Hamrin: – Väldigt förvånad om inte detta är de blivande finallagen!

I morgon toppmöte med rivalen Timrå IK i NHC Arena. Sajten kollade därför läget med Timråsupportern Jimmy Hamrin som bl.a. står bakom podden @timrapodden inför morgondagens match.

Hej Jimmy, hur är känslan inför toppmötet i morgon? – Det ska bli intressant att se om Timrå, som haft svårt mot Björklöven, kan lyckas få matchen dit man vill och lyfta sig ytterligare och därmed inte hamna i händerna på Björklöven som i premiären. Då vann Björklöven på en tajt defensiv i första hand som jag tror överraskade Timrå.

Vad säger du annars om Timrås säsong så här långt? – Timrå har varit om möjligt ännu bättre än jag förutspådde. De dominerar spelet och puckinnehavet i varje match. Energinivån har de haft svårt att hålla uppe i perioder men lyckas nästan alltid göra tillräckligt för att vinna ändå.

Hur har inledningen varit gentemot de förhoppningar eller förväntningar du hade inför säsongen? – Är förväntat att man befinner sig i toppen men jag trodde inte att man skulle kunna dominera så pass som man gjort.

Finns det några spelare som klivit fram lite extra som du vill plussa för? – Tycker Jens Lööke och Albin Carlson tagit ett kliv framåt mot förra säsongen. På sistone har ”gubbkedjan” med Morten Madsen, Christoffer Liljewall och Jacob Blomqvist bidragit med tyngd.

Säsongen har ju varit speciell på många olika sätt.. bl.a. detta med lånen från NHL/AHL. Sportchef Nubben Norberg var ju första motståndare men valde sedan att låna in, hur tycker du att laget påverkades både under perioden som Bokvist och Lundström var här som efteråt när de lämnade? – Timrå fick ett djupare lag med lånen. Timrå valde att inte sätta dem i ledande roller utan de fick t ex inte spela i första PP-femman o s v. Det gjorde att de ledande spelarna fick vara ledande och de längre ner i hierarkin fick självförtroende av att få spela med skickliga spelare som lyfte dem. Allt som allt var de positiva inslag. Spelmässigt har Timrå presterat liknande utan dem även om man så klart var ett starkare lag med dem.

Vad tycker du annars generellt om alla dessa lån som sköljde över ligan? – De har varit roliga att se. Några var besvikelser men de allra flesta höjde underhållningsvärdet i matcherna. Sörensen, Bouchard och Steen inte minst för att ta några exempel.

Även om Timrå till den här säsongen även värvade in lite mer rutinerade spelare i Svensson, Blomkvist och Liljevall så är väl fortfarande idén att helst värva unga svenska spelare på väg uppåt i karriären. Hur tänker du kring den idén och är det något som tas väl emot av fansen? – Fansen är överlag väldigt lojala oavsett strategi upplever jag. Men ju mer vinnande laget är ju fler nya fans lyckas man locka och stjärnor, gamla som unga, lockar intresse. Dock är yngre stjärnor på väg uppåt billigare att rekrytera och ger därför mer tillbaka till en klubb totalt sett.

Ni satte ett rätt häftigt rekord med 16 raka segrar och bibehöll även den sviten när Dahlën var i väg med landslaget. Vilka ser du som de tre främsta nycklarna till denna svit och att maskinen liksom bara malde på? – Timrå var det bättre laget på pappret i alla dessa matcher och det är en bra förutsättning. Det räcker dock inte alltid, utan främst så har man ett bra försvarsspel över hela banan som gör det svårt att skapa målchanser på Timrå. Sedan har man individuellt skickliga forwards som kan göra det där avgörande passet eller dragningen i rätt läge och som sätter pucken när matchen målmässigt fortfarande står och väger.

Jag tänker att du även med iaf ett öga även följt vår säsong, dina tankar om Lövens säsong så här långt? – Började på inslagen bana från förra säsongen men de senaste 10-12 matcherna tycker jag de varit mer ojämna i insatserna. Ett tag vann de matcher när de inte spelade bra men därefter har de även förlorat matcher de borde ha vunnit. Sett både trötta och lite omotiverade emellanåt för att sedan blixtra till och dominerat andra stunder. De kommer dock sluta 1:a eller 2:a i serien och har ett djupt lag med både bredd och spets.

Vad kommer bli nycklarna för Timrå i morgon? – Målvaktsspelet och special teams är ofta tungan på vågen när jämna lag möts.

Hur tror du förresten matchen slutar och varför? – Svårt när det varit ett litet uppehåll. Tycker båda lagen kommer till matchen med mycket att bevisa. Timrå måste visa att man kan slå Björklöven och Björklöven kommer tilltufsade från mindre bra resultat, halkat efter Timrå samt anklagelser om matchfixning. De vill så klart visa att de är seriens bästa lag. Jag tror dock Timrå vinner en jämn match. Tycker man har lite vassare spets framåt.

Vilka lag ser du annars just nu som främsta utmanare i ligan och vilka två lag tror du till sist kommer mötas i finalen med en SHL-plats i potten? – Skulle bli mycket förvånad om det inte är Timrå och Björklöven i final. Inget annat att lag ska kunna slå dessa i en slutspelsserie.

Stort tack att du tog dig tid Jimmy, lite lagomt lycka till i morgon.. – Tack och god fortsättning!

Matchen i morgon sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se, pucken släpps kl. 15:00!

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: