– Har fortfarande ont!

Två veckor har gått sedan en skridsko var nära att ta Rasmus Berglund-Dunkers liv. Hur mår han nu och hur ser han på olyckan?Det var alltså i mötet mellan Vännäs A-lag och Björklövens J20-lag som olyckan var framme. Rasmus skar sig rejält på målvaktens skridsko, men efter rådigt ingripande av lagkamraten Hampus Falk och närvarande sjukvårdspersonal fick man snabbt läget under kontroll i väntan på ambulans. Den följande operationen blev svår då det kommit mycket bakterier i såret från skidskon samt att man var tvungen att öppna upp såret mer för att komma år den skadade artären. Hur ser han själv på händelsen, där han faktiskt bara var 1,5 cm från döden? -Tänker typ att Jag hade jävligt tur.

Ett par veckor senare är Rasmus nu på väg tillbaka, men det kommer att ta tid och det är oklart när han är åter på isen. – Jag mår bra, men har fortfarande ont, men det blir bättre och bättre, berättar Rasmus. Att vara ifrån laget och att inte kunna träna sliter på honom. -Ja, det är väldigt jobbigt. Efter att ha varit hemma första veckan är han åter i skolan sedan en vecka , vilket var på både gott och ont. – Det är ju skönt att göra något, men jobbigt att hoppa runt på kryckor och ha ont i skolan. Första veckan i skolan upplevde han som ganska jobbig. -Ja, jag hade mestadels ont, men jag hade många läkarbesök förra veckan så det blev inte så jättemånga timmar på skolan.

En del lagkamrater har stöttat Rasmus genom att besöka honom under tiden han var på sjukhuset och de andra har hållit kontakten via telefon. Klubben som sådan då? Hur har de agerat i denna situation är man ju nyfiken att veta och vad vi får veta låter väldigt märkligt. -Dom har pratat med min pappa och hälsat. Ska inte gå på vad jag känner när jag hör detta, men hoppas det finns en logisk förklaring varför man inte fysiskt besökt en kille som närapå mist livet i klubbens verksamhet.

Vad Rasmus nu önskar sig mest av allt är ganska självklart. Att komma tillbaks i spel. Men när det blir kan som sagt ingen i dagsläget svara på, men när allt kommer omkring så är det kanske sekundärt i sammanhanget?.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: