Har karusellen slutat snurra?

I dag meddelade Tingsryds AIFs ordförande Johan Blomster på Twitter att samtliga klubbar i HockeyAllsvenskan är överens om att begränsa antalet till lån till en målvakt och två utespelare till kommande säsong.

Johan skrev följande:

På något sätt väldigt sunt att äntligen begränsa antalet inlånade spelare till HockeyAllsvenskan som bara sedan årsskiftet varit 52 st. Inte oväntat heller att SHL-ligans s.k. starke man Lindgren direkt bjuder på ett märkligt citat.

– Det är märkligt, vi får se om vi lånar ut spelare över huvud taget, säger SHL:s vd, Jörgen Lindgren.

För det första är väl inte Jörgen Lindgren hela SHL och för det andra bestämmer han väl inte vad de olika klubbarna i ”hans” liga får eller ska göra?

Men mina spontana tankar är att det i grunden känns rätt sunt att begränsa antalet lån, samtidigt kommer det att ge spelarna själva lite huvudbry ifall de ska lockas av pengarna och drömmen av SHL när de kanske riskerar bänken eller läktaren i stället för garanterad istid och på så sätt mer positiv utveckling i HockeyAllsvenskan.

Även om det finns två sidor av varje mynt så gillar jag att lånekarusellen i HockeyAllsvenskan stannar upp en smula och hoppas nu att både klubbarna i SHL (de som nu lirar i Lindgrens liga) men även lirarna själva faktiskt tar ansvar för sin utveckling. Visserligen har vi det otroligt skeva tv-avtalet till kommande säsong där drakarna ska ha mest och lagen i hockeyAllsvenskan får slåss om resterna som faktiskt möjliggör stora trupper i SHL, men ingen lirare väl tugga knopp hela säsongen eller riskera att enbart sitta på läktaren?

Fast sedan ska väl en sådan här nyhet presenteras från ligan självt och inte av en ordförande för en enskild förening, och dessutom på Twitter? Fast det kanske bara är jag?

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar utifrån förslaget att begränsa antalet lån? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i Hockey eller annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in kvällens odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Play off inför Direktkvalet eller kanske slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

9 thoughts on “Har karusellen slutat snurra?

 • 24 mars, 2018 kl. 17:32
  Permalänk

  Jörgen Girigheten Lindgren. Han påminner väldigt mycket om ett barn som bara vill ha och ha utan några som helst konsekvenser.

  Vart är svensk hockey på väg ?

  En stängd högstaliga med enorma pengar MEN som inte kan låna ut mer än 2 spelare per lag för speltid. Jösses.

  Det här liknar ju verkligen ingenting.

  Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 17:32
  Permalänk

  Helt för, att begränsa antal lån. Nu kommer det visa sig i trupperna vilka lag i HA som har ordning på ekonomin och dessutom kan presentera ett slagkraftigt lag. Hade Oskarshamn varit i Play Off mot Leksand utan alla lån? Tror inte det va… Pantern? Vad händer med dom? Just det….

  Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 19:08
  Permalänk

  Bra på många sätt. Några år tillbaka fick Björklöven stora problem med skador och lånade hejvilt. Det är väl någonstans ok. Men nu när sådanadär muppar bara försöker låna upp lag en division. Förut Asplöven nu Oskarshamn. Grunden finns inte för nivån och ändå ska man försöka låna (läs fuska) förbi seriekonkurrenterna som ligger före med fans, organisation och arena.

  Det är inte ok. På något sätt känns det som Björklöven jobbar åt andra hållet. Man försöker tappa fans, spelare och lägger för nivån, för stora pengar på organisationen.

  Nu finns det väl några lika goda kålsupare som Björklöven, men det är ingen ursäkt. Även om AIK, SSK och Leksand är sämre på nästan allt.
  Alla dom klubbarna inkl Björklöven borde skämmas! Sett över en längre tidshorisont. Nu gör ju Björklöven aldrig fel och det är väl det som är det stora problemet. Har inga som helst problem med att någon förening sticker ut hakan och är besserwisser. Så länge man leverar.
  Annars blir det bara muppigt.

  Svar
  • 24 mars, 2018 kl. 21:13
   Permalänk

   Jag förstår din grundtanke om att det är bra med en restriktion på lånade spelare men sedan förstår jag inte alls ditt resonemang. Bra med restriktioner på hur allsvenska lag lånar juniorer från SHL, vi är överens. Men hur kan det vara negativt att bygga upp en stabil organsation som dessutom skulle vara något som står i direkt konflikt med fans? Trams så klart! En professionell arbetsgivare är så självklart en fördel, något som också gäller för hockeyspelare.

   På tankarna om restriktion av antalet lån så är jag så klart fördelaktigt inställd till detta. Låt SHL bli en trött serie och allsvenskan den intressanta. Tankarna vandrar till skillnaden mellan hockey-VM och U20-VM. Det ena tråkigt och inte värt att titta på, det andra en kul hockey…

   Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 19:20
  Permalänk

  Lånen mellan ligorna här är ju lite som draften i NHL. Man äger spelarna på tillväxt och kan sedan utan konkurrens plock in dom när dom är tillräckligt bra.
  Nej det känns bra att Allsvenska lagen får mer att säja till om själva…

  Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 20:27
  Permalänk

  När alla lag kommer överens på det här sättet så finns det väl alltid en risk att något lag ändå kör eget race och bryter överenskommelsen. Sen antar jag att man har någon typ av regler för kortiddslån också. Det kan ju komma REJÄLT med skador för något lag. Ska det då då vara OK med flera kortidslån samtidigt och att man då får spräcka kvoten med råge för ett par matcher? Och vips så stannar ett kortidslån för hela säsongen fast klubben redan fyllt sin kvot sedan länge. Så blir de andra lagen sura osv. Typ något sånt tänker jag…

  Svar
 • 24 mars, 2018 kl. 23:48
  Permalänk

  Risken är väll att detta slår mot allsvenskan ifall SHL börjar låna ut spelare till andra ligor i andra länder. Vet inte exakt hur det skulle gå till för känner inte till regelverket men tänker typ till norska och danska ligan

  Svar
 • 25 mars, 2018 kl. 07:41
  Permalänk

  Jag tycker att det är väldigt bra med låneavtalet.
  Lindgrens tanke var nog att SHL-lagen skulle öka sina trupper ännu mer med tv-avtalet och göra skillnaderna mellan ligorna ännu större och efter några år stänga ligan helt med motiveringen ”Det är för stora skillnader mellan ligorna,det funkar inte med kval när ”mina lag” vinner med 7-2 i varje match och riskerar att dra på sig skador mot amatörer.
  Nu var jag en smula ironisk men när man läser hans reaktion på Hockeyallsvenskans låneavtal så blir man väldigt irriterad.
  Jag förstår att han arbetar för SHL`s bästa och att det är hans jobb att se till ”produkten SHL” levererar men man kan väl agera med lite finess när man uttalar sig.
  Det är dags för Hockeyförbundet att ta tag i detta ordentligt,ligorna i Sverige ska inte arbeta emot varandra utan arbeta tillsammans för att få ut det bästa av svensk hockey för vi blir tillräckligt dränerade på bra spelare av NHL och KHL etc.

  Svar
 • 25 mars, 2018 kl. 10:05
  Permalänk

  Fantastiskt säger jag…låneklubbarna kommer få det jobbigt medans riktiga klubbar får det lättare…lag som pantern Oskarshamn osv kommer försvinna..Mycket bra för publiksnittet i allsvenskan…Mer rättvisa…shl mupparna kommer få se hur lätt det är att värva hejvilt med sina miljoner för att sedan ha dem sittande på bänken…de allsvenska klubbarna kan planera era sina lag bättre….Mer intressant liga i allsvenskan till följd av detta …samt vi slipper hockey ag ingen håller på men som ligger nära storstäderna som renodlade farmarlag jippikayey jippikayey säger jag hockeyn på rätt väg idag

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: