Händer det nåt innan transferstopp?

Som ni ser har nedräkningen till transferstoppet på onsdag börjat rulla sedan i förra onsdan, frågan är om något och i så fall vad som skulle kunna hända innan fönstret kommer stängas?

Arkivfoto: GM/t.f. sportchef/Headcoach Joakim Fagervall

I vår gröngula trupp just nu två målvakter, här har vi alltså inte fått någon kommentar från Fagervall/Johansson hur den utlånade #50 Lundström möjligen skulle kunna nyttjas vid ev. skador.

På samma sätt sju friska backar inkluderat från (Växjö Lakers) inlånade #5 Linus Högberg som just nu spelar med J19-landslaget och på det totalt just nu 13 friska forwards även om vi då dessutom har juniorerna #25 Åström (född -01) samt #40 Norberg (född -99) som fått sitta på bänken respektive fått lite istid att tillgå.

Här dessutom lite sparkapital i #10 Thörnberg som återigen gått på is och sedan då #19 Farley där det varit märkligt tyst. Dessutom väldigt oklart kring skadan på backen #42 Wikström. Likt kring #50 Lundström har vi alltså inte fått någon kommentar från Fagervall/Johansson om hur den utlånade #21 Hetta möjligen skulle kunna nyttjas vid ev. skador.

Joakim Fagervall har då i samband med matchen med SSK i en intervju med CMore öppnat för att förstärka backsidan och när Gustav på VK i torsdags på Lövenbloggen spekulerade (länk) menade han att tipset är en back och en forward innan fönstret stängs. Bloggen skrev senare under torsdag (länk) om att Fagerudd kan vara ett av backnamnen klubben jobbar på.

Hur ser då egentligen truppen ut i dag..?

Målvakter?

Just nu #31 Fernström och säsongsinlånade #35 Werner i truppen, här som sagt lite oklart ifall Lundström kan lånas in vid behov eller inte. Känslan dock med tanke på att han lämnat stan för Huddinge IK och hur det gick tidigare under säsongen är att man vid ev. skador tänkt lösa det lokalt eller inom klubben.

På målvaktssidan lär inget hända.

Backar?

Som sagt sju friska där det är väldigt oklart kring #42 Wikströms skada och därtill har vi bara #5 Linus Högberg på lån. Med tanke på att man släppte både #51 Bull och #55 Fredriksson är känslan minst en back, och även om Fagerudd skulle kunna vara en av dessa tycker jag att ett väldigt intressant tillskott skulle kunna vara Per Savalahti-Nagander i SaiPa.

Här borde dessutom Fagervall ha full koll och även om Fagerudd skulle spetsa vår offensiva backsida skulle vi genom Per få in ännu lite mer värdefull rutin och en med sin främsta styrka i den egna zonen.

Genom att vi numer spelar Zach som point i PP inte omöjligt att vi söker en ”Fagerudd”, själv hade jag dock hellre kompletterat truppen med en mer all round eller mer fysisk likt möjligen PSN eller någon likvärdig. Men nu är ju inte jag sportchef.

På backsidan lär något hända, frågan är bara vad.

Forwards?

Som sagt nu 13 friska forwards just nu där det är väldigt oklart kring när #10 Thörnberg kan vara tillbaka samt hur det står till med #19 Farley.

Med tanke på att man tidigare släppte både #21 Hetta och #29 Stenlund Ädelgran och att det likt målvakten Lundström är lite oklart kring ifall man framöver kan kalla hem Isak eller Fredrik kan vi spekulera vidare.

Här tänker jag att man möjligen jagar ”första-centern” som i så fall skulle kunna ta Nickes plats i vår nuvarande trupp. Själv skulle jag långt tidigare under säsongen hellre sett den där Mårs eller en måltjuv likt Hutchings i truppen.

Inte alls omöjligt att nåt kommer kunna hända, men likt ev. backförvärv hoppas jag man i så fall hellre ser till kommande säsong och att ett ev. nyförvärv även är tänkt för kommande säsong. Vi vet sedan tidigare att Fagervall har bra kontakter med Luleå och att Jäger scoutade åt Frölunda, kan någon av dessa bära frukt?

Sedan har även GM/tf. sportchef/Head coach Fagervall bra kontakter inom Örebro vad nu det kan vara värt?

På forwardssidan kan eller kommer möjligen något hända, frågan är bara så fall vad?

Egna tankar, reflektioner.. Fältet som vanligt fritt. Vem vill börja?

7 thoughts on “Händer det nåt innan transferstopp?

 • 12 februari, 2017 kl. 18:31
  Permalänk

  En back måste in eftersom Högberg bara är på lån. Om man inte har avtal för resten av säsongen. Rätt mycket som måste vägas in. Chansa på att undvika kval med befintlig trupp, vilket är fullt möjligt. Dvs spara pengar. Chansa och hamna i neg kval, kan vara väldigt riskabelt. Värvar man nu och slipper neg kval kan det vara en ganska dyr lösning för få matcher.

  Svar
 • 12 februari, 2017 kl. 19:08
  Permalänk

  Viktigast är att stanna i HA. Helst vinna resterande matcher och spela slutspel. Satsa på en back och en forward, viktigt att de kontrakteras även över nästa säsong med så de verkligen ger allt för löven. Inga legoknektar.

  Svar
 • 12 februari, 2017 kl. 20:09
  Permalänk

  Jag har sagt det förr,Brock Trotter är på väg in…spelar som sagt i SaiPa ..
  Vi måste få in en back o forward för att spetsa till det,vi är känsliga för skador inför kommande matcher som kan vara livsviktiga för vår existens i Hockeyallsvenskan.

  Svar
 • 13 februari, 2017 kl. 11:40
  Permalänk

  Tvivlar dock på att trotter är en av dom som kommer in

  Svar
 • 13 februari, 2017 kl. 11:45
  Permalänk

  För bra för o vara sant .. Trotter spelar ju i saipa

  Svar
 • 13 februari, 2017 kl. 19:04
  Permalänk

  Knappast Trotter eller någon annan transatlant. Tar ju 2 veckor att få dom klar. Skulle vi då klara oss från neg kval hinner spelaren knappt spela. Så jag gissar på svensk eller möjligen Finne. Om det kommer något alls.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: