permalänk

   Nog är dessa domare rätt hatade bland fansen och där av valet av rubrik. Sen tycker jag att andemeningen med inlägget är just det att hatet kanske just är det som är fel att dessa domare faktiskt är de som vi ska gilla. Det jag skriver behöver inte falla alla i smaken du har rätt till åsikt å jag till min. Jag har inte uppmanat till något näthat utan uppmanar bara till att se det på ett annat sätt.

   Svar
 • 8 oktober, 2018 kl. 20:57
  Permalänk

  Jag tycker också att det är helt vansinnigt att använda ordet hat. Det ordet missbrukas och det hetsar folk.
  Att det finns mer eller mindre populära domare är en annan sak.
  Sen lever gamla fördomar oftast kvar. Schilken t ex har blivit betydligt mycket bättre, och känns mer trygg än tidigare. Men att alltid såga domarna redan innan matcher det är så galet. Vilket självförtroende ger vi dem med detta agerande ?
  Det är väldigt tufft att döma Allsvenskan som ensam huvuddomare. Vi måste kämpa för att få fler och bättre domare och även två huvuddomare.
  Men… vem vill bli domare ? När man ska ”hatas” redan innan match.
  Faktiskt otroligt dåligt skrivet med ”hat”

  Svar
  • 9 oktober, 2018 kl. 06:08
   Permalänk

   Som skrivet var det aldrig meningen att hetsa folk utan mer en uppmaning att inte vara utan att dessa domare är de som löven spelar bäst med och att det lärt sig deras system. Å tyvärr förekommer det otroligt mkt hat mot just domare. Ber om ursäkt om folk tycker jag uppmanar till hat med rubriken. Jag lyfte en parentes å utifrån vad de jag upplever så är det just hat som förekommer därav ordvalet. Finns ganska många ändå som vill bli domare men det är inget lätt jobb oavsett på vilken nivå. Å hela kontentan med inlägget var ju faktiskt att vi ska tänka efter innan vi hatar.

   Svar
  • 10 oktober, 2018 kl. 17:31
   Permalänk

   Snacka om att göra en höna av en fjäder. Varför ska skribenten inte få använda ordet hat? Det är hennes bedömning om hur många supportrar ser på dessa domare och hon har inte fel. Det är inte hennes egen personliga åsikt hur hon känner gentemot de här personerna. Sen är ordet hat ett vanligt ord i sportsammanhang, speciellt mellan rivaliserande klubbar. Ni kanske känner igen ramsan ”Hata Skellefteå”…? Stå på dig sweetangel.

   Svar
 • 10 oktober, 2018 kl. 11:43
  Permalänk

  Om man ska diskutera om ordet hat ska användas eller inte så vill jag säga att mig gör det inget om man hatar mina åsikter men det känns inte bra om man hatar mig som person.
  När det gäller domaren så antar jag att man hatar hans felbedömningar och inte människan.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: