Hallå Nils Andersson

Inledningsvis: Grattis till landslagsuttagningen!
– Tack så mycket!

Vad jag förstått ska ni bara spela internmatcher mot U18-laget på det här lägret. Hur taggad är man för ett sånt här läger kontra ett med riktiga landkamper?
– Jo precis. Det är klart man är laddad och det är alltid en ära att bli uttagen. Fast det är en helt annan sak när man står och lyssnar på nationalsången och det är Canadas landslag som står tvärs över plan.

Näringslära står på programmet. Är det något du behöver lära dig eller har du koll på vad du stoppar i dig?
– Har dom generna att jag inte kan slarva det minsta med maten. Känns som att jag vet exakt hur och vad jag ska äta. Problemet sitter i att få ner allt. Med den träningsdos vi har gör man av med enormt mycket energi, och då krävs det massor och massor av käk.

Jag såg att det fanns två spelare i laget som heter Marcus Nilsson. Har ni några speciella smeknamn på dom för att skilja dom åt?

– Har bara koll på den Markus som är från Troja. Den andra Marcus är debutant så, det problemet får jag väl återkomma med!

Två Skellefteåspelare finns med i truppen. Är inte det alldeles för få med tanke på hur mycket dom skryter om sin ungdomsverksamhet?
– Ja.. Dom har varit lite väl kaxiga här på slutet tycker jag. Men samtidigt har de gjort mycket rätt också. Framför allt varit duktiga på att bereda plats åt yngre spelare som är på väg uppåt. Det är något som jag tror är väldigt viktigt. Att ha platser öppna i lagen som de underifrån kan slåss om. Det är en morot som verkligen motiverar unga spelare att bli bättre.

Är det bara roligt att bli uttagen i landslaget eller kan det också vara påfrestande när man kanske missar tid för återhämtning i klubblaget?
– Både och såklart. Jag brinner för klubben, laget och för alla fans och vill såklart helst vara kvar och bidra. Samtidigt är det en stor ära att bli uttagen och representera ett landslag. Jag representerar Löven på sitt sätt också när jag är ute där. Som tur är har vi en bred backbesättning och många duktiga spelare att fylla min plats med.

Har ni lärt känna varandra så pass bra att det pågår practical jokes i laget och i så fall vem är den störste skojaren? Vilken roll har du?
– Det är väldigt bra stämning i laget. Öberg sitter inne på tonvis av hockeyhumor som han samlat på sig under alla år. Själv är jag den som mest lyssnar och skrattar. Ibland retas lite med Jens Ledin om alla hans brudar, han brukar bli jättegrinig då…

Lycka till på lägret och framförallt lycka till imorgon mot Sundsvall. Hur slutar den matchen förresten?
– Stabil vinst. 1-3. Yxi-Kaxi-Tero-Koponen blir matchvinnare med sina två mål i tredje perioden.

0 thoughts on “Hallå Nils Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: