Hamrin: – För mig är det långt ifrån säkert att HV71 går upp!

I förra veckan och i kväll nytt möte med Timrå IK som efter finalsegern förra säsongen numer spelar i SHL. Sajten kollade återigen läget med Timråsupportern Jimmy Hamrin som bl.a. står bakom podden @timrapodden gällande dels den förra matchen, tankarna inför ikväll och lite om Timrå inför säsongen i SHL.

Hej Jimmy, först grattis till finalvinsten i våras.. Hur inspirerande och kul känns det med SHL igen? – Tack, det känns absolut kul, inspirerande och med en känsla av att vilja se klubben få revansch för 18/19 då man åkte ur.

Vad tycker du då om det lag som Nubben satt i hop, känns detta som ett lag som är redo för top 10 eller slutspel som jag förstått är målsättningen? – Laget är bra byggt bakifrån med fem starka backförvärv samtidigt är tre av topp 4 backar från förra säsongen kvar. Backsidan är slutspelsmässig på pappret. Risk för misslyckande finns mest kring forwardssidan där man blir beroende av de utländska värvningarna slår väl ut likväl som att de spelare som öste in poäng i HA behöver producera även på den här nivån. Får man till det finns möjligheter till Play-in.

Det finns ju kvar en bra stomme från det lag som i fjol vann finalen mot Löven, dock saknas Dahlén som så klart betydde otroligt mycket. Hur saknad tror du han kommer bli och vilken blir Timrås identitet utan honom? – Han kommer vara saknad som person och även i spelet så klart. I spelet särskilt om forwards får svårt att producera mål. Han var som ett extra supervapen att kunna stoppa in när det behövdes.

Så här långt tre matcher på försäsongen, vad säger du om prestationerna i dessa tre matcher? – Jag har sett två av dem och jag har inte blivit imponerad. Jag tycker det har varit rörigt, slarvigt samt att de bara rullat på folk i alla lägen. Jag skulle vilja se att de spelar med mer spetsade special teams.

Någon eller några spelare som stuckit ut lite extra och imponerat på dig så här långt? – Oliver Johansson i första matchen jag såg och Joey LaLeggia i den senaste.

Lagen möttes förra veckan och då vann Löven med 5-2, vad måste Timrå göra bättre i kväll och vilka blir nycklarna för vinst? – Det är nog det mesta. Timrå såg trötta ut och vann väldigt lite dueller. Tycker också passningsspelet var dåligt. Löven var piggare och vann välförtjänt. Resultatet är inte superviktigt men ikväll hoppas jag i alla fall se att Timrå kan dominera delar av spelet och att spetsiga spelare ser spetsiga ut.

Efter i kväll bara tre matcher kvar till premiären borta mot Oskarshamn, hur ”SHL-redo” tycker du att Timrå känns i dagsläget både sett till spelartrupp som form? – Truppen är klar och de har de resurser de behöver för att vara bättre än senast de var uppe, 18/19. Form är svårtolkat på försäsongen, men de har några spelare som inte kunnat träna för fullt i sommar p g a operationer och det kan ju påverka formen på de spelarna.

Timrå siktar så klart på att minst hålla sig kvar i SHL, Löven vill återigen tillhöra toppen av HA. Denna säsong därtill ett pengastarkt HV71 i ligan. På vilken plats slutar Timrå i SHL och har Löven eller något annat lag ens chansen mot HV71 om en SHL-plats? – Timrå slutar någonstans i området 9-12, spår jag. Gällande Hockeyallsvenskan så är jag inte så övertygad över HV71:s spådda dominans. Tycker att de värvat för mycket och det kommer bli ett jobb att få alla att hitta sin roll. Det finns också risk att de underskattar Hockeyallsvenskan. För mig är det långt ifrån säkert att HV71 går upp. Björklöven kommer vara med i toppen och slåss om en SHL-plats även denna säsong.

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: