Hästen,truppen och polisen

Låter lite som en barnfilm, eller hur? Nåväl, vi skrev igår om Allettanlag som rustar och nämnde kring Vita Hästen att Peter "Kessler" Eriksson spelat i klubben med det var ju rakt fel. Micke var snäll och upplyste om att det var hans namne med smeknamn Firsov som spelat i Norrköpingsklubben och det är ju helt rätt. Lätt att förväxla, dels med tanke på att man i ALLA lägen försökt förtränga spöket Vita Hästen, vilket klubben verkligen var under 90-talet. Att laget sedan hade Rickard Rauge som var stor som Bräntberget (i skala 1:1) gjorde ju att man upplevde alla som stora och Kessler var ju inget undantag. Nåväl, bekänneslen klar. Vi bloggare har intresset, men är inte allvetande skräphög när det gäller allt inom hockeyn. Ofta ska det gå fort och hur populärt är det ibland? Frågabara tjejen/frun. Nå… kände hur jag gled ur ämnet…. Vita Hästen alltså. Idag gjorde man klart med den defensivt skicklige 20-åringen Henrik Tång från Skåre.

I Henrik Tång får Hästen precis det man har letat efter – en back som har som främsta uppgift att hålla rent i egen zon och framför mål. – Poänggörandet får andra spelare stå för, men jag hoppas att jag kan komma in och bidra med mitt spel. Jag är ganska fysisk, defensivt bra och gillar att tacklas. Det brukar bli en hel del boxplay för mig, säger han. (Citat Folkbladet.se)

Många har ju höjt röster om att Björklöven borde stärka upp defensiven, främst med tanke på att vi faktiskt BARA har 7 backar under kontrakt, men hela 15 forwards! Jens har ju direkt inte hymlat med att den "kan" värvas en back om rätt spelare dyker upp, men vad är då rätt back? Jag saknar egentligen både en riktigt bra offensiv kraft och en "mean motherfucker" framför eget mål, en klassisk polis helt enkelt. I min värld värvas givetvis både sorterna in. Vi SKA bara upp i år, det har ju styrelsen bestämt. Då kan vi inte riskera att stå där med för få backar och nio backar kan helt klart vi leva med. Lite konkurrens har ingen dött av och dör man av det så lär några forwards dö påett pärlband, eller hur?

Målvaktssidan då? Jag anser definitivt att vi borde skaffa oss en vägg om det är möjligt. De två vi har idag är bra division 1 målvakter, men är de bra allsvenska målvakter? Det har de aldrig provat på, men SKA vi nå allsvensk status måste vi ha en allsvensk målvakt… redan innan. Målvakten är halva laget…. det är ingen klyscha. VI har inte råd att chansa. Det gör vi inte med forwards och därför värvar vi forwards… varför inte tänka på samma sätt med sista utposten?

Vad tycker ni läsare? Är jag fel ute?

0 thoughts on “Hästen,truppen och polisen

 • 13 december, 2010 kl. 22:29
  Permalänk

  Styrelsen har inte uttryckligen sagt att vi måste upp i år! De har sagt att vi måste ha tålamod, snarare är nog en uppgång i år att se som en bonus…

  Svar
 • 13 december, 2010 kl. 23:02
  Permalänk

  Helt rätt! Är garanterat ingen som säger emot dig där. Men det handlar väl om resurser… Hur mycket har vi?

  Svar
 • 13 december, 2010 kl. 23:10
  Permalänk

  Svar till john (2010-12-13 22:29)
  Där måste vi nog konstatera att vi är oense, för nog har både jag och The Sandwich för oss att styrelsens plan som fanns i en pappersvariant av VK för en tid sedan innehöll en plan om att om 5-6 år vara etablerat i ES med allsvenskt spel redan nästa säsong.

  Svar
 • 13 december, 2010 kl. 23:10
  Permalänk

  John- Naturligtvis uttrycker sig styrelsen på det sättet. Men vad alla vet innerst inne är att vi måste upp direkt. Jag tror inte det finns någon riktigt bra plan b, dvs ett år till i ettan.

  Svar
 • 13 december, 2010 kl. 23:15
  Permalänk

  Svar till Tilt (2010-12-13 23:02)
  ja, det vete fan, men med Baltic i ryggen och snack om att det finns resurser oM det behövs, så har vi råd att chansa? En ökenvandring till kostar också pengar, givetvis mer pengar än den här senaste vandringen. Som jag ser det har vi EN chans och det är nu. Umeå är inte förlåtande.

  Svar
 • 13 december, 2010 kl. 23:24
  Permalänk

  Svar till Tilt (2010-12-13 23:10)
  Nä och det oroar mig också.Som jag ser det hade styrelsen inte behövt gå ut offentligt med en så offensiv plan. Internt hade det kunnat varit få växa, men slänga en sån plan i ansiktet på dagens lag? De vet att inget annat än ett avancemang förväntas och vad har laget presterat efter det? Nu beror inte de något usla resultaten enbart på vad som sas om framtiden utan en del pga skador och tabellplacering, men inte fan har det gynnat laget. Det hade räckt att sikta mot toppen och värva systematiskt och låta truppen tro i någon form att de överpresterar. Ingen gynnas att övermäktiga krav.

  Svar
 • 14 december, 2010 kl. 00:17
  Permalänk

  ruben smith blev idag fri från sin klubb, vi har ju bra erfarenhet av landslagsmålvakter

  Svar
 • 14 december, 2010 kl. 00:27
  Permalänk

  Svar till ruben (2010-12-14 00:17)
  Jo, med greppa tanken om Löven signar honom? Han stod i vägen för Wälitalo i Storhamar ifjol. Inte mentalt OK att värva, eller hur? Sen har han en vikande trend, med andra ord inget för Löven. Vi ska ha spets om vi ska värva målvakt, inte blöt kartong.

  Svar
 • 14 december, 2010 kl. 10:39
  Permalänk

  Håller inte målvakten i allettan så är ju liket mumifierat. Lövens svaghet verkar vara försvaret och jag gissar att PP kommer att fungera lika kasst som senaste säsongerna. Nä fan jag tror att det måste handlas in både en målvakt en riktigt skäggig back med bra skott. Bättre att skriva det nu än när skiten rinner över oss igen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: