Hänt i veckan

Dags att summera vad som hänt i veckan som gått och givetvis är den framflyttade premiären den största nyheten, vilket får stora konsekvenser i Björklövens planering, men även det faktum att Karlskrona HK fick avslag och närmare sig allt mer en degradering. Vi har dock en rolig sak som hänt vilket är våra årliga sommarinlägg med gröngula fans och har en del förlängningar presenterats av hockeyallsvenska klubbar.

*

Som sagt, i veckan gick radiosporten ut med uppgifter att hockeyallsvenskan planerar att flytta fram premiären, tidigast till den 1 oktober, något ligan själv sen bekräftat, där man sa följande. -Ligan har efter dialog med samtliga klubbar funnit en väldigt bred majoritet för en seriestart tidigast 1 oktober. Man vidhåller att man vill inleda säsongen med publik och att det formella beslutet fattas på ägarmötet den 13 augusti i samband med årsmötet.

Detta innebär givetvis att Björklöven, som var en av klubbarna som ville ha en framskjuten premiär agerar. -– Vi har jobbat med olika scenarion beroende på hur det blir. Så nu aktiverar vi de alternativa planerna och ska se hur vi får det på plats. Men vi kommer inte att börja som planerat i början av augusti utan sannolikt två veckor senare, säger VD Anders Blomberg till vk.se. Det innebär exempelvis att mtäningsmatchen mot Luleå, derbyt mot Skellefteå och SCA-cupen lär flyttas. – Vi kommer väl att skjuta på vår återsamling och uppstart motsvarande veckor som seriestarten skjuts upp, give or take. Så vi får titta på alternativ kring försäsongsmatcherna nu också, det ska ju synka med andra klubbar, säger Anders Blomberg.

*

I mitten av juni blev det klart att Licensnämnden degraderar Karlskrona HK med anledning av att man inte klarar de ekonomiska kraven. Klubben överklagade till Appelationsnämnden som i veckan avslog klubbens överklagande. Klubben vänder sig nu till Riksidrottsnämnden (RIN), för att överklaga Appelationsnämndens beslut som sista möjlighet att få stanna kvar i Hockeyallsvenskan, men även om en skulle gå oigenom är man helt utan spelare i dagsläget då deras kontrakt upphört att gälla. Just nubtalar mycket för att Väsby blir det lag Björklöven möter i en eventuell framtida hockeyallsvensk premiär säsongen 20/21.

*

In på nångot mer positivt. Björklövens nye målvakt Kevin Poulin har tidigare varit sparsamt aktiv på twitter, men sedan han skrev på för Björklöven har han varit betydligt mer aktiv. Han han insett att Björklövenfansen är en ”socialt” folk på mer än ett sätt?

Fyra inlägg på 11 dagar mot en snitt på en i månaden? BJörklövenfansen berör.

Någon som också blivit berörd av Kevin är exlövet Carl Grundström, tidigare lagkamrat i LA Kings. – En grym värvning av Löven, säger Grundström till VK.se och fortsatte. – Han är jätteduktig. Det är en riktigt bra värvning som Löven har gjort, verkligen. Jag tyckte också att han verkade var en riktigt bra kille, snäll och trevlig. Förhoppningsvis kommer de träffa på varandra då Carl traditionsenligt tillsammans med Lucas Wallmark brukar inleda säsongen på is med Björklöven. Vart det sen bär av för Carl är ett oskrivet kort då hans kontrakt med LA Kings gick ut efter förra säsongen.

Kevin själv hoppas kunna bli kvar i Sverige en lämgre tid, kanske till och med avsluta kariären här. -Nu med ett potentiellt tvåårskontrakt i Sverige så hoppas jag på att slå mig ner och stanna där i några år, kanske till och med avsluta karriären i Sverige. Jag blir ju inte yngre men om hälsan finns där så kan jag ju spela några år till. Men just nu känns det bra att få bo i Umeå och hjälpa laget att ta sig tillbaka till SHL – och att stanna i många år skulle vara väldigt härligt, har han sagt i en längre intervju till vk.se. Detta innebär förstås att vi tar steget upp, vilket vi borde göra OM det nu blir en säsong 20/21. Vore helt sjukt om de två säsongen där vi haft Hockeyallsvenskanas bästa trupper genom tiderna inte blir va, eller hur?

*

Vi körde i veckan som gick igång med vår årliga inlägg med ett antal gröngula supportrar, hittills Kemppe aka Dagdrömmaren, men också Stefan ”Kil”. Lär komma fler framöver.

*

Hockeyallsvenskan blev i veckan en artist fattigare då fd. Vita Hästenspelaren Istvan Bartalis fortsätter sin karriär i Fehérvár AV19 i IceHL. Han hade man ju velat ha i sitt lag. Kvbar blir dock Västeråsduon Jimmy Jansson Lorek och Jesper Johansson som bägge förlängde sina kontrakt i veckan. Den förstnämnde sa följande till vikfancentral om de förväntade topplagen Björklöven och Timrå. – Sen är ju inte de några världsmästare på något sätt. Bara sticka ut armbågarna och tro på det vi gör. Vi är mer än redo. Timrå ska å sin sida ha klart med Erik Walli Walterholm, som ifjol kom från Djurgården. Klubben hoppas även kunna lösa ett kontrakt med exlövet Filip Westerlund. Han var ju rätt grym redan när han var på lån från Frölunda för ett par säsonger sedan.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Hänt i veckan

 • 19 juli, 2020 kl. 13:59
  Permalänk

  Vad händer om restriktioner för publik släpps tidigare? Så att säsongen kan starta som det va tänkt…

  Svar
  • 20 juli, 2020 kl. 19:45
   Permalänk

   Det behöver vi nog inte fundera över. Nu anpassar sig alla efter det nya direktivet och tror snarare att vi bör fundera vad som händer om vi inte kommer igång i oktober.

   Svar
 • 19 juli, 2020 kl. 19:55
  Permalänk

  Hur mycket pengar krävs det för att Grundström ska spela i Löven den här säsongen tror ni?

  Svar
  • 20 juli, 2020 kl. 19:43
   Permalänk

   Trots hans lövenhjärta kan nog inga pengar i världen få honom att lira här nu. Han är precis på vippen att ta en plats i NHL och den chansen kastar han inte bort. Skulle han välja att stanna så löser klubben det, med ett 1+1 där HA säsongen är betydligt billigare och utan att riskera framtiden.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: