Halvtidssummering efter 26 omgångar

Efter gårdagens hemmatorsk 1-3 mot Mora IK i A3 Arena dags att summera in och göra en avstämning efter de inledande 26 matcherna. 26 matcher innebär alltså samtidigt hälften av grundserien. Säsongen har inte bara börjat, vi har nu alltså kommit halvvägs in i den.

Vi börjar med tabellen:

Alla har inte lirat 26 matcher, men vi är hursom på tredje plats.

Plats: 3

Segrar: 17

Poäng: 50 p

Mål: 96-66

Poängsnittet är skapligt, så här långt alltså 1,92 p/match, vi har även ett bra målsnitt sett till gjorda även om vi släppt in betydligt fler på slutet. Utifrån nuvarande snitt (sett till de inledande 26 matcherna) skulle vi landa på cirkus 100 poäng.

Sedan en ovanligt haltande tabell sett till Covid 19 och denna märkliga säsong, väldigt märkligt att ex.vis Kristianstad och Mora spelat 24 matcher medans BIK Karlskoga lirat hela 31. Sedan då detta med vilka lag man mött och inte, vi har ännu inte mött ex.vis MODO.

Men mer intressant att se tabellen över de senaste matcherna, den perioden inte alls lika ljus.

Vi noterar alltså bara 21 poäng på de 16 senaste matcherna..

*

Det var en klart lovande inledning första 10 matcherna den här säsongen, vi jämför först med föregående säsong och omgång 14-26:

På dessa tre extra matcher har vi jämfört med i fjol nio poäng färre och en klart sämre målskillnad, hela 27 mål sämre. Det som sticker ut främst är att vi släpper in så otroligt mycket mer mål jämfört med i fjol.

*

Vi jämför därefter med säsongen 18/19, då slutade vi tia:

Jämfört med 18/19 var vi fjol alltså fyra placeringar bättre, vi hade då tagit nio poäng fler och hade en klart bättre målskillnad, hela 30 mål bättre med både fler mål framåt som klart färre insläppta.

*

Vi jämför därefter med säsongen 17/18, då slutade vi femma:

Jämfört med 17/18 i fjol alltså åtta placeringar bättre, vi hade tagit 15 poäng mer och har en klart bättre målskillnad, hela 32 mål bättre med både fler mål framåt som klart färre insläppta.

*

Rätt kul med en sådan jämförelse, och med vårt nuvarande poängsnitt skulle vi teoretiskt kunna landa på 100 poäng. Men visst, det är 26 matcher kvar och mycket hockey som ska spelas. Det som oroar är dock trenden, den måste brytas för annars kommer vi sjunka i tabellen, än så länge räddas vi av vår fina inledning och de första tio matcherna.

*

Vad är det då som sticker ut rent statistiskt på individnivå?

Istid, topp 3

 1. Deilert, 19:49 min, (29:e mest i ligan)
 2. Rahimi, 19:46 min
 3. Palmquist, 18:26 min

Viktiga +/-, topp 3

 1. Hutchings, +18 (3:a i ligan)
 2. Crandall, +17
 3. Norbe, +16

Poängligan, topp 3

 1. Vesel, 26 (9+17) (12:e bäst i ligan)
 2. Crandall, 25 (6+19)
 3. Hutchings, 23 (11+12)

Målligan, topp 3

 1. Steen, 12 (9:e bäst i ligan)
 2. Hutchings, 11
 3. Wiklund, 10

Tekningar, topp 3

 1. Ottosson, 59,55% (6:e bäst i ligan)
 2. Vesel, 57,97%
 3. Andersson, 54,89%

Tacklingar, topp 3

 1. Rahimi, 41 st. (4:e mest i ligan)
 2. Grundström, 13 st.
 3. Liss, 13 st.

Busligan, topp 3

 1. Hutchings, 35 min (16:e plats i ligan)
 2. Crarndall, 31min
 3. Grundström, 26 min

*

Men det var mina tankar efter de inledande 26 matcherna. Hur skulle du själv vilja summera hälften av grundserien? Skriv gärna en kommentar.. 

* * *

Är du dock på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Halvtidssummering efter 26 omgångar

 • 10 januari, 2021 kl. 18:32
  Permalänk

  Än så länge är det ingen ”ko på isen”
  Bara halva serien spelad.Ingen ”ödesvecka” heller som vissa blaskor antyder….
  Energinivån kan ändras på någon match.
  Tycker att Poulins första skada kom jävligt olägligt.Sedan tyckte jag att Mantler inte riktigt fick en ärlig chans.Nu såg jag inga träningar,men tycker nog att det kändes lite”panik”med Ingram.Nu var han ingen katastrof,men spred ingen trygghet runt sig.Tycker ärligt att han bara gjorde 2 riktigt bra matcher,resten var sådär.Anser att det kanske skulle ha räckt med en ”billig” backup till Mantler.Så här i efterhand,ska väl tilläggas…..Efter att han kom in tycker jag att det spreds en osäkerhet rent försvarsmässigt.Det fortsatte,tills Poulin kom in igen.Offensivt så har det ändrats en del sedan förra säsongen.Andra lag har stäppat upp rejält.Ett problem som jag har påpekat tidigare,är att laget känns lättläst.Variationerna i t ex PP,är för fantasilösa.Helst med tanke på vilket material W/L förfogar över.Där måste det stäppas upp.Annars är säsongen helt ok.Vi har haft klart mer skador än förra året.Sånt påverkar.När vi mötte Modo i dom sista matcherna, så hade vi inte haft en enda skada på 5-6 matcher.(tror jag)
  Det är väl inga spelare som direkt har överpresterat,men få som direkt har fallit ur ramen.Mycket är fortfarande bra,men en del kan,och kommer att bli bättre.
  Det är jag säker på…..

  Svar
 • 11 januari, 2021 kl. 12:48
  Permalänk

  Enligt mig så har Liss underpressterat lika så med Possler och Freddan. Med Kevin i målet så är det betydligt större chans för löven att vinna matchen helt klart. Löven behöver ta in en målvakt av rang. Ska bli kul att se om den nya backen kan bidra till en bättre defensiv

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: