Hans Wallson presenterad

Björklöven presenterade nyss Hans Wallson som lagets nye huvudtränare efter Joakim Fagervall som ju lämnat för Malmö och SHL.

Uppgifter: Mora jagar Skellefteå AIK:s guldtränare Hans Wallson

Vi tog ett snack med Adam Savonen, legendarisk kommentator för Björklövens forna webbradio, men numera journalist på Norran och med bra insyn i Skellefteå AIK och Hans Wallson och han beskriver Wallson så här.

-Hans Wallson är en väldigt skicklig hockeytränare och utmärker sig på flera punkter. Dels hans offensiva spelidé och oerhört närvarande coachning. Han är väldigt aktiv matchcoach och lite av hans varumärke var att hela tiden vara på tå och finlira med formationerna under sin tid i Skellefteå AIK.

Hur ser du på hans meritlista? -Wallsons meriter under tiden som a-lagstränare i AIK är oerhört bra. Han tog över efter entledigade Anders Forsberg innan slutspelet 2013 och vann direkt. Därefter följde ytterligare ett SM-guld och därutöver ytterligare två finaler. Samtidigt radade laget med Wallson i ledning även upp fyra raka seriesegrar.

Hur ser du på Björklöven i dagsläget? Björklövens omvandling efter Per Kenttäs ankomst har varit spännande. Den nya offensiva och spelskickliga hockeyn ligger helt i linje med Wallsons filosofi om hur hockey ska spelas. Med den erfarenhet som Wallson besitter är det mycket som talar för att han är rätt person att vara med när Löven ska utveckla och ta ytterligare steg.

Någt man kan tillägga här är att Wallson under sin karantän från hockeyn jagats av flertalet klubbar däriblnd Linköping och Mora men nobbat alla.

Senast i raden av namngivna klubbar är Ryska Dynamo Riga som i början av april ska ha erbjudit Wallson jobbet tränare då de just nu står utan tränare. Wallson sa då till norran.se.

– Jag får flera erbjudanden från olika europeiska klubbar, men jag är inte redo att berätta namnet på dem ännu. För mig är KHL den främsta ligan, inte NHL. Det finns många starka spelare i KHL och det finns intressanta matcher att titta på.

Sen sa han i någon annan intervju. –Det är viktigt att det känns 100% rätt också.

Mindre än tre veckor senare är han presenterad av Björklöven. Mäktigt! Förstår ni hur stort det här är? Nobbar flertalet europeiska klubbar för Björklöven? Det bortom greppbart.

Kontraket är på 2+1 år.

Era tankar om Hans Wallson? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

9 thoughts on “Hans Wallson presenterad

 • 23 april, 2020 kl. 13:59
  Permalänk

  Ja vilken bomb löven har levererat!
  Så jäkla nice!!!

  Svar
 • 23 april, 2020 kl. 14:15
  Permalänk

  Fantastiskt!!!!! Kenttä han kan han.

  Svar
 • 23 april, 2020 kl. 14:31
  Permalänk

  Detta känns ruggigt bra!

  Svar
 • 23 april, 2020 kl. 14:58
  Permalänk

  Helt rätt person att leda Löven

  Svar
 • 23 april, 2020 kl. 16:25
  Permalänk

  Mycket glädjande besked. Kunnig tränare, ett lyft på tränarpositionen. Hoppas han kan hjälpa till att locka spelare till löven.

  Svar
 • 24 april, 2020 kl. 07:05
  Permalänk

  Enligt rykten så är Johan Harju i förhandlingar med Löven

  Svar
 • 24 april, 2020 kl. 08:38
  Permalänk

  Men huuuuur? Det är nått vi inte vet.

  Fantastiska nyheter men svårt för mig att fatta. Det är nått vi inte vet…

  Svar
 • 24 april, 2020 kl. 09:50
  Permalänk

  Jäklar… 😄😄😄💛💚

  Svar
 • 24 april, 2020 kl. 10:18
  Permalänk

  Härligt!
  Lövens hittills bästa tränare hette också Hans! 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: