Han är Björklövens scout

Hörde för någon vecka sedan att Löven skaffat sig en scout och här har vi honom alltså, Jay Dow, från Edmonton, men boende i…Oskarshamn!

 

Fagervall är alltså den förste i Hockeyallsvenskan att anställa en heltidsscout. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Det är via Arbetsförmedlingen som han numera jobbar som scout åt Björklöven, enligt en intervju i Baromenten. – Jag har jobbat ideellt åt Björklöven tidigare, men nu är det mitt jobb fullt ut. Hade jag fått välja hade jag hellre jobbat med marknadssidan då det är där jag är utbildad, men jag har alltid älskat hockey så att få jobba med detta är en dröm som går i uppfyllelse , berättar han och fortsätter. – Jag har tagit en kurs inom scouting och eftersom att jag jobbat med det inom fotboll tidigare så hade jag viss erfarenhet.

Hans chef är Björklövens IKO-bekanta tränare Joakim Fagervall och Jay åker runt och ser fyra-fem matcher live varje vecka. Att se matcher från tv-soffan är något han helst undviker för att kunna utföra sitt jobb så väl som möjligt.

Han är förvånad att så få lag har scouter i hockey-Sverige och övriga Europa. – Vad jag fått höra är det bara tre klubbar i Sverige som har heltidsscouter. Det är Frölunda, Örebro och så jag för Björklöven då. Jag vet inte om det stämmer, men det är vad jag fått höra i alla fall, säger Jay och drar en jämförelse med NHL-laget Edmonton Oilers som han känner till väl. – Jag tror att de sammanlagt har 24 scouter.

Läs hela intervjun HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: